Serijske ubojice-sodomiti: Larry Eyler (#11)

larry eyler

[ubio:23] 1984. znatiželjni pas domara zgrade u Chicagu gdje je živio Larry Eyler se zainteresirao za vreće smeća uredno ostavljene na pločniku. Domar ih je trebao pripremiti za odvoz. Bilo je tu 8 sivih vreća i jedna mu je skliznula iz ruku, te se rasuo sadržaj: odsječena ljudska noga. Našavši raskomadano tijelo, pozvao je policiju, koja je u ostalim vrećama našla ostatke mladog bijelca, razrezanog na 8 komada.

Svjedoci su se prisjetili da je dan prije, oko 15:30 stanar Larry Eyler ostavio te vreće. Eyler im je čudno izgledao, sa staklastim pogledom u očima. Upitan zašto ostavlja smeće u susjedovu kantu, odgovorio je da se mora riješiti nekog dreka. Policija je u 7 ujutro ušla u stan, uhvatila Eylera u krevetu s Johnom Dobrovolskis-om, uhitila ga i pretražila stan.

Eyler je živio je sa svojim partnerom, Dobrovolskis-im. I još zajedno s njegovom ženom. I zajedno s njihovo troje djece.

Laboratorij je identificirao da se radi o tijelu homoseksualnog prostitutkana, Danny Bridges (16). Otisci prstiju na vrećama su odgovarali Eylerovim.

Eylera se povezalo s više ubojstava i osuđen je na smrt. Priznao je suradnju u zločinu s pomagačem, 53-godišnjim Robert-om David Little, predsjednikom zavoda za knjižnjičarstvo Sveučilišta Indiana. (zanimljivo: to je sveučilište na kojem je radio i Alfred Kinsey, a baš njihovu istraživačku stipendiju je dobio i “naš” Aleksandar Štulhofer). Prema Eyleru, ovaj profesor je snimao fotografije i masturbirao dok je Larry komadao jednu žrtvu.

Eyler je umro od AIDS-a 1994. Ispovjedio se odvdjetniku da je izveo 21 ubojstvo (uključujući i 4 počinjena sa suučesnikom koji je na slobodi).


Kako je najmlađi od 4 djece, razvedenih roditelja dok je bio mali, došao do svoja 23 ubojstva? Često je dobivao batina od više očuha i slan da živi s raznim rođacima.

Godine 1978. Eyler je bio uhićen zbog ubadanja mladića. Najprije mu je stavio lisice. No klinac je pobjegao iz bolnice gdje je liječen, pa je Eyler bio pušten.

Slijede neke od žrtava, nasumce.

God.1982, Jay Reynolds pronađen izboden na periferiji Lexintona, Kentucky.

God.1982. Delvoyd Baker (14) zadavljen, tijelo odbačeno na cestu sjeverno od Indianapolisa.

Stephen Crockett (19) je izboden 32 puta (4 u glavu).

John Roach (21) izboden na smrt u manijakalnom bjesnilu, tijelo bačeno duž autoputa.

God.1983. Eyler se seli u Indianapolis i postaje dio gay “scene”. Gay novine u Indianapolisu su uspostavile vruću liniju za savjete o slučaju i profilirale ubojicu kao homoseksualca koji se sam sebi gadi i koji ubija svoje partnere za jednu noć da opovrgne nepoželjne želje. [Naravno, što se gay pokreta tiče, ako gay ubija, onda je on više nešto kao homofob, a ne homoseksualac. Ubijanje kao klimaks perverznog i bolesnog homoseksualnog seksa – to se nikako ne priznaje. Unatoč uobičajenog sado-mazo, omiljenog među gayevima, s toliko raširenom seksualnom bondažom na gay sceni.]

Brojka se bila popela na 12, s posljednjom žrtvom sakaćenom nakon smrti, dok je nekima izvađena utroba.

Ralph Calise (28) je napustio stan koji je dijelio s djevojkom u predgrađu Chicaga. Calise je volio partijati i često je nestajao preko noći, no s jednog izleta se nikada nije vratio. Radnici koji obrezuju stabla su pronašli njegovo osakaćeno tijelo. Slučaj Calise se uklapao u obrazac “Ubojice s autoputa”. Pronađen je gol do pasa, njegove hlače spuštene, izboden 17 puta s nožem duge oštrice, gotovo izvađene utrobe. Oznake na njegovim zglobovima sugeriraju da je bio vezan lisicama prije smrti.

Calise je vodio problematičan život. Odustao je od fakulteta na prvom semestru, imao dosije uhićenja zbog posjedovanja droge, paleža i epizode nasilja. Policija je preporučila psihijatrijsko liječenje. Poznat prijateljima i obitelji kao teški pijanac i ovisnik, Calise je živio na socijalnoj pomoći kada je upoznao svog ubojicu.

Po svim standardima, slučaj ubojstava na autoputu je bio noćna mora za istražitelje. Brutalni ubojica je lutao po miloj volji preko američkog Srednjeg zapada, ciljajući muške prostitutke i autostopere, sasjekavši ih odbacio bi osakaćena tijela u ruralnim lokalitetima, ponekad zakopane grupno s čudnim ritualnim postavima. Najmanje deset osoba je bilo ubijeno prije nego su pripadnici različitih agencija shvatili da se radi o jednom predatoru. Lovio je od središta Čikaga, po gay barovima Indianapolis-a, pa sve do malih farmerskih zajednica.

Edgar Underkofler (27), pronađen izboden na smrt izvan Danville, Illinois. Ubojica je uklonio cipele i čarape, zamjenjujući ih s bijelim čarapama koje nisu nikada pripadale žrtvi.

Gustavo Herrera (28), otac dvoje djece, ali je posjećivao lokalne gay barove. Pronašli ga građevinski radnici u blizini granice Wisconsina. Osim više ubodnih rana, ubojica mu je odrezao desnu ruku i nije nikad nađena.

Prva crna žrtva, Jimmy T. Roberts (18), pronađen je u blizini granice s Indianom. Izboden više od 30 puta, imao je svučene hlače i ubojica je odvaljao tijelo u potok. Voda je uklonila znakove seksualnog zlostavljanja, ali sadistički motiv je bio jasan.

Daniel McNeive (21) bio uličar iz Indianapolisa. Bio je izboden 27 puta, jedan ubod od trbušne razrezotina je ostavio izložene iznutrice.

Jedan telefonski poziv iz Indianapolisa je imenovao 31-godišnjeg Larry Eyler kao “ubojicu s autoputa”. Pozivatelj nije imao izravnih dokaza o ubojstvu, ali je aludirao na incident iz 1978. , kada je Eyler napao autostopera Mark Henry-a. Ponudio mu je vožnju, zatim je izvukao mesarski nož. I kada je Henry odbacio njegove seksualne pokušaje, zavezao je u mračnu ulice gdje je prisilio Henry-a da ode na ležaj odostraga u njegovom pick-up kamionetu, svukao je i zavezao s lisicama svoju žrtvu. Tada ga je, vezanih gležnjeva, počeo milovati nožem po tijelu. Prestrašeni Henry se oslobodio i othramao iz kamioneta, no Eyler ga je slijedio i ubo s toliko snage da mu je probio pluća. Henry se pravio da  je mrtav, nakon čega Eyler odjurio. Henry je oteturao u obližnje naselje kamp prikolica i probudio stanara koji ga je odvezao u bolnicu.

Sudac Harold Bitzegaio je odbacio slučaj, i Eyler je morao samo platiti 43 $ za sudske troškove.

To nije bio jedini kontakt Eylera s policijom. Tri godine nakon toga incidenta je bio uhićen zbog drogiranja 14-godišnjeg dječaka i odbacivanja onesvještenog u šumi. Ta žrtva je također preživjela, no njegovi roditelji su povukli optužbe kada je dječak napustio bolnicu bez trajnog oštećenja.

Policija je pratila Eylera. Iz gay bara u Indianapolisu je otišao malo kasnije s jednim muškarcem. Eyler je vozio svog partnera za jednu noć u motel, gdje su unajmili sobu. To je odudaralo od Eyler-ova uzorka, koji preferira seks na ležaju u svom kamionetu – madracom umotanim u plastiku – a policajci su se bojali da bi se moglo raditi o ubojstvu u tijeku dok oni čekaju izvan motela. Jedan od policajaca je provirio kroz prozor i otrčao natrag reći da nema nikakvog dokaza nasilnog kriminala.

Napravljen je profil “Ubojice s autoputa” kao macho muškarca s lažnom vojnom odorom i da posjećuje barove sa supkulturom u pokušaju da porekne svoju seksualnost. Ubojstvo nakon seksa je navodno krajnje poricanje, a neki leševi prekriveni lišćem ili nečistoćom ukazuju na negiranje završnog čina. Detektivi su se složili da se Larry Eyler u svakom pogledu uklapa u profil: od svojih kapa marinaca i majica do opijanja i jureće noćne vožnje u svom kamionetu.

Eyler je obitavao na tri područja u kojima je radio, igrao, kao i ubijao. Moglo ga se naći u Greencastle, Indiana, gdje je radio u dućanu alkoholnih pića. Moglo ga se naći u prijateljevom stanu u Terre Haute, Indiana. Moglo ga se naći u Chicagu, Illinois. Živeći na taj način imao je široko područje kako bi pronašao žrtve i ispunio svoje nasilne seksualne potrebe. Seks i ubojstva nisu bili više dovoljni. On je sve više sakatio svoje žrtve nakon smrti. Eyler je bio u kruzing fazi. Shvatio je da je može sada imati svoja  homoseksualna uživanja, i eliminirati svoje ljubavnike odbacujući ih na autocestama diljem Srednjeg zapada.

Policija je uočila Eyler-ov kruzing za jednokratni seks u području koje preferiraju muške prostitutke. Organiziran je nadzor i detektivi su iz auta vidjeli da je Eyler pokupio jednog mladića, a onda ostavio nekoliko blokova kasnije. Ispitali su mladića koji je objasnio da je odbio Eyler-ovu novčanu ponudu za seks jer je samo želio partijati.

Nadzor se nastavio kad je Eyler vozeći se gradom konačno zaustavio s Darl Hayward-om. U pick-upu je Eyler ponudio Haywardu 100 $ za seks, specificirajući bondažu kao svoju preferenciju. Hayward se kratko opirao, a onda pristao. Još uvijek nesvjestan da ga nadgledaju, Eyler im se izgubio vozeći na jug van Chicaga u Indianu. Unatoč svojim sumnjama o mogućem ubojstvu, nitko iz tima za nadgledanje nije upozorio policiju Indiane da se Eyler uputio s potencijalnom žrtvom.

Istočno od Lowella, Eyler je parkirao uz autocestu i uvjerio Hayward-a da skine košulju. Kad je to učinio, Eyler ga je nagovorio da odpješače preko obližnjeg polja da bi imali seks u napuštenoj štali.

Prometni policajac je nešto prije 7:00 ujutro uočio pick-up kamionet na državnoj cesti 65, s dva muškarca kako idu prema obližnjem šumarku. Jedan je izgledao svezan i policajac je krenuo to istražiti. Identificirao je Larry-a Eylera-a kao vlasnika kamioneta. Mladi suputnik je optužio Eylera da mu je dao homoseksualne ponude i tražio ga dozvolu da ga zaveže. Eyler je odmah uhićen. Pretraga kamioneta je otkrila kiruršku traku, najlonski konopac i lovački nož s tragovima krvi. Forenzičari su našli da se krvna grupa podudara sa krvi Ralph Calise-a. Tragovi guma i otisci Eylerovih čizama su se podudarali s onima na polju gdje je pronađen Calise.

Pomislili biste da je to dovoljno da se stavi Eylera iza rešetaka, ali vlasti su ga pustile dok su nastavili istragu. Otada je Eyler bio pod intenzivnim stalnim nadzorom, iako to baš i nije najbolje odrađeno. Eyler je podnio građansku tužbu protiv Ureda šerifa okruga zbog uznemiravanja. Tražio je 500 000 $, što je odbačeno. Prije preliminarnog saslušanja je utvrđeno da se dokazi iz Eyler-ova kamioneta neće moći koristiti na sudu. Eyler je još jednom bio slobodan.

Iako je istraga nastavljena, uz Eylera i dalje na slobodi, ubojstva su se nastavila. 1983, je Derrick Hansen (14) pronađen raskomadan u Wisconsinu. Jedanaest dana kasnije, mladi “John Doe” je otkriven u Indiani. Onda 4 tijela odbačena zajedno na napuštenoj farmi; Jednoj žrtvi je bila odrubljena glava, a svi su imali spuštene hlače, što ukazuje na seksualne motive ubojstava.

Eyler se uselio k svom ljubavniku (John Dobrovolskis), gdje nije živio ne samo s njim nego i s ljubavnikovom vjenčanom ženom i s djecom. [Da li je tako nešto moguće samo u Americi?]

Dvojica berača gljiva su pronašali raskomadan torzo muškarca u plastičnoj vreći za smeće, odbačeno u blizini autoceste, Wisconsin. Obdukcija je pokazala da su glava, ruke i noge bile odvojene pilom s finim zubima, a da je torzo bio ocijeđen od krvi.

Farmeri su za vrijeme oranja otkrili skeletne ostatke žrtve “John Doe”, Indiana. Kosti su bile zarezane zbog rana zadanih nožem, što ukazuje na smrt probadanjem.

Četiri dana kasnije, gljivari su naletjeli na privatno groblje “Ubojice s autoceste”. Na već duže vremena napuštenoj farmi su pronađene još 4 žrtve u različitim stanjima raspadanja. Tri su bijeli muškarci, ukopani jedan blizu drugog, dok je crnac bio odvojen, na suprotnoj strani stabla. Unutar obližnje štale, detektivi su pronašli pentagram i obrnuti križ – znakove sotonizma – oslikani na krovnoj gredi. Dvije žrtve će ostati zauvijek bezimene; ostali su identificirani kao Michael Bauer (22) i John Bartlett (19).

Vijest o ovom otkriću je dovela policiju do dvije žrtve koje su preživjele. Ed Healy je pisao policiji iz Zapadne Virginije, podsjećajući se noći 1980. , kada ga je Larry Eyler u seksu vezao lisicama, a onda ga tukao jedan sat i prijetio sačmaricom.

Jim Griffin, iz Chicaga, je identificirao Eyler-a kao čovjeka kojeg je doveo doma za seks 1981. U Griffinovoj kući je Eyler postao nasilan, pretukavši ga šakama, prijetio mu s dva noža i šiljkom za led.

Policija je također locirala Craig-a Townsend napadnutog 1982. od Eyler-a, kojeg je i prepoznao u vrsti za identifikaciju.

Došao je i incident s domarevim psom i vrećom odakle je ispala odsječena noga, te je Eyler uhićen. Nakon suđenja 1986 je osuđen na smrt.

Policija je sumnjala da “Ubojica s autoceste” nije radio sam. Tražili su pomagača.  Eyler je 1990. pristao na suradnju. Četiri dana kasnije, istražitelji su dobili nalog za pretres u domu profesora Robert-a Little, kao i u njegovom uredu na kampusu državnog sveučilišta u Indiani.

Našli su lisice i slipove kreditnih kartica u Eylerovoj bivšoj sobi, te ispis telefonskih poziva. Iznenadili su ih međugradski pozivi na kućni broj Little-a s raznih lokacija, često u gluho doba noći. Oduzeti predmeti su uključivali brojne videozapise i oko 300 fotografija, uključujući snimke Larry Eyler-a u džokej hlačicama i čizmama. Little je zatražio odvjetnika, ali nikada nije stigao, i ubrzo je pušten bez optužbe.

Eyler je pristao svjedočiti protiv Little na suđenju. “1982. godine, me Little pitao želim li ‘igrati scenu'” – njihov izraz za homoseksualni čin s klimaksom ubojstvom.

Navodno je Little napravio plan ubojstva nakon gledanja nasilnog porna ‘Kaligula’ zajedno s Eyler-om. Zajedno su pokupili Steven Agan-a, i odvezli ga u napuštenu gospodarsku zgradu izvan Route 63, gdje je bio vezan, obješen o gredu i izboden do smrti. Prema Eyleru, Little je fotografirao tijek ubojstva i zadržao Agan-ovu majicu kao suvenir. Tvrdi da se Little pridružio ubadanju, te da je masturbirao dok je Eyler dovršavao posao. Kada je završio, Little je spustio kameru i požalio se da je Eyler išao prebrzo.

Kolege uglednog profesora (53), bivšeg predsjednika “Indiana Civil Liberties Union” su ga smatrali bezopasnim. Većina je vjerovala da je njegova najveća greška bila što je otvorio dom Larry-u Eyleru (1975-1984), pogreška u prosudbi koja sada ugrožava njegov život.

Novi obrat se dogodio kada je Eyler tvrdio da je Little, a ne Eyler – ubio Dannyja Bridgesa u Chicagu. Tvrdio je da je Little bio mozak i  svjedok njegovim zločinima.

Agan je bio rasporen oko vrata i više puta uboden u predjelu trbuha, ostavljen rasporen. Pozvani rođaci na identifikaciji su inzistirali da bijele čarape na nogama nisu bile dio njegove garderobe. Aganovo tijelo je bilo otvoreno razrezano i utroba je visjela na otvorenom. Patolog je rekao da je Agan-ovo ubojstvo najgori slučaj koji je vidio a da tijelo nije razrezano na komade.

Ostaje nejasno kako je profesor Little ostao na slobodi. Navodno se radilo o proceduralnim razlozima. Eyler je ponudio informacije o 20 neriješenih ubojstava u zamjenu za odbacivanje smrtne kazne, ali je sud odbio nagoditi se. Možda mu se neka od žrtava osvetila zarazivši ga AIDS-om, od kojeg je i umro čekajući izvršenje smrtne kazne.

Seksualna orijentacija

Larry Eyler lived with his lover (male) and his lovers wife and three kids.

police officer in Indiana spotted a pick-up truck off the side of Interstate 65, with two men nearby walking towards a group of trees. It appeared that one of the men was tied up. When the officer approached them, the bound young man told him that Eyler made homosexual propositions, including asking permission to tie him up.

police trailed Eyler to an Indianapolis gay bar, watching as he left a short time late, with another man. Eyler drove his one-night stand to a Greencastle motel, where they rented a room.

police spotted Larry Eyler cruising for dates in a district favored by male prostitutes.

officers watching from their cars as Eyler picked up one young man, then dropped him off a few blocks later. Detectives swarmed to question him about the meeting, their witness explaining that he had rejected Eylers offer of money for sex

In the pickup, Eyler offered Hayward $100 for sex, specifying bondage as his preference.

Jim Griffin, from Chicago, identified Eyler as the man had taken home for sex

Police raided Eylers apartment at 7:00 A.M. and caught him in bed with John Dobrovolskis.

izvor

Popis svih 25: https://homunizam.wordpress.com/2016/09/08/seksualna-orijentacija-serijskih-ubojica/

 

Oglasi

Napravi besplatnu web stranicu ili blog na WordPress.com.

Gore ↑