Što Hrvati mogu očekivati od Andreja Plenkovića?

Odgovor:

andrejplenkovic

Hrvatima se crno piše, te mogu očekivati samo jedno Veliko Ništa. A evo kako je to počelo.

U središnjici HDZ-a se već neko vrijeme osjetio vonj. Netko je ugazio u nešto, a nitko nije siguran da nije baš s njegovih potplata. Nije se pričalo o tome, svi su mudro šutjeli – kao kad netko u liftu ispusti vjetar. Čak se i pas u tom trenutku napravi nevješt. Onda se TO NEŠTO razgazilo posvuda, te je prošlog tjedna konačno jaaaako zasmrdilo. Tek se sada svi glasno pitaju što to užasno smrdi?

Andrek Plenković

Kratko i jasno: EUlita ga je poslala kao gubernatora da eutanazira HDZ. Što je ovaj gubernator naumio postalo je kristalno jasno izborom Nina-Nene Obuljen za gospođu ministarku. Ne preferencijalno trofejnog Hasanbegovića, ne nekog trećeg, nego baš nju. Umočena je do vlastitih minđuša u Hobotnicu Audio Vizualnog Criminala (HAVC). Sada možemo očekivati i drugi nastavak blockbustera, filma o ustaškoj kami u Dvoru na Uni. Iako, ruku na srce, moglo je biti i gore. Što da je imenovao Savu Štrbca?

Nekako i ne vidim da bi bilo razlike. “Umočena” nadzire sve pokretne slike u Hrvatskoj. Jako je kvalitetno nadzirala HAVC i pripomogla iznjedriti četničke filmske uratke. Bila je i predsjednica Programskog vijeća HRT – partijske televizije štafetara Gorana Radmana. Zato Andrej smatra da je Umočena prava osoba za istražiti vlastitu umočenost u kriminal i antihrvatstvo.

Kako će ona hraniti nevladine udruge vladinim novcem – nije teško predvidjeti. “Iskurak”, “Kontra”, “LibidoOS”, “Babci”… svi će doći na svoje. Ne znaš u kojoj od njih ima više majki-odgajateljica. No, barem više nećemo morati gledati plačperformanse Urše Jaukar. U svakom zlu neko dobro.

Po kojim kriterijima Umočena voli raspoređivati naš novac vidi se po tome što je knjige generala Praljka s dokumentima od nacionalnog povijesnog značaja proglasila šundom, dok nema ništa protiv celuloidnog istraživanja zašto zjapi prazna kino-dvorana “Zvezdara” u Beogradu. Upravo ta problematika zanima hrvatske porezne obveznike. Ona je kriminalizaciju Domovinskog rata dovela na višu razinu: šundizacija Domovinskog rata.

Čekaj, možda mi te ljude nepravedno osuđujemo da su protiv Domovinskog rata. Sve ovisi koju državu tko smatra svojom domovinom. Tu je problem.

Znanstveni interes Umočene su “raznolikost kulturnih izričaja”. Koji su njeni stavovi, ovako naprednoj i uneskastoj (UNESCO), recimo o imigraciji, bojim se i zamisliti. Netko pakostan bi joj zaželio da osobno iskusi suvremeno kulturno obogaćivanje u zapadnoj Europi. Možda joj pokloni i turistički aranžman  novogodišnjeg dočeka 2017. u Koelnu.

Nemojmo se iznenaditi kada i od europejčine Andreka čujemo politički korektne lijevoliberalne stavove o imigrantima, istospolnoj klasi, eutanaziji, pobačaju, GMO, depopulaciji, globalnom zatopljenju/zahlađenju (što već bude) čovjekom izazvanim. On se nikada ne istrčava bez potrebe. Sve ćemo čuti kada za to dođe vrijeme. Kao što je baš pravo vrijeme da nas Nina-Nena vrati u 1986.

Sada se hadezeovci čude. Članovi HDZ-a se se svako malo čude: Najprije su za vođu izabrali hohštaplera Sanadera. Onda kumrovačke partijske škole uzdanicu Kosoricu. Pa Mesićeva voditelja kampanje. I sada EU podvornika Plenkovića. Sretni niz se nastavlja.

Kada su se onomad osjetile populističke promjene u Hrvatskoj, u sreski komitet je došao drug iz partijske policije.

-“Stipe, tvoj mali, jel Zoran?, on će ostati u presvučenoj Partiji, Savez Dobro Presvučenih, SDP. A, ti Mario, onaj tvoj mali , Andrej, je određen za Hrvatsku Ustašku Zajednicu.”

-“Joj, druže, zašto moj ne može među naše? Kud baš u tu Zajebnicu opasnih namjera! Mali je tako miran i povučen… bolje bi se snašao kod Pusićke, ako baš mora u 2.ligu…”

-“Muči! Baš to je prevagnulo. Ne možemo tamo poslati Stipinog štemera. Tamo treba netko miran, koji može dugo mirovati, dok ne zatreba.”

Dobro, ovaj literarni uradak je malo izmišljen. Ako je mogao Hribar-Obuljen HAVC financirati četničku izmišljotinu o Dvoru, mogu si i ja pustiti mašti na volju.

I tako je Andrej Plenković konačno zatrebao. Hrvatski birači su dobili izbor: Ili će glasovati za Andreja Milanovića ili za Zorana Plenkovića. Samo to oni tada nisu znali. Sada znamo da su obojica iz iste Zbriselske bojne. Osim čuvene Minhenske bojne, postojala je i Zbriselska bojna. U njoj su rame uz rame bojovali Zoki i Andrej. Nije da su oni zbrisali u Bruxelles. Bože sačuvaj! Nego su čuvali sjevernu bojišnicu da neprijatelj domovine ne dođe sa sjevera.

200 udbaških obitelji

Hrvatsku je danas preuzelo 200 udbaških obitelji. Kao Stasi i slični, Udba je bila partijska policija. Pljačku i privatizaciju su sproveli oni koji su najglasnije vikali.

Reći će netko:

-“Ali, ali… torbari, Hercegovci…”

-Hajdemo ovako: Tko je tada mogao dobiti menadžerski kredit?

-“Kakav menadžerski kredit?”

-Onaj gdje ti odlučiš kakva će ti biti plaća, pa da možeš vraćati taj kredit koji si si dao iz firminih novaca. U suštini firminim novcem vraćaš firmi. Nakon toga ti ostanu dionice firme. Kako su te isplate iscrpile firmu, radnička klasa ide na cestu, a tebi ostane ako ništa drugo, a ono zemljište.

U toj menadžerskoj poziciji se nije mogao naći netko tko nije bio u Partiji. Kada je došlo preslagivanje, svi su se razišli po svim strankama. Oni s više poduzetničkog smisla su dobili u ruke resurse, a javno-privatno partnerstvo će to kompenzirati ovima ubačenima u stranke. Ruka ruku mije.

Pogledajte slike s partijskih sastanaka, komiteta, plenuma i naći ćete očeve tih 200 obitelji. Mlade Skojevce se puno manje uslikavalo, pa su mnogi današnji drmatori ostali neuslikani. Ali onaj tko želi znati, zna za njih.

Mladi Andrej je bio aktivan u Titovoj omladini. Otac je bio utemeljitelj i direktor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu. Dobivao je i ‘platu’ savjetnika generalnog direktora Radio Televizije Zagreb, Branka Puharića i Veljka Kneževića. Isto kako su sinovi bili kasnije zajedno u Zbriselskoj bojni, isto tako su im i ćaće zajedno radile u takozvanoj Službi za razvoj na RTZ. Svi djelatnici ove službe su bili djelatnici Udbe i KOS-a. Zato jer su bili najrazvijeniji. Premijerov otac Mario je i predavao polaznicima tečaja Udbe na današnjoj Policijskoj akademiji u Svetošimunskoj. Došao je i do čina majora. (izvor)

Niti novi premijer – Titov omladinac, dijete partije i sin majora nije mogao ispasti drukčiji. Zato neće čuditi što će nas Plenković uvjeravati da se okrenemo budućnosti a ne prošlosti. To bi moglo obiti genetski. Sam je došao iz Bruxellesa. Otac je radio za Beograd. Vjerojatno djed za Budimpeštu, a pradjed za Beč. Nije čudno što obitelj više voli slovo B od slova U. Slovo U je korismo samo za Parlamentarne Uzbore.

Plenky-a su željeli uza se i Vesna Pusić i Ivo Josipović (ne znam za vas, ali mene nisu ni pitali). Andrey je morao ljubazno odbiti, jer je već bio predviđen za drugi zadatak. Spavač je konačno aktiviran 2016.

Crno nam se piše jer će bez resetiranja sve ostati kakvo je bilo. Sjaši Zoran da uzjaše Andrej. Oni su dvije strane iste briselske medalje. Kada dođe vrijeme za rabijatnog, vadi se Milanović. Kada se svi zasite sirovine, vadi se uglađeni Plenković.

-“Ma, pusti svjetonazorska pitanja, najvažnije je da netko sredi ekonomiju”

-Bez moralnog resetiranja nema ništa. Bez prokazivanja umreženih udbaša nema ništa. Bez oduzimanja nepravedno stečenog nema ništa. Bez lustracije ostaju mogućnosti ucjenjivanja. Ništa se ne može promijeniti i ništa se neće promijeniti.

Dobra stvar je što će se dolaskom Spavača konačno urušiti HDZ. Kao posljedica budućih Plenkovićevih poteza (koji će neke ljude jako iznenaditi, a neke nimalo) HDZ će izgubiti niz slijedećih izbora (EU, lokalni ili koji već budu).

Birači su upravo prevareni

Oni koji su glasovali za HDZ samo zato da ne propadnu njihovi glasovi, imati će i druge opcije. Sada je očito da i Most i Živi zid nisu tu samo za jednu sezonu. Glasovi će se iz izbora u izbore prelijevati k njima i omjeri će se okrenuti. HDZ će postati minorna strančica koju će druge snubiti za potporu.

Nakon očekivanih budućih Plenkovićevih poteza, sve će manje birača imati razloga glasovati za HDZ. Ispostavit će se da je HDZ desničarski u istoj mjeri u kojoj je i Merkeličin CDU danas desnica. Ili koliko je desničarska američka Republikanska stranka. Sva ta desnica je danas zauzeta od lijevoliberalnih iznutra. Odgovor običnog puka je uzlet “Alt-Right”-a u SAD, Pegide, AfD, Le Pen, Geerta Wildersa i ostalih. Slično će biti i kod nas.

HDZ neće preživjeti Plenkovića

Dolazak Plenkovića i njegova velika prevara birača je ipak dobra stvar – zato jer će to okončati iluziju koju imamo. Maske su pale. HDZ neće preživjeti Plenkovića.

Kako sam znao? Ako nekoga hvale novinari Jutarnjeg – odmah mi se pali lampica. Eto, tako sam znao. Ne treba žaliti. Jer, HDZ ionako više nije ni hrvatska ni demokratska. Ostat će samo Zajednica udbaša drugo koljeno.


Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: