Serijske ubojice-sodomiti: Jeffrey Dahmer (#15)

jeffrey-dahmer

[ubio:17] U 2 sata ujutro dvije mlade žene iz susjedstva pronalaze na ulici smušenog dječaka oko, 14 godina, kako luta gol po ulici, teško drogiran i krvari iz rektuma. Zovu 911 s objašnjenjem da “dječak trči okolo gologuz”. Osim bolničara stižu i 2 policajca koji pokušavaju shvatiti što je sa smušenim mladićem azijskog akcenta. Uz njega stoje djevojke koje su zvale 911, te visoki plavokosi muškarac. Plavokosi kaže da je to njegov 19-godišnji ljubavnik koji je previše popio. Azijat je drogiran i nesuvisao, te nije u stanju proturječiti slatkorječivom plavokosom.

Policajci se ne žele miješati, no dvije djevojke interveniraju. Vidjele su da se užasnuti dječak pokušavao opirati plavokosome. Ljutite su, no policajci ih ignoriraju i slušaju bijelca.

Da budu sigurni, policajci odlaze s dječakom i s visokim plavokosim muškarcem u njegov stan. Stan nekako smrdi, ali je vrlo uredan. Azijatova odjeća leži složena. Tu je i nekoliko fotografija njega u crnim bikini gaćicama.

Plavokosi muškarac se ispričao što je njegov ljubavnik izazvao probleme i obećava da se to neće ponoviti. Policajci su, ne želeći se miješati u svađe homoseksualnog para, napustili stan ostavljajući smušenog Azijata s bijelcem.

Ono što im je promaklo je da je u spavaćoj sobi bilo tijelo Tony-a Huges-a, koje se već treći dan raspada u krevetu.

Ono što im je promaklo je da je plavokosi odmah zadavio azijatskog dječaka, imajući seks s mrtvim tijelom.

Ono što im je promaklo su bile fotografije tog mrtvog dječaka koje je plavokosi uslikao, sve postupno kako komada njegov leš, te čisti lubanju da bi je zadržao kao trofej.

Seksualni prijestupnik. Jeffrey Dahmer je ubio 17 muškaraca i dječaka između 1978. i 1991. godine. Njegova ubojstva su uključivala silovanja, komadanje, nekrofiliju i kanibalizam. Dahmer je imao fantazije o ubijanju muškaraca, te seksa s njihovim leševima već sa četrnaest godina. Nakon uhićenja i suđenja, u zatvoru je 1994. pretučen na smrt od strane nekog zatvorenika.

Počeo je 1978. sa 18 godina i ubrzavao. Do ljeta 1991, Dahmer je ubijao približno jednu osobu svaki tjedan.

Dahmer je imao ideju da bi mogao pretvoriti svoje žrtve u “zombije” – u potpunosti podložne, vječno mlade seksualne partnere – i pokušao to učiniti bušenjem rupe u njihovim lubanjama, te ubrizgavanjem solne kiseline ili vrele vode u frontalni režanj njihova mozga s velikom špricom, obično dok je žrtva još bila živa.

Susjedi su primjećivali užasne mirise koji dolaze iz apartmana 213, kao i što su čuli padanja predmeta, te povremeno zujanje pile. Za razliku od mnogih serijskim ubojica, Dahmer je ubijao žrtve iz raznih rasnih skupina.

(u zagradama su prikazane ili godina ubojstva ili starost žrtve)

Stephen Hicks (1978)

Dahmer je počinio svoje prvo ubojstvo nakon što je završio srednju školu. Otac je bio na poslu, a majka odselila, uzevši njegova brata sa sobom. Jedne noći se Jeff vozio od majke kući, kada je pokupio autostopera po imenu Stephen Hicks (19). Ponudio mu je da pije pivo s njim u kući njegoga oca. Pušili su marihuanu, pili pivo i imali spolni odnos, nakon čega je Hicks htio otići.

Gotovo da bi se reklo kako se “Steave jako svidio Jeffu Dahmeru”, jer kad je Hicks rekao da je vrijeme da ide kući, Dahmer je odlučio da on ne želi da njegov novi prijatelj ikamo ide. Jeff je podigao uteg za vježbanje od 5 kg i udario Hicksa u zatiljak. Zatim ga je zadavio. Kasnije je rekao da je počinio zločin jer je “čovjek htio otići a on to nije želio”.

Jeff je odvukao tijelo u prostor ispod kuće, gdje je ostalo nekoliko dana. Na kraju je smrad postao vrlo jak, pa je Dahmer sišao i izrezao ostatke na komade, da ih stavi u male plastične vrećice. Zatim je ostavio vrećice u grmlju iza kuće, da bi ih kasnije i zakapao. Nakon nekog vremena Dahmer se počeo brinuti zbog djece iz susjedstva – da ne iskopaju ostatke, pa ih je sam iskopao i razbio kosti na komade, koje je razbacao uokolo po šumi.

Steven Toumi (1987)

1987. druga žrtva. Dahmer je proveo dan pijući u gay baru “Klub 219”, gdje je upoznao geja Stevena Toumi (26). Pričali su nekoliko sati i na kraju otišli zajedno u hotel unajmivši sobu. Dahmer tvrdi da se ne može sjetiti što se dogodilo nakon što su stigli u hotel, samo da je puno pio. Nije čak ni bio siguran da su imali bilo kakav oblik seksualnog odnosa, ali kad se probudio Toumi je bio mrtav, a krv mu je bila na ustima. Čini se da ga je Jeff utukao i zadavio.

Nakon toga je Jeff izašao i kupio veliki kovčeg. Ugurao je tijelo unutra, uzeo taksi do kuće svoje bake (gdje je živio u podrumu). Nakon što je odnio Toumijev leš u podrum, imao je spolni odnos s njim, masturbirao na njemu, zatim raskomadao tijelo i stavio dijelove u vreće za smeće,  te ih ostavi uz rub ceste s ostatkom smeća tog dana.

James Doxtator (1988)

Nekoliko mjeseci kasnije je izabrao svoju treću žrtvu. Prišao je mladoj(m) muškoj prostitutki, dječaku indijanskog porijekla, Jamie-u Doxtator (14), koji je “visio” oko gay barova, u potrazi za mušterijama.

Dahmer je u to vrijeme ustalio metodu. Uglavnom bi susretao  i odabirao svoj plijen po gay barovima ili kupeljima. Namamio bi svoje žrtve nudeći im novac za poziraanje za fotografije ili samo za zajedničko uživanje u pivu i videima. Tada bi ih drogirao, zadavio, masturbirao na tijelu ili imao seks s lešom, raskomadao tijelo i negdje odbacio. Ponekad bi zadržao lubanju ili druge dijelove tijela kao suvenire.

Tako je ponudio Jamesu novac da napravi video s njim. Doxtator se složio, pa ga je Jeff odveo kući u svoju sobu u podrumu. Dahmer je tada dao Jamesu mix sredstava za spavanje i  droga, a nakon što se onesvijestio, Jeff ga je zadavio. Tada je skinuo svo meso s kostiju pomoću kiseline, a zatim razbio kosti s maljem. Nakon što je bio zadovoljan svojim radom, raspršio je fragmente kostiju.

Richard Guerrero (1988)

Jeff je upoznao Richarda Guerrero (25), čovjeka meksičkog podrijetla u gay baru “Phoenix” u Milwaukee-u. Guerrero je bio švorc, pa mu je Jeff ponudio nešto novca, ako će doći kod njega i napraviti video. Guerrero se složio, otišli su i imali oralni seks, onda mu je Jeff ponudio piće. Ubrzo nakon što je izgubio svijet, Richarda je zadavljen, raskomadan i odbačen.

Negdje u to doba se Jeffova baka počela brinuti zbog neugodnog mirisa koji dolazi iz podruma. Kada je Jeffov otac pregledao sobu, pronašao je crni ljepljiv talog, slično onome što kiselina čini mesu. Na pitanje o tome Jeff je rekao da je eksperimentirao sa životinjama.

Keison Sinthasomphone (1988)

Baka je tražila Dahmera da iseli zbog kasnih izlazaka, čudnog ponašanja, i ružnogr mirisa iz podruma. Samo 24 sata nakon što se uselio u svoj novi stan, on je već muljao laoskog dječaka, Keison-a Sinthasomphone (13), da dođe u njegov stan. Ponudio mu he 50$ da pozira za fotografije. Dahmer ga je drogirao i zlostavljao ali je dječak nekako pobjegao.

Droga je imala puni učinak tek nakon što je dječak došao kući. Nije odgovarao na pitanja, i nije mogog hodati. Otac ga je odveo na hitnu, gdje se otkrilo da je predoziran.

Policija je pokupila Dahmera na poslu. Uhićen je zbog seksualnog iskorištavanja djeteta i zbog seksualnog zlostavljanja. On je priznao krivnju, iako je tvrdio da je mislio da je dječak bio mnogo stariji nego što je bio. Proveo je tjedan dana u zatvoru prije nego je pušten uz jamčevinu.

Anthony Sears (1990)

Dok je Dahmer čekao na slobodi izricanje svoje kazne, 1990 Dahmer je susreo Anthony -a Sears-a (26) u gay baru “La Cage”. Dahmer ga je doveo u bakinu kuću, jer je pretpostavljao da policija nadzire njegov stan.

Kao i ostalima, ponudio je ovom crnom modelu u usponu nešto novca za poziranje za fotografije. Imali su spolni odnos. Sears je drogiran i zadavljen. Dahmer je imao spolni odnos i s mrtvim tijelom, a zatim ga je raskomadao. Odlučio je zadržati lubanju kao trofej.

Na izricanju kazne koju je čekao, Dahmer je zamolio suca za blagost, govoreći: “Ja sam alkoholičar i homoseksualac sa seksualnim problemima.”

“Jedna stvar koju imam u vidu da je stabilna i daje mi neki izvor ponosa je moj posao. Ja sam vrlo blizu da ga izgubim zbog svojih postupaka, za koje preuzim punu odgovornost … sve što mogu je moliti vas da poštedite moj posao. Molim vas, dajte mi priliku da pokažu što mogu, da mogu ići ispravno, i ne biti uključeni u bilo koju situaciju kao što je ova ikada opet … Mamljenje djeteta je bio vrhunac moje gluposti … ja želim pomoći. Želim preokrenuti svoj život.”

Čudesan nastup pravog psihopate! Sudac je pao na njega i stavio Dahmera na probni rok od pet godina. Naredio je da provede 1 godinu u popravnom domu u “radnom modu”, koji mu je omogućio da ide na posao tijekom dana, a vraća se u zatvor noću.

Tijekom sljedećih 15 mjeseci, Dahmer je otišao na ubilačku turneju koja je koštala 12 ljudi njihovih života. Tempo se ubrzavao, Dahmer je ubijao gotovo jednog čovjeka tjedno. Svi osim trojice bili su crnci; jedan je bio bijeli, jedan je bio Laoski, a jedan je latino. Većina, ali ne svi, bili su homoseksualni ili biseksualni. Najmlađi je Konerak, četrnaest godina, a najstarija je trideset i jedan. Mnogi od žrtava su živjeli ono što policija naziva stil života “visokog rizika”. Većina muškaraca imala evidencije uhićenje,često vrlo teških kaznenih djela, kao što su paljevine, seksualno zlostavljanje, silovanje, baterija, itd

Ray Smith

Dahmer je susreo Ray-a Smith (27) u “Klubu 219”. Pitao je Raya da dođe kod njega snimiti neke fotografije. Kada se Ray onesvijestio, Jeff ga je zadavio, a zatim razodjenuo tijelo i imao nekrofilski seks s lešom. Nakon što se zadovoljio, raskomadao je tijelo i bacio ga u smeće. Sve osim lubanje, koju je zadržao.

Eddie Smith (1990)

Dahmer je upoznao Eddie-ja Smith (36) u “Pheonix” baru. Eddie je spremno prihvatio poziv i otišli su taksijem do Jeffova stana gdje su imali oralni seks. Nakon toga Jeff je ponudio Eddie-ju piće, a ubrzo nakon što se Eddie onesvijestio, Jeff ga je zadavio, raskomadao tijelo, a zatim izbacio sa smećem. Ostaci Edwarda Smitha nisu ikada pronađeni.

Nešto poslije, Jeff je odlučio da se ne gnjavi s drogiranjem žrtve. Pozirao mu je dječak-latinoamerikanac (15). Kada je podigao malj i pokušao opaliti dječaka po glavi, klinac je uzvratio i na kraju pobjegao, te otišao na policiju. No kad je molio policajce da ne kažu udomiteljima da je gay, policija je odlučila pustiti to na miru.

Ernest Miller (1990)

Dahmer je nakon razgovora pokupio crnca iz Chicaga, Ernest-a Miller (23) ispred homoseksualnoe knjižare. Pristao je pratiti Dahmera u njegov stan, imali su odnos, Dahmer ga je drogirao, a onda je promijenio plan. Nije zadavio Millera, nego mu prerezao grlo. Odrezao je bicepse i stavio ih u zamrzivač, a zatim je skinuo svo meso s kostiju i odlučio zadržati cijeli kostur. Lubanju je obojao.

Jeffovi susjedi su se počeli žaliti na miris truleži koji dolazi iz njegovog stana. Dahmer je objasnio nadstojiku da mu se pokvario frižider.

David Thomas (1990)

Tri tjedna kasnije, Jeff je susreo David-a Thomas (22), crnca. Pili su u Dahmerovu stanu. Sljedećeg dana David Thomas je rastavljen na komade. Ovaj put je snimio cijeli proces komadanja. Također je slikao Davidovu odsječenu glavu u raznim položajima u stanu. Ostaci nikad nisu pronađeni. Davidov nestanak je prijavila djevojka, a sestra ga je identificirala na policiji na fotografijamama snimljenim tijekom komadanja.

Curtis Straughter (1991)

Jeff je susreo Curtis-a Straughter (19). Curtis je htio biti model, pa kad je Jeff spomenuo poziranje za fotografije, on je rado pristao. Bio je zadavljen dok je Jeffu pružao oralni seks. Jeff je zadržao lubanju i obojao je kako bi se očuvala, također je odlučio zadržati ruke i penis.

Errol Lindsey (1991)

Jeff je susreo Errol-a Lindsey (19), crnca, u blizini homoseksualne knjižare kod lokalnog autobusnog stajališta. Dahmer je platio Errolu da dođe u stan. Ponudio mu je piće, ovaj je prihvatio, i uskoro je Jeffrey obavljao oralni seks na njegovom lešu. Zadržao je lubanju. Oderao je tijelo i čuvao kožu još nekoliko tjedana.

Tony Hughes (1991)

Jeff je upoznao Tony-a Hughes (31) u “Klubu 219”. Hughes je bio gluhonijemi crnac pa je Dahmer napisao svoju ponudu na papir i predao Tonyu: 50 dolara za poziranje na fotografijama i da gledaju video. Dahmer je izdrogirao i zadavio Hughes-a. Ostavio je tijelo da leži 3 dana u njegovoj spavaćoj sobi, prije nego što ga je raskomadao. Hughesov identitet je ustanovljen usporedbom zubnog kartona i jedne od lubanja.

Konerak Sinthasomphone (1991)

U ranim jutarnjim satima 1991. godine, Konerak Sinthasomphone (14) je pronađen na ulici, kako luta gol, jako pod utjecajem droge i krvareći iz rektuma.

Dvije mlade žene iz susjedstva koje su ga pronašle nazvale su 911 u 2 ujutro i prijavile dječaka koji trči okolo “gole guzice”. Nisu znale tko je on, ali su znale da je povrijeđen i prestravljen.

Bolničari su stigli prvi i dekom zamotali golog ošamućenog dječaka. Djevojke su stajale pored dječaka kad su stigla 2 policajca, pokušavajući shvatiti što se događa s tim mladim čovjekom azijskog podrijetla. I jedan visoki plavokosi muškarac je stajao u blizini dječaka. Razgovor se razbuktao između djevojaka, plavokosoj čovjeka i policije.

Visoki plavokosi muškarac je rekao policiji da je Konerak njegov 19-godišnji ljubavnik koji je previše popio. Konerak je bio drogiran i nesuvisao, i nije mogao proturječiti slatkorječivom plavokosom muškarcu. Dahmer je dao policiji svoju osobnu sa slikom.

Mlade žene su pokušale intervenirati. Vidjele su da se prestravljeni dječak pokušavao oduprijeti plavokosom muškarcu prije nego što je bila stigla policija. Bile su ljutite i uzrujane. Žene su inzistirale da je on dijete i da nije mogao govoriti engleski, a policajci su ga ipak predali Dahmeru. Policija ih je ignorirala i slušala visokog bijelca.

Da budu sigurni, dva policajca su otišla s dječakom i visokim plavokosim muškarcem u njegov stan. Stan je loše mirisao, ali je bio vrlo uredan. Konerakova odjeća je presavijeni i stavljena na kauč. Bilo je par fotografija Koneraka u crnim bikini gaćicama.

Konerak je mirno sjedio na kauču, u nemogućnosti razgovarati inteligentno. Nije čak bilo jasno da li razumije mirno objašnjenje plavokosog čovjeka koje daje policiji. Plavokosi muškarac se ispričavao što je njegov ljubavnik izazvao izgred i obećao da se to neće ponoviti.

Policija je povjerovala plavokosom muškarcu. Nisu imali razloga ne vjerovati – on je dobro govorio, inteligentno i vrlo mirno. Azijat je očito pijan i nesuvisao. Policajci su, ne želeći biti usred obiteljske svađe između dvojice homoseksualnih ljubavnika, napustili stan, ostavivši Koneraka koji je i dalje mirno sjedio na kauču.

Ono što su dodatno propustili je bila prilika da provjere ime Jeffrey Dahmera s osobne, a koja bi im rekla da je smireni, slatkorječiv muškarac bio osuđen za zlostavljanje djece, i još uvijek na uvjetnoj slobodi.

Kasnije, jedna od dviju žena je nazvala policajce kako bi saznala što se dogodilo s azijskim dječakom. Pitala je koliko je dijete staro. “To nije bilo dijete. On je odrasla osoba”, rekao je policajac. “Gospođo, ja ne mogu biti jasniji. Sve je sređeno. On je sa svojim dečkom u njegovom stanu … Ja ne mogu učiniti ništa u vezi s nečijom seksualnom sklonosti”.

S obzirom na opće društveno prihvaćanje homoseksualnosti 1990-tih, tko ih je mogao kriviti što se ne miješaju u međusobno homoseksualno nasilje, gdje su obje strane podjednako fizički snažne; i ne znaš tko je opasan po koga, ni tko je kriv.

Policajci su kasnije izvijestili o čudnom mirisu u Dahmerovom stanu, ali nisu to istražili. Miris je bio tijelo Tony-a Hughes, Dahmerove prethodne žrtve, koji se raspadao u spavaćoj sobi. Policajci nisu pokušali provjeriti Sinthasomphoneovu dob ili identitet, niti pronaći nekoga tko bi mogao komunicirati s njim.

Kasnije te noći, Dahmer je ubio i raskomadana Sinthasomphonea, zadržavši lubanju kao suvenir.

Kako je počelo? Dahmer je bio susreo Konerak-a Sinthasomphone na lokalnoj autobusnoj postaji. (Nevjerojatnom slučajnošću, Konerak je bio mlađi brat momka koji je optužio Jeffa za seksualno zlostavljanje, iako to Jeff nije tada znao).

Dahmer je namamio dijete u svoj stan, drogirao ga, imao seksualni odnos s njim, bušio mu rupu u glavi, ubrizgavao kiselinu, zatim ga ostavio da ode popiti pivo. Nekako se mali probudio i uspio izaći iz stana na ulicu. Za policiju je on bio samo pijani homoseksualac, a kad su razgovarali s Dahmerom, te njihove slutnje su potvrđene. Jeff je dodao još jednu lubanju u zbirku.

Matt Turner (1991)

Dahmer je otputovao u Chicago na Gay Pride. Na autobusnom kolodvoru je upoznao Matt-a Turner (20), još jedan gay koji je htio biti model. Dahmer ga je nagovorio da se vrati s njim  u Milwaukee. Dahmer je platio autobusne karte za njih obojicu i oni su se vozili tih 90 milja. Nakon povratka u sigurnost svoga stana, Dahmer je drogirao i zadavlio Turner-a.

Jeremiah Weinberger

Tjedan dana kasnije, opet u Chicagu, Dahmer je upoznao Jeremiah-a Weinberger (23), portorikanca židovske krvi, u gay baru. Jeff je opet platio autobusne karte za vožnju od 90 milja natrag u njegov stan. Nakon što su stigli k Jeff-a, imali su međusobni seks, a Jeremiah je proveo noć. No kada se Jeremiah zasitio seksa s Jeffom i rekao da ide kući, Jeff je rekao u redu, a onda mu je ponudio oproštajno piće. Jeff ga je potom zadavio. Jeremiah-ina glava je pronađena u zamrzivaču, a njegov torzo u velikom plavom rezervoaru, zajedno s Turnerovim.

Oliver Lacy (1991)

Jeff je upoznao Oliver-a Lacy (23). Vratili su se do Jeffova stana, popili piće, glupirali okolo, a onda je Jeff zadavio Olivera. Jeff se odlučio za nekrofilski seks i sodomizirao je leš. Zatim je odrezao desni biceps i pojeo ga. Stavio Lacy-evu glavu u frižider pored otvorene kutije sode bikarbone, a srce mu stavio u zamrzivač za kasnije pojesti. Druge dijelove tijela je stavio u zamrzivač. ostatak mesa u smeće, dok je cijeli kostur zadržao. Napravio je razne fotografije žrtve, prije i poslije dekapitacije.

Joeseph Bradehoft (1991)

Jeff je upoznao Joseph-a Bradehoft (25) na lokalnoj autobusnoj postaji. Lila je kiša i Joseph je imao 6 limenki piva, pa se odlučio vratiti na Jeff-ev party. Nakon što su imali oralni seks, Dahmer ga je drogirao i zadavio ga. Ostavljen je na krevetu, prekriven plahtom dva dana. Dahmer je spavao s tijelom sljedećih nekoliko dana dok se glava nije ucrvala. Jeff ju je očistio i staviti u zamrzivač, zajedno s glavama Turner-a i Weinberger-a. Stavio je torzo u 57 galonsku bačvu u spavaćoj sobi.

Tracy Edwards

Dahmer je namamio u svoju kuću još jednog muškarca, Tracy Edwards (32). Dahmer tvrdi da se sjeća slabo sjeća te večeri, ali možete se kladiti da ju Edwards nikada neće zaboraviti. On je trebao biti slijedeća žrtva. Dahmer se borio s Edwardsom, kako bi mu stavio lisice, ali mu nije uspio zavezati oba zgoba zajedno. Držeći veliki mesarski nož, Dahmer je od Mr.Ljubaznog pretvorio se u hladnokrvnog “kurvinog sina”. Dahmer je prisilio Edwardsa u spavaću sobu, gdje je Edwards ugledao slike unakaženih tijela na zidu i primijetio užasni miris koji dolazi iz velike plave bačve; ispunjena snažnom kiselinom koja otopi ljudska tijela do mulja koji se može baciti u WC. Edwards udario Dahmera u lice, u trbuh, otrčao prema vratima i pobjegao.

Trčeći kroz ulice s lisicama koje još uvijek vise sa jedne ruke, Edwards je mahao za pomoć policijskom automobilu. Dva policajca u autu su vidjeli su sitnog, žilavog crnca s lisicama koje vise s jednog zapešća. On je histerično objašnjavao da je pio s jednim čovjekom koji ga zavezao lisicama i pokušao ubiti.

Edwardova priča je mirisala na nekakav homoseksualni susret, što je inače policija izbjegavala, ali su policajci pomislili da bi trebali provjeriti ovaog čovjeka u lisicama.

Policajci su pokušali otkopčati lisice s Edwardsova zgloba, ali njihovi ključevi nisu odgovarali, pa su u pratnji Edwardsa otišli do tog stana. Vrata je otvorio 31-godišnji plavokosi muškarac, lijepa izgleda.

Dahmer je djelovao prijateljski. Dahmer je bio vrlo miran i racionalan. Unutrašnjost stana je bila uredna i čista, a Dahmer je priznao da je on odgovoran za lisice i pokazao policajcima u smjeru spavaće sobe, gdje je mislio da su ključevi.

Rekao je: “Izgubio sam posao, i želim popiti jebeno pivo!”.

Kada je jedan policajac provjerion spavaću sobu, ugledao je fotografije unakaženih tijela i poviknuop partneru da uhiti Dahmera. Dahmer se počeo boriti s policajcem koji mu je pokušao staviti lisice. Napokon su ga svladali.

Jedan od policajaca je otvorio frižider i uzviknuo: “O moj Bože! Tu je vražja glava! On je bolesni kurvin sin!”. Samo čitatelj s jakim želucem koji zna da može podnijeti mučan opis pretrage stana ovog nekrofila i kanibala, može to naći ovdje: Monstrumi: Jeffrey Dahmer.

Priznanje

Policajci su naizmjenice čitali 160 stranica priznanja. Bio je to katalog seksualnih perverzija. Detektiv je izjavio da je Dahmer “osjetio ogromnu količinu krivnje zbog svojih postupaka. Osjećao je zlim do srži.” Zatim je citirao iz Dahmerovo priznanje: “Teško mi je povjerovati da ljudsko biće može učiniti ono što sam učinio, ali znam da sam to učinio.” Tvrdio je da njegov strah da bude uhvaćen bio prevladan uzbuđenjem da ima potpunu kontrolu.

“Iskreno, želio sam smrt za sebe. To način za reći svijetu da sam učinio ono što sam učinio, ali ne zbog mržnje. Nisam mrzio nikoga. Znao sam da sam bolestan ili zao ili oboje. Sad vjerujem da sam bio bolestan”.

Djetinjstvo

Jeffrey Dahmer je bio željeno dijete i obožavano. Jeffova majka je imala različite fizičke bolesti i čini da je bila vrlo razdražljiva, da dolazi iz pozadine u kojoj očev alkoholizam duboko utjecao na njezin život.

Njegov tata je bio radoholičar, pa Jeff nije dobio veliku pozornost. Lionel, kemičar koji je išao na doktorat, ostajući na poslu više nego što bi trebalo da izbjegne svađe kod kuće. Na kraju će se brak i razvesti.

Kada je Jeffu bilo 4 godine, njegov otac je izvukao ispod njihove kuće ostatke nekih malih životinja. Kad je otac skupio sitne kosti životinja, Jeff se činio “neobično oduševljen. Njegove male ruke su kopale u hrpu kostiju. To više ne vidim samo kao djetinjastu epizodu, u prolazu fascinacije. Taj isti osjećaj zlonamjerne, mračne sile i sjene je rasla u mom sinu, što sada boja gotovo svaku uspomenu. ”

Jeffrey Dahmer je bio malo čudan klinac (u najmanju ruku).

Jeff je bio u prvom razredu i “čudan strah se počeo uvlačiti u njegovu osobnost, strah od drugih, kombiniran s općim nedostatkom samopouzdanja. Razvilo se opiranje promjenama, potreba za osjećanjem sigurnosti poznatih mjesta. Mogućnost odlaska u školu ga plašila. Dječak koji se nekada činio tako sretan i samouvjeren je bio zamijenjen drugom osobom, sada duboko sramežljiv, dalek, gotovo nekomunikativan “.

Otac Lionel sumnja da je selidba iz Iowe u Ohio bio je uzročni faktor i Jeffovo ponašanje je reakcija na iskorijvanje iz poznate okoliša i stavljanje u potpuno nove. I Lionel je također patio od sramežljivosti, introvertiranost i nesigurnosti kao dijete, no naučio je prevladati te probleme. Računao je da će i njegov sin trebati naučiti prevladati ih. Ono što nije znao je da je Jeff je djetinjstvo stanje je daleko teža od njegova, i da je “Jeff je počeo patiti od skore izolacije.”

Jeff je razvio blisko prijateljstvo s dječakom po imenu Lee. Simpatizirala ga je jedna od učiteljica i dao joj je zdjelicu punoglavaca koje je uhvatio. Kasnije je Jeff saznao da je učiteljica dala punoglavce njegovom prijatelju Lee-u. Jeff se ušuljao u Lee-ovu garažu i ubio sve punoglavci motornim uljem.

Igrao se sa svojim imaginarnim prijateljima i otjerao svoje žive prijatelje sa svojim neobičnim budalaštinama.

Stvari se nisu popravile s vremenom. “Njegovo držanje se promijenilo između 10. i 15. godina. Dječak opuštenih udova je nestao, a zamijenila ga jeneobično kruta i nepopustljiva figura.

Izgledao je napeto, tijelo vrlo ravno. Odrastao je srameći se, i dok prilazi drugim ljudima, on bi postao vrlo napet. Sve više i više, on je ostajao kod kuće, sam u svojoj sobi, ili buljeći u televizor. Lice mu je bilo često prazno, a on je odavao više ili manje trajni dojam nekoga tko bi ne bi mogao učiniti ništa osim sanjati okolo, bez svrhe i odvojen.

Imao je čudan fetiš mrtvim životinjama. volio bi vidjeti njihovu utrobu, a to je bilo u brojnim prilikama, a jednom je stavio odsječenu glavu psa na štap iza kuće. S obzirom da mu je otac bio liječnik Jeff je imao i materijala za čitanje, a ponekad i malo pomoći kada bi došalo do kuhanja životinja pregaženih na cesti – sve do kostiju za njegovu osobnu kolekciju.

Jeff bi se vozio okolo s plastičnim vrećicama za smeće i skupljao ostatke životinje za svoje privatno groblje. “On bi skinuo meso s tijela tih ubijenih životinja.”

Jeff je rastao sve više pasivan i izoliran. “Njegov razgovor se sužava na odgovaranje na pitanjs s jedva čujnim odgovorom u jednoj riječ.

Dok su drugi momci ganjali karijeru, obrazovanje, stvaranje doma i obitelji, Jeff je bio potpuno nemotiviran. “On mora da sebe vidi sasvim izvan ljudske zajednice, izvan svega što je normalno i prihvatljivo, izvan svega što bi mogao biti primljeno od drugog ljudskog bića.” Moglo bi se očekivati da će se osoba koja skriva fantazije smrti i komadanje koje su se vrtile u Jeffrey Dahmerovoj glave kao tinejdžera – da će pokazati neke vanjske znakove duševne bolesti. No, Jeff je samo postao više izolirani i nekomunikativan. Daleko od toga da bi se pobunio, on nikada nije svađao sa svojim roditeljima, jer mu ništa nije bilo važno.

Mladost

U srednjoj školi, Jeff je imao prosječne ocjene i sudjelovao u nekoliko djelatnosti: on je igrao tenis i radio za školske novine. Međutim, njegovi kolege ga smaraju samotnjakom i alkoholičarom, koji je donosi piće u učionicu.

Jeff je bio poznat da trči kroz lokalne trgovački centar i glumi retardiranoga.

Nešto je nedostajalo u Jeffu …. Zovemo to “savjest” … to je ili umrlo ili nikad nije ni živjelo. “

Na kraju su se Jeffovi roditelji razveli. Otišao je sa svojom majkom. Oko tog vremena Jeff je otkrio drogu i alkohol.

Dahmer se preselio kod svoje bake, gdje je živio 6 godina. Tijekom tog vremena, njegovo ponašanje je postajalo sve čudnije. Njegova baka je jednom pronašla potpuno odjevenu mušku lutku (za izloge) u svom ormaru, koju je Jeff ukrao iz trgovine. U drugom slučaju, našla je .357 Magnum pod njegovim krevetom. Užasni mirisi su dolazili iz podruma; Dahmer je rekao ocu da je donio kući mrtvu vjevericu i da ju je otopio s kemikalijama.

Pohađao je državno Ohio sveučilište jedan semestar, ali je otpao. Na kraju 1978., otišao je u vojsku i bio je stacioniran u Njemačkoj. Nakon par godina, vojska ga je otpustila zbog  alkoholizma.

Nakon što je njegova vojna karijera završila Jeff je prihvatio svoju homoseksualnost i postao redovit u gay barovima Milwaukee-ja. Također bio uhićen zbog pokazivanja penisa na dva 12-godišnja dječaka u parku, a zatim je masturbirao.

Psihijatrija

Jeff Dahmerov prvi susret s psihijatrijsko profesijom je rezultat događaja 1986. kada su sva dječaka u dobi od 12 godina, izvijestila policiji da je, dok je stajao u blizini mosta u Milwaukee, da su vidjeli čovjeka kako stoji blizu ruba jezera, i masturbira. Kasnije identificiran kao Jeff Dahmer.

Dahmer je negirao optužbe, navodeći da je mokrio, a ne masturbirao, te da nije bio svjestan prisutnosti dječaka. Osuđen je na 1 godinu uvjetne kazne, a morati će proći psihološko savjetovanje za seksualne devijacije i kontrole poriv.

Neke izjave su mogle zabrinuti.

“U posljednje vrijeme sam se počeo osjećati usamljeno i prazno.”

“Misli se sve više roje u mojoj glavi, i neće otići.”

“Postao sam prilično obeshrabren i tužan zbog života u zadnje vrijeme.”

“Gledajući unatrag na svoj život, znam da sam uzrokovao da drugi pate koliko sam i sam patio.”

“Imam čudne misli koje bih volio da ih se mogu riješiti.”

Kako je vrijeme prolazilo, Jeff je bio sve nevoljniji da dijeliti svoje osjećaje s terapeutom, na kraju odbija razgovarati s njom, sjedi šuteći, okrenut joj leđima tijekom cijele 50-minutne sesije.

Test osmišljen da identificira temeljne emocije je dao rezultat ‘iznimno spor’, odgovori koji su bili “izuzetno malobrojni i abnormalno ograničeni’.

On se vrijeđa kada mu se kaže da radi i lako se razočara i povrijedi. Zaključak iz testova je da “njegovi vlastiti ciljevi za sebe u ovom svijetu, za ono što se nada da će postići, nisu sukladni sa stvarnošću”.

Dahmer je ocijenjen prije izricanja presude. U razgovoru sa psihijatrom, Jeff je bio neuobičajeno direktan, rekavši da doživljava “značajan psihološki distres “, da je” uznemiren, napet i depresivan ” i da ga muče “duboki osjećaji otuđenosti “.

Psihijatar je u svom izvješću suca izjavio da je pacijent “vrlo psihički problematičan čovjek … Nema sumnje da je gospodinu Dahmeru potreban psihološki tretman.”

U svom izvješću suca, drugi psihijatar navodi da Dahmer “ne će pokazati drugima dubinu, ozbiljnost ili opseg patologije” i da ga zbog toga “drugi neće uzeti njegovo ponašanje ozbiljno koliko bi trebalo.”. Zaključuje da je Jeff “ozbiljno poremećen mladić … Pritisak koji on osjeća se čini kako se povećava … mora se uzeti u obzir da impulzivan i opasan.”

Jeff Dahmer je bio dužan redovito se sastajati sa svojim povjerenikom za uvjetni otpust, kao i sudjelovati na mjesečnim sastancima grupne terapije. On je bio ponovno evaluiran, ovaj put od strane drugog psihijatra. Primijetio je da je Jeff bio “vrlo izoliran, bez prijatelja, bez hobija, nema interesa, cijeli život mu je dosadan, sterilan, monomanijakalno usmjeren, što je izvrsno leglo depresije. Liječnik kaže da je “povratak na staro samo pitanje vremena.”

Suđenje

Većina serijskih ubojica staje nakon što žrtva umre. Sve vodi do toga. Oni ju vežu; vole da vrišti i moli za svoj život. To čini da se ubojica osjeća superioran, moćan, dominantan … U Dahmerovom slučaju, sve je post-mortem … sva ‘zabava’ počinje nakon što su žrtve umrle.

Na biranju potencijalnih porotnika bili su upozoreni “Vi ćete čuti stvari koje vjerojatno niste znali da postoje u stvarnom svijetu. U ovom slučaju ćete čuti o seksualnom ponašanju prije smrti, za vrijeme smrti i nakon smrti. Hoćete li biti toliko zgađeni da nećete moći slušati? ” Tužiteljstvo i obrana su zajedno odbacili potencijalne porotnike koji imaju predrasude prema homoseksualcima ili koji nikada nisu imali seanse kod psihijatra.

Tužitelj je predstavio slučaj. “Dahmer je vrhunski manipulator i prevarant koji je točno znao što radi svaki korak, u mogućnosti je svoje porive uključiti i isključiti kao prekidač za svjetlo. Je li napao druge vojnike dok je bio u vojsci? Druge studente na sveučilištu? Smrti nisu bili djela luđaka, nego rezultat pažljivog planiranja. “

“Zapanjujuće koliko je normalno ovaj čovjek izgledao i zvučao … Na dan presude, je pročitao svoju izjavu sudu smireno i elokventno, i pitao sam se kako lako mogao i ja biti prevaren”.

Osuđen na 15 doživotnih kazni, ukupno 957 godina. 1994. ga je zatukao drugi zatvorenik.

Seksualna orijentacija

Dahmer murdered 17 men and boys between 1978 and 1991. His murders involved rape, dismemberment, necrophilia and cannibalism.

he was arrested for drugging and sexually fondling a 13-year-old boy

Dahmer picked up a hitchhiker named Stephen Hicks and offered to drink beer with him back at his father’s house, planning to eventually have sex with him.

usually picking up his victims in gay bars and having sex with them before killing them.

Dahmer got the idea that he could turn his victims into “zombies” — completely submissive, eternally youthful sexual partners

izvor

Popis svih 25: https://homunizam.wordpress.com/2016/09/08/seksualna-orijentacija-serijskih-ubojica/

 

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: