Posljedice legalizacije ‘gay braka’ u saveznoj državi Massachusetts (2004-2013)

Masha Gessen, rusko-američka gay aktivistkinja:

„Nije upitno pravo homoseksualaca na brak. Ali također mislim da institucija braka ne bi smjela postojati. Borba za gay brakove obično uključuje LAGANJE o tome što ćemo učiniti s njim jednom kada ostvarimo to pravo. Mi, dakle, LAŽEMO kako se institucija braka neće promijeniti. To je LAŽ! Institucija braka će se promijeniti i mora se promijeniti! Brak ne bi smio postojati.“

Slaven Crnić, queer-aktivist, Hrvatska:

“Ja se slažem, brak treba uništiti“

Situacija koja je nastala nakon priznanja istospolnih brakova u Massachusettsu, prvoj državi u SAD koja je dozvolila tu travestiju: Ako netko misli da su istospolni brakovi samo neka dobroćudna ekscentričnost koja ne utječe na prosječne građane, neka razmotri što se dogodilo u Massachusettsu od 2004. Koristi se poput malja koji prisiljava sve da prihvate homoseksualnost. Kada lavina krene, nitko je više ne može zaustaviti. Nikada ne prestaju sve radikalniji novi zahtjevi.

Neposredno nakon presude o homoseksualnom braku da je protuustavno ne dozvoljavati istospolne brakove, počele su se događati razne stvari u srednjim školama diljem države.

  • Započelo se diljem škola organizirati skupove koji su veličali istospolne brakove. Homoseksualne skupine počele su djeci dijeliti literaturu. U srednjim školama je postavljena izložba pod nazivom „Ljubav čini obitelj“ i to je trebalo normalizirati koncept homoseksualnog braka u glavama djece.
  • Iduće godine je proučavanje homoseksualnosti uvedeno u kurikulum osnovnih škola
  • Djeci iz vrtića su podijelili primjerke slikovnice gdje su istospolni brakovi samo još jedna vrsta obitelji poput njuihovih vlastitih roditelja. Svrha je bila prikazati dvije majke i dva oca.
  • Roditelj koji je zahtijevao mogućnost da svog sina povuče iz vrtića kada se tako nešto događa je završio u zatvoru.
  • Iduće godine su učenici drugog razreda čitali knjigu „Kralj i kralj“ o dva muškarca koja se međusobno zaljube i ožene. Kada su se roditelji požalili rečeno im je da škola nema obvezu obavještavati ih o tomu niti dozvoliti im da povuku svoju djecu.
  • Sud je presudio 2007. da budući je istospolni brak zakonit, škola ima obvezu predstavljati djeci homoseksualne odnose kao normalne i da škola nema obvazu obavještavati roditelja i da nemaju pravo povući svoju djecu. Prihvaćanjem homoseksualnosti sada dokazujete da ste građanin koji poštuje zakone.
  • U školskim knjižnicama je došlo do radikalnih promjena. Od osnovnih do srednjih škola nalazimo knjige koje homoseksualnost prikazuju kao nešto normalno. Homoseksualna aktivistička organizacija je snabdijevala škole knjigama.
  • Nastavnici aktivisti su počeli izlagati slike svojih istispolnih bračnih partnera u svojim razredima i dovoditi ih na školska događanja.
  • Djecu u školama se nagovaralo da marširaju u gay pride povorkama s transparentima

Poslovni svijet nije ni slutio što ih sve čeka:

  • Sva osiguravajuća društva sada moraju priznavati istospolne bračne partnere u svojim policama osiguranja, uključujući osiguranje automobila
  • Poslovni subjekti moraju istospolnim vjenčanim parovima priznati sva dodatna prava kako zaposlenicima tako i klijentima.
  • Zaposlenici mogu dobiti otkaz ako izraze svoje vjersko uvjerenje i protivljenje istospolnim brakovima.
  • Industrija vjenčanja mora opsluživati zahtjeve homoseksualne zajednice ako oni to zatraže (dvorane za svadbe, fotografi, catering, svi moraju prihvaćati istospolna vjenčanja ili će biti optuženi za diskriminaciju.
  • Homoseksualni aktivisti često testiraju tolerantnost tvrtki. Odlaze u restorane i barove, te se javno ljube i maze kako bi ispitali da li tvrtka iskazuje dovoljno ravnospravnosti, kako bi ih se kaznilo.Nazi-Cake-300x208

Pravna profesija i pravosudni sistav su isto snažno pogođeni:

  • Pravnici sada moraju na pravosudnom ispitu dokazati svoje poznavanje prava iz područja istospolnog prava. Inače se pada na pravosudnom ispitu ako se odbije dati odgovor o homoseksualnom braku.
  • Odvjetnici koji se bave obiteljskim pravom sve više moraju pohađati seminare o homoseksualnom braku. Homoseksualno obiteljsko pravo je sada duboko usidreno u pravni sustav Massachusettsa. Sada postoji i nekoliko homoseksualnih sudaca koji nadgledaju obiteljske sudove.

Promjene su se širile odmah diljem državne administracije.

  • Na dozvolama za sklapanje braka više ne piše muž i žena, nego stranka A i stranka B.
  • Sucima za sklapanje civilnih brakova je naređeno da vjenčavaju istospolne parove kad to zatraže, bez obzira na njihov prigovor savjesti iz vjerskih razloga. Inače otkaz.

Atmosfera straha spriječava političare u iznošenju neslaganja ili kritiziranja homoseksualnog pokreta.

  • Javni dužnosnici se plaše da će ih se optužiti „da žele oduzeti prava“. Tako je potisnuta bilo kakva smislena diskusija o nekoj temi povezanoj s homoseksualnosti.
  • To je dovelo do dodatnog osjećaja zastrašenosti kod ljudi koji se zalažu za obitelj.
  • U proteklih nekoliko godina broj političara i političkih kandidata koji marširaju u gay pride povorkama je zapanjujući.
  • U Bostonu svake godine na početku „Gay pride tjedna“ svi članovi gradskog vijeća se okupe ispred vijećnice

Svi članci s tematikom “Gay is not OK”:  https://homunizam.wordpress.com/category/gay-is-not-ok/


Jedna misao o “Posljedice legalizacije ‘gay braka’ u saveznoj državi Massachusetts (2004-2013)

Add yours

Vaš komentar:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Gore ↑