Svjedočanstva izlaska iz homoseksualnosti (3.dio)

BOB: Odlažući sve na oltar
(placing it on the alter)

Borio sam se dugo s homoseksualnim željama – 47 godina od vremena kada su počele – s različitim razinama uključenosti. U prvih 18 godina to je bila samo zavist, požuda i znatiženja. Iako sam dopustio da me dečko zavede kada sam bio u kasnim tinejdžerskim godinama.

Moji homoseksualni osjećaji su počeli s 13 godina kada je medicinski pregled otkrio da se moji testisi nisu spustili. U tim danima je seks bila rijetka tema diskusija i nisam ni znao gdje bi testisi trebali biti. Ali sam znao da sam nekako drukčiji od drugih dječaka: bio sam nakaza i nisam mogao dozvoliti da netko drugi sazna moju tajnu. Fizički defekt je ispravljen u roku 2 godine, ali novostvoreni psihološki defekt je postao prisutniji.

Počeo sam zavidjeti ostalim dječacima i idealizirati. To štovanje drugih dječaka se okrenulo u seksualnu požudu. Istodobno je uzrokovalo da se povučem iz mnogih uobičajenih interakcija s muškima i onemogućavalo normalno muško povezivanje koje bi me dovelo do heteroseksualnosti.

S 31 sam počeo odgovarati na oglase i sam ih stavljati. U 4 godine sam bio u tome a još bio aktivan u crkvi. Sakriovao sam svoje aktivnosti od svih, uključujući svoju suprugu. Shvatio sam da moram prestati i nastupilo je 11 godina bolnog opiranja.

Sa 46 sam opet počeo 9-godišnji period, pa 2 godine opiranja. Sve sam probao. Usrdno se molio, čitao Bibliju, postio, humanitarno radio…ništa nije moglo odagnati želju. Samo s muškarcima koje sam susretao zbog seksa sam nalazio utjehu u svojoj konfuziji i ljutnji na sebe. U jednom trenutku sam čak vidio da su gay aktivisti u pravu – da sam takav rođen i da se ne mogu promijeniti. To je za neko vrijeme bilo umirilo moju savjest.

U to vrijeme smo supruga i ja, ironično, shvatili da nam se kćer bori s homoseksualnim željama. Tražeći grupu potpore da pokušamo razumjeti i pomoći joj, našli smo grupu Evergreen. Bilo je nekoliko parova gdje su muškarci se bili borili s homoseksualnošću. Prvi put sam počeo susretati muškarce koji su pobijedili homoseksualne želje i našli mir.

Razgovarajući s njima sam shvatio što sam pogrešno radio pokušavajući to sve prebroditi: ja sam to pokušavao sve sam. Odmah sam išao moliti Boga da uzme moje grijehe i požudne želje i ponašanje od mene i onda sam si vizualizirao da ih sve bacam na oltar. Mislio sam da će to duga borba ali sam bio spreman da to dočekam.

I onda je to napravio! Za nekoliko mjeseci, probudio sam se jedno jutro s najslađim osjećajem spokoja i bez bijesne borbe i nemira. Kleknuo sam moliti u suzama kad sam osjetio njegovu snagu da koja me izličila od požudnih želja i ponašanja.

To je bilo pred 3 godine i nije prošao dan da nisam zahvalio Bogu. Prije 2 godine sam odlučio da je vrijeme reći supruzi cijelu moju priču. To ju je pogodilo gore nego sam očekivao. Mislio sam da će to biti olakšanje i da će biti sretna zbog mene jer sam konačno prevladao moj problem. I da će mi nakon nekoliko loših dana moći oprostiti, te da će sve biti dobro. Krivo! Trebalo je godina i pol da dođemo do toga da možemo reći da mi je oprostila. Prve tjedne je bilo gadno jer je bila vrlo uzrujana da se nekontrolirano tresla i imala periode plača. Išli smo terapeutu koji je rekao da je za moju suprugu moj život sada kompletno otvorena knjiga. Da mora pitati bilo što i da moram sve joj reći i da čak dok ona ide na gore, ja bih trebao nastaviti prema gore.

Supruga je pitala stotine pitanja kroz slijedeće mjesece i pokušavao sam odgovoriti na njih, Počela je halapljivo čitati knjige i sada vjerojatno zna intelektualno o meni i istospolnoj privlačnosti koliko i ja, Naravno ne može zaista znati kako je to iskusiti. Ostala je uz mene i bila mi velika snaga, čak i u njenim slabijim trenucima.

Bob

Izvor: http://peoplecanchange.com/stories/bob.php


Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: