Serijske ubojice-sodomiti: Randy Kraft (#18)

randi kraft000

[ubio:16] Izvana je Randy Kraft bio normalan čovjek, uspješan programer. Iznutra je Kraft bio smrtonosan seksualni sadist koji je možda počinio barem 50 ili 60 ubojstava. Njegove žrtve su muškarci, uglavnom homoseksualci, koje bi Kraft mučio i sakatio, ponekad dok je žrtva bila još živa.

Policajci su zaustavili automobil zbog vijugave vožnje. Vozač, Randy Kraft nije čekao policajce u autu, nego je smiješeći se izašao iz automobila policajcima u susret. Traperice su mu bile otkopčane. Sumnjičavi policajci su ga poslali natrag do njegova automobila da obave terenske testove trezvenosti. Kraft je priznao da pije, ali se zakleo da je sada trijezan. To je opovrgao test trezvenosti i Krafta su uhitili zbog vožnje u pijanstvu.

Policajac je prišao bliže njegovu automobilu i ugledao čovjeka na suvozačevom sjedalu, djelomično pokriven jaknom i s praznim pivskim bocama kraj nogu. Ispostavilo se da je čovjek zadavljen remenom, Terry Gambrel (25), marinac. To je bila Kraftova posljednja žrtva. Čovjek je bio bos, šlic hlača otvoren, s izloženim genitalijama. Na vratu je imao crvene tragove davljenja. Pronašli su 9 različitih lijekova na recept: Valium i lijekove protiv bolova. Ispod beživotnog putnika, jastuk sjedala je bio umrljan krvlju, iako mrtvac nije imao otvorene rane.

Policajci su pretražili Kraftov auto i pronašli 47 fotografija mladih muškaraca, neki goli, neki bez svjesti, ili mrtvi. Aktovka je sadržavala notes s više od 60 kodiranih poruka (“Score-card killer”).

Krv u automobilu nije bila s Gambrelova tijela. Više dokaza je nađeno u kući koju je Kraft dijelio sa svojim gay partnerom. Bilo je odjeće i predmeta koji su pripadali mladim muškarcima nađenima mrtvima uz autoceste tijekom posljednjih desetljeća. Mnogo fotografija žrtava; u besvjesnom stanju ili mrtvih. Kauč u dnevnoj sobi je bio sa slika. U garaži je policija pronašla neobičnu zalihu remena, lanaca, pertli i odjeće koja se nije mogla povezati sa stanarima.

Kraft je imao šifriran popis od 61 zagonetne reference na njegove žrtve, uključujući i 4 dvostruka ubojstava, što dovodi do ukupno 65 žrtava. Neke šifre – “Stabilan”, “Anđeo”, “HARI KARI”, “Engleska” “Nafta”, “Twiggy”, “Portland,” “Portland glava”, “Portland rezervat”, “Portland ECK” su ostale neodešifrirane, a Kraft nije bio od pomoći policiji, uporno inzistirajući da se bilješke odnose na razne veze s gay ljubavnicima koji su živi i zdravi, ili na druga obična zbivanja iz svakodnevnog života. Popis je bio nevin, kaže Kraft – a tako je on.

Uzorak

Priča je počela 1972. godine, kada su se tijela mrtvih mladića počela pronalaziti u južnoj Kaliforniji. Bilo je nekoliko “potpisa” ubojstva: žrtvama su često spaljene lijeve bradavice s automobilskim upaljačem za cigarete, nekima od njih je odrezan lijevi testis dok su još bili živi, nekima je neki predmet bio uguran u rektum (u nekim slučajevima drveni štap ili grana, u ostalim slučajevima čarapa). Prava poveznica je bila uporaba lijekova, najčešće Valiuma, progutanih s alkoholom. Mnogi su imali visoke razine alkohola i sredstava za smirenje u krvi, što znači da su učinjeni nemoćnima zbog pića i drogirani prije nego što su bili sadistički zlostavljani i ubijeni.

Metode ubojstava variraju; neki su zadaviljeni, neki su dobili metak u glavu, a drugi su jednostavno umrli kroz kombinaciju mučenja i drogiranosti. Prilična broj žrtava bili su u US vojsci, stopirujući u ili iz svojih baza. Drugi su bili tinejdžeri bjegunci, autostoperi, ili su pokupljeni u gay barovima (mnoge žrtve su posjećivale gay bar Ripples, u kojem je Kraft bio dobro poznati posjetitelj). Ubojica bi izbacio svoje žrtve iz vozila u punoj brzini, često ostavljajući duge staze mesa na autocest, jeziv učinak.

Prošlost

Bio je četvrto dijete i jedini sin u obitelji. Nikakvih posebnosti sve do studija, kada na 3.godini kruže glasine po kampusu o njegovoj sklonosti za vezanje.

Kraft se seli iz kampusa u 1966. s prijateljem u Huntington Beach, provodeći većinu svog slobodnog vremena u gay barovima. Uhićen je te godine zbog bludnih radnji, ali je prošao uz upozorenje. Za vrijeme školovanja Kraft je odan pivi i kasno-noćnom pokeru, te je morao ponavljati godinu prije nego što je stekao diplomu iz ekonomije.

Počinje raditi kao konobar u lokalnom gay baru. Poznanici ističu njegovu čestu uporabu Valiuma za bolove u želucu i za migrene. 1968, Kraft se pridružio ratnom zrakoplovstvu.

Kraft objavljuje svojoj obitelji da je homoseksualac. Obitelj je šokirana. Iste godine je otpušten iz ratnog zrakoplovstva zbog homoseksualnih incidenata. Kraft nastavlja karijeru barmena, smršavio je “dijetom metamfetamina i piva”, te se prepustio gay stilu života.

Jedan cimer se kasnije prisjeća da je odlazio do baze marinaca. Nije htio puno govoriti o tome, samo da ide u potragu za marincima. Prijatelji kažu da je imao promjenjljivu ćud i da bi često “poludio”.

Serija

Kraftova prvi poznata žrtva, 1970., je bio Joseph Alwyn Fancher  (13), bjegunac od kuće. Susreo ga je na šetalištu u Huntington Beach. Kraft ga je odveo k sebi, počastio marihuanom, tabletama i vinom, pokazujući mu fotografije muškaraca u homoseksualnom seksu. Fancher je bio polusvjestan kada ga se Kraft svukao i sodomizirao, odupirući se tek toliko da bi mu Kraft zaprijetio smrću.

Bježeći iz stana nakon što je Kraft otišao na posao, Fancher je bos oteturao do obližnjeg bara, gdje su pozvali hitnu pomoć. Liječnici su mu ispumpali želudac, a Fancher je odveo policiju do Kraftova stana u potrazi za svojim cipelama. Otkrili su tenisice, zajedno s raznim ilegalnim drogama i 76 fotografija kako Kraft uživa u seksu s raznim muškarcima. No, budući da je pretraga obavljena bez naloga, policija ga nije uhitila.

Godine 1971. Kraft je našao posao u tvornici gdje je vozio viljuškar po danu a noću se bavio kruzingom po gay barovima. Na IQ testu za taj posao je postigao 129 (“vrlo inteligentan”). Kraft se upisao na Long Beach State University, ali poriv za zabavom je jači. Kolega Jeff Graves postaje Kraftov ljubavnik s kojim živi, no Randy još uvijek živi po svom, s kruzingom po barovima, pokazujući sklonost za marinace. Par je imao problema: 1982. su tražili savjetovanje. Njihov terapeut je opisao Jeffa Gravesa kao defanzivnog i zabrinutog, s nezasitnim seksualnim nagonoom, dok su Randya smetali pokušaji Jeffa da dominirau njihovoj vezi.

1971, policija pronalazi raspadajuće tijelo Wayne Joseph Dukette (30), gay barmen, za koga se misli da je bio Kraftova prva žrtva.

  1. Daniel Moore (20), marinca je pronašao motorist, očito izbačenog iz jurećeg auta. Zadavljen i pretučen; sa znakovima ugriza na genitalijama, a jedna njega čarapa mu je bila zaglavljena u rektumu.

Šest tjedana kasnije, veljače 1973. , goli “NN” je pronađen pokraj autoputa, u Los Angelesu. Zadavljen, oko 18 godina. Imao je smeđu čarapu uguranu u anus.

Uskrs je donio još jedno strašno otkriće, s još jednim “NN” trupla odbačenim na Huntington Beach. Ovaj je bio posve odjeven, osim cipela i čarapa, ali ispod krvavih hlača se vidjelo da mu nedostaju genitalije. Znakovi stiskanja prema ožiljcima na zglobovima. Uzrok smrti nije bio siguran: iskrvarenje ili gušenje.

Još jedan “NN”, raskomadan i raspršeno preko dvije županije: Glava u Long Beachu; torzo, desna noga i obje ruke u San Pedru; lijeva noga u Sunset Beach. Vidljivi znakovi vezivanja (bondage), a ostaci su bili u hladnjaku prije odlaganja. Ruke nikada nisu pronađene.

Ron Wiebe (20), nestao dok je išao po barovima 1973. Tijelo potpuno odjeveno, ali bos, pronađeno uz autocesta. Bio je tučen i zadavljen. Bio je vezan i očito visio naglavačke prije nego što je ubijen, mučenje je uključivalo ugrize na trbuhu i penisu. Jedna njegova čarapa pronađen mu u rektumu.

Student umjetnosti Vincent Cruz Mestas (23), je izvučen iz provalije u San Bernardino planinama. Bio je obučen, ali bos, jedna čarape ugurana u njegov anus. Svježe obrijan, nedostajale su ruke. Objekt veličine olovke, nikada identificiran, bio je uveden u njegov penis prije smrti.

Malcolm Eugene Little (20)  1974. Njegovo golo tijelo oslonjena stablo uz autocestu. Bio je nezaposleni vozač kamiona u potrazi za poslom. Ubojica je ostavio tijelo s nogama raširenim da naglasi odrezane genitalije, a grana zabijena 6 inča u njegov rektum.

Roger Dickerson (18), sodomiziran i zadavljen, tragove ugriza na penisu i lijevoj bradavici.

Thomas Paxton Lee (25) zadavljen i ostavljena u odjeći, lokalni konobara i gay prostitutka.

James Dale Reeves (19), gay, policija pronašla tijelo 1974. Gol osim krvave majice. Ubojica ostavio tijelo raširenih nogu, grana duljine 4 stope i promjera 3 inča je virila iz njegova anusa.

Dvojica ubojice su očito umiješana u ubojstvo Johna Lerasa (17) 1974. godine. Najmlađa žrtva dosad, Leras je nestao na putu za Long Beach klizalište, željan da isprobati skejt koji je dobio za Božić. Nađen je kako pluta na valovima, s drvenim geodetskim štapom zabijenom u rektumu. Leras je zadavljen, vezan i imao alkohola u svom sustavu. Dva seta otisaka na pijesku gdje je nošen sa parkirališta u vodu.

Craig Victor Jonaitis (21) zadavljen blizu Long Beach motela na obali Pacifičkoj magistrali. Jonaitis je bio bos, ali inače potpuno odjeven – u stvari, nosio je jedne hlače na drugima.

Profil

Izrađen je profil ubojicu kao čovjeka koji “želi biti muškog roda, ali se ne osjećaju muževno, grizući bradavice i genitalije svog plijena simbolički želi žrtvu napraviti ženskim.”

Kraft je bio gotovo uhićen 1975. Keith Daven Crotwell (19) je stopirao. Više od mjesec dana kasnije, Cromwellova odsječena glava je pronađena je u blizini Long Beach Marine. Pronađena je registracija vozila tko ga je povezao. Randy Kraft. Policija je ispitala Krafta.

Priznao je da je ostavio Crotwella živog i zdravog kod kafića 0-24. L. A. tužitelji je odbio optužiti ga, navodeći odsutnost tijela ni uzrok smrti. Kraft je ostao slobodan i nastavio ubijati slijedećih 8 godina.

Serija se nastavlja

Mark Hall (22) je nestao s partya. Gol i vezan za drvo, sodomiziran i mučen prije smrti: noge su mu bile izrezane nožem; oči, lice, prsa i genitalije paljeni upaljačem za cigarete; štapić iz koktela zabijen kroz penis s takvom silinom da je ušao u mokraćni mjehur; genitalije odrezane i ugurane u rektum, zajedno s blatom i lišćem. Razina alkohola u krvi je bila 7 puta veća od zakonskog limita, vjerojatno fatalna doza, a ubojica je htio biti siguran uguravši lišća i blata u grlo.

Scott Michael Hughes (19), marinac pronađen pored autoceste. Potpuno odjeven, bez vezica na cipelama. Ispod njegovih krvavih hlača, njegove genitalije su osakaćene, lijevi testis uklonjen. Poznat kolegama kao žestoki konzument marihuane (doper), Hughes je imao Valiuma u krvi, ali smrt je rezultat davljenja zatezanjem (eng.ligature).

Roland Young (23) je ujutro u 8:19 pušten iz zatvora nakon jednog od brojnih uhićenja zbog intoksikacije na javnom mjestu. Već iduće noći je ispružen mrtav u kanalu. Konzumirao je alkohol i Valium. Zglobovi su bili vezani kad mu je sadist odrezao mošnje i dio penisa, a zatim ga izbo 4 puta u prsa i preodjenuo njegovo tijelo.

Na dan Youngova pogreba, marinac Richard Keith (23) je autostopirao od baze da posjeti svoju djevojku, no posvađali su se zbog njegovih autostopiranja i otišao je u natrag u bazu. Jedan vatrogasac je pronašao leš. Policija sumnja na dvojicu ubojica, jedan koji vozi i drugi koji gura Keithovo tijelo iz njihove jurećeg automobila.

Keith Klingbeil je još bio živ kada ga vozač nalazi na 1978. godine, ispruženog preko trake autoceste. Bolničari su stigli, ali ga nisu bili u stanju spasiti od predoziranja pićem i Tylenolom. Na obdukciji su pronađeni znakovi zatezanja na gležnjevima, opekline od upaljača za cigarete koje okružuju jednu bradavicu.

Michael Joseph Inderbeiten (21) vozač kamiona, kastriran i sodomiziran s velikim stranim objektom, očni kapci sprženi s auto-upaljačem za cigarete.

Marinac Donald Harold Krisel je pronađen gurnut iz vozila koje se sporo kretalo. Po tijelu su bili tragovi guma, tijelo je još uvijek bilo toplo kad je stigla policija. Tragovi vezivanja na vratu i zapešćima. Smrt nije nastupila zbog gušenja ili pada iz vozila, nego od predoziranja pićem i lijekovima protiv bolova.

Thomas Lundgren (13), pretučen i zadavljen, uboden više puta, prerezano grlo i odrezane genitalije.

Marcus Grabs (17) je zadnji put autostopirao pacifičkom obalnom magistralom 1979; sodomiziran, izboden i zadavljen.

Donald Hayden (15), posljednji je viđen živ u Hollywoodu 1979. godine; građevinski radnici ga našli, sodomiziran i zadavljen, ostavljen u kontejneru na gradilištu stambenog objekta.

David Murillo (17), nestao dok je stopirao, njegov goli leš pronađen na autocesti, pretučen i zadavljen, analno silovan.

U južnoj Kaliforniji su gay barovi počeli objavljivati upozorenja za svoje mušterije, zajedno s fotografijama koje traže informacije i pomoć za identificirati ponekog “NN”. Randy se ne brine – on se zabavlja kao nikad u životu.

Michael Sean O’Fallon (17) se nadao da će “vidjeti svijet” nakon srednje škole. Autostopirao je 1980. Njegovo golo tijelo je pronađeno je uz autocestu. O’Fallon je bio vezani vezicama zajedno ruke i noge (eng.hog-tied), završni čvor oko skrotuma. Unatoč gotovo fatalne razine alkohola i Valiuma u krvi, smrt je uzrokovana gušenjem.

Michael Duane Cluck (17) je stopirao iz Seattlea u Kaliforniji 1981., Nasilno sodomiziran, onda cipelaren i udaran do smrti, bedra i prepone obilježeni ogrebotinama od noktiju.

Raymond Davis (13), nestao u potrazi za izgubljenim psom. Robert Avila (16), obojica pronađeni u jarku.

Tri tjedna kasnije, Christopher Williams (17) pronađen mrtav pored ceste u planinama San Bernardina. Williams je bio dopingiran s dva različita sedativa prije nego što su mu nosnice napunjene papirom, zbog čega se ugušio.

Bratići Dennis Alt i Chris Schoenborn nestali su iz bara u Kraftovu hotelu, leševi su zajedno nađeni dva dana kasnije. Obojica su dopigirani alkoholom i Valiumom, a zatim zadavljeni. Schoenborn je bio gol, kemijska olovka iz Kraftova hotelska zabodena u mjehur kroz penis; Alt bio potpuno obučen, osim za cipela, košulja izvučena iz hlača, rasporak hlača otvoren s izloženim genitalijama.

Anthony Jose Silveira (29) zadnji put viđen da stopira kući s posla. Konzumirao alkohol i Valium prije nego što je zadavljen i sodomiziran s velikim strani objektom, ostavljen s četkicom za zube da viri iz njegovog anusa.

Oregonska policija je prepoznala uzorak u ubojstvima i prikupila informacija i iz južne Kalifornije, gdje su druge žrtve bile drogirane i zadavljene tijekom proteklog desetljeća. Računalo za pretraživanje zrakoplovnih zapisa, hotelskih knjiga gostiju i tvrtki za najam automobila je angažirano, tražeći česte posjetitelje iz Kalifornije. Randy Kraftova ime će se pojaviti 18 puta na završnom popisu.

Eric Church (21), pronađen je sodomiziran, pretučen i zadavljen duž autoceste. Sperma iz njegovog tijela će se kasnije poklopiti s Kraft-ovom krvnom grupom.

Geoffrey Nelson (18) i Roger Duvall Jr. (20) su nestali zajedno, dok su obilazili barove; pronađeni su zajedno blizu Claremont College-a, drogirani, sodomizirani i zadavljeni.

Timski rad?

Mnogi sumnjaju da je Kraft uvijek djelovao sam. Forenzički dokazi u dva slučaja ukazuju na suučesnika – dodatni set otisaka i sperme koja nije odgovarala Kraft-ovu DNK. (zbog toga se tijekom suđenja tužiteljstvo odlučilo ne optužiti Krafta za nekoliko ubojstava za koja su inače bili sigurni da ih je on počinio). Kraft bi imao teškoća nositi sam neke oko 100 kg teške leševe; kao i neopaženo ih izbacivati iz automobila. Snimke s mrtvima su morale negdje biti procesirane, no nitko od foto-laboratorija nije izvijestio policiju o morbidnim slikama, a Kraft nije imao opremu ni znanje tamne komore za razvijanje filmova. NN sperma uzeta iz leša Eric Church-a – sugerira barem jednog ubojicu da je još na slobodi.

Njegov cimer i gay ljubavik, Jeff Graves mu je povremeno pomagao, misle članovi tima tužiteljstva. Graves je umro od AIDS-a prije nego što ga je policija mogla ispitati, pa pitanje Kraftovog suučesnika nikada nije podignuto na sudu.

Bob Jackson, koji je navodno priznao ubojstvo dva autostopera s Kraftom. Jackson je istraživaču McDougalu rekao da popis uključuje samo Kraft-ova najznačajnija ubojstva, te da ukupan broj bi bio bliže 100.

Kraft je tužio McDougala i izdavača knjige o Kraftovim ubojstvima, jer mu je “uništen ugled” i nepravedno ga prikazuje kao “perverznog, nastranog čovjeka”, što smanjuje njegove “izglede za buduće zapošljavanje.” Kraft je tražio 62 milijuna $ odštete. Tužba je odbačena kao neozbiljna 1994. godine.

Pravo značenje izraza “za dlaku”

McDougal kaže da mu je bivši marinac rekao da je stopirao 1972. i skoro postao Kraftova žrtva. Kraft mu je ponudio pivo, i on ga je popio. Gotovo prekasno je shvatio da je u pivu bilo nešto mnogo moćnije od alkohola. Prisilio je Randya da zaustavi auto, posrnuo iz Kraftova automobila ošamućen. Godinama je imao noćne more o tome što mu se moglo desiti da nije bio tako uporan.

Suđenje

Sudac je rekao “Ne mogu zamisliti da se rade ovakve stvari u znanstvenim pokusima na mrtvim osobama, a još manje dok je netko živ”. Policija je Krafta povezala sa 62 smrti u 3 savezne države, ali samo 16 se moglo uvjerljivo dokazati.

Tužitelj porotnicima: “Randy Kraft. Sve je u redu s njim osim da voli ubijati zbog seksualnog zadovoljstva.” Dobio je smrtnu kaznu 1989.

Čekao na izvršenje u San Quentinu igrajući bridge s drugarima, serijskim ubojicama Douglas Clark, Lawrence Bittaker i William Bonin. Polovica od ovog društva su sodomiti. Bez Bonina su ostali 1996, kada je izvršena smrtna presuda.

Seksualna orijentacija:

a year in the air force, only to be discharged on grounds related to homosexual behavior.

he was arrested again for lewd conduct with another man

the charges against Kraft stood as: sixteen murders, eleven counts of sodomy

a number of victims were known to frequent Ripples, a gay bar where Kraft was a well-known customer.

Kraft moved off-campus in 1966, sharing digs with a male friend in Huntington Beach, spending much of his free time in gay bars. He was arrested that year for lewd conduct

Classmate Jeff Graves became Kraft’s live-in lover, but Randy still lived up to his name, cruising gay bars for strangers, showing a decided preference for Marines.

Kraft disclosed to his family that he was gay. and plunged full-time into the gay lifestyle.

Kraft took the boy — Joseph Alwyn Fancher — home, plying him with marijuana, pills and wine, showing him photos of men having sex. Fancher was semiconscious when Kraft stripped and sodomized him,

They found the sneakers, along with various illegal drugs and 76 photos of Kraft enjoying sex with various men.

izvor

Popis svih 25: https://homunizam.wordpress.com/2016/09/08/seksualna-orijentacija-serijskih-ubojica/

 

Oglasi

Blog pokreće Wordpress.com.

Gore ↑