Serijske ubojice-sodomiti: Herbert Mullin (#20)

herbrt mullin_000

[ubio:13] Mullin se činio sasvim normalnim tijekom djetinjstva. Bio je izuzetno bistar i osjetljiv dječak. Do dobi od 36, bio je bijesni šizofreničar i “plodan” serijski ubojica.

U ljeto nakon mature, Mullinov najbolji prijatelj Dean Richardson je poginuo u automobilskoj nesreći. To se čini da je aktiviralo početak njegovog čudnog ponašanja. Izgradio je hram svom mrtvom prijatelju u svojoj spavaćoj sobi, s namještajem uređenim oko fotografije mrtvog dječaka .

Izrazio je strah da je gay, iako je tada imao djevojku. Otuđio se od nje s iznenadnim uzimanjem halucinogenih droga. Počeo je biti opsjednut reinkarnacijom, razgovorom o predstojećem potresu u Kaliforniji, te o preseljenju u Kanadu da to izbjegne. Od njegova čudnog pogleda i bizarnih lutanja hvatala ju je jeza. Postajao je i nasilan. Kad joj je rekao da bi mogao biti gay, njihov odnos je završio.

Droge su postale veliki dio Mullinovog života i njegovo se mentalno stanje pogoršalo s ogromnim dozama LSD. Njegovo ponašanje je uplašilo obitelj i prijatelji. Nagovorili su ga da ode u mentalnu instituciju, ali je tamo odbio surađivati s psihijatrima, te je pušten je nakon šest tjedana. Dijagnosticirana je paranoidna shizofrenija. Do tog vremena bio je potpuno “smrdan” od LSD-a i marihuane. Čuo je ‘glasove’, te obrijao glavu.

Opet je bio hospitaliziran u mentalnu instituciju, gdje je počeo pisati hrpe pisama potpunim strancima. Potpisao je pisma sa “ljudska žrtva, Herb Mullin.” Pisao je po zidu.

Mullin se žalio da čuje glasove, te je usvojio mnoge različite osobnosti, kao yoga učenika, amaterskog boksača (dok nije pretučen u ringu), hippie, te meksikanac koji nosi sombrero.

Tijekom sljedećih nekoliko godina, on će odlaziti u različite institucije, ali će samoinicijativno napuštati liječenje nakon kratkog boravka. Sa 21, se palio cigaretom po koži, govorio sam sa sobom, pokušao ući u svećeništvo, bio izbačen iz stana nakon što je lupao po podu i vikao na ljude koji nisu bili tamo.

1969., dok je bio u posjeti svojoj sestri, oponašao je zeta u svakoj gesti i riječi. (to se zove eholalija i echopraksija, simptom shizofrenije). Sestra je kasnije opisala: “Kada bi moj muž išao jesti, Herb je išao jesti. Što god je moj muž radio, Herb bi to isto radio – i to je trajalo 4 sata, a zatim je… samo je sjeo i zurio u nas”. Herb je kasnije tražio sestru seks s njim, a kada je ona odbila, pitao je bi li njen muž spavao s njim.

Mullina je nanio put u San Luis Obispo, i rekao je cimeru da “prima poruke” koje su mu govore da čini stvari. Nakon meditiranja, on je “ritualno” spalio dio penisa s upaljenom cigaretom, a kasnije je agresivno pristupio svom muškom prijatelju.

Prva žrtva je bio Lawrence White 1972. Mullin ugledao starca kako sam hoda po mirnom dijelu ceste. Zaustavio je auto i podigao haubu svog automobila, glumeći da ima problem s automobilom. Rekao je starcu da nešto nije u redu s motorom. Kada je starac ponudio pomoć, dok se nagnuo nad otvorenim motorom, Mullin ga je umlatio bejzbolskom palicom. Otišao je ostavivši leš gdje je pao.

11 dana kasnije kasnije Mullin je pokupio autostopisticu, Mary Guilfoyle (24)., Ubo ju je iznenada kroz srce, te si uzeo vremena da ju raspori i povadi organe. Tu ima i pozadinska priča. Nakon čitanja biografije Michelangela, Mullin je odlučio da bi, kao ozbiljan umjetnik, on trebao raditi ono što je slavni renesansni kipar činio – secirati tijelo. “Michelangelo je proveo sate i sate secirajući tijela u tajnosti kako bi mogao saznati više o obliku ljudskog tijela za svoje slike i skulpture. To je razlog zašto su njegovi radovi toliko bolji nego ikoga drugog. To mu je dalo uvid koji drugi nisu imali “. Tako je govorio Mullin.

Dakle, s Mary Guilfoyle opuštenom u svom autu, Mullin je skrenuo u mirnu sporednu ulicu, izvukao lovački nož i izbo je u prsa i leđa. Nakon toga odvlači njeno tijelo u pusto područje izvan brdovite ceste, tamo raspori Guilfoyle i istrgao je golim rukama i razvukao njene unutarnje organe. Mullin je već mislio da može vidjeti unutar ljudske glave – ali sada je želio gledati i unutar njihovih tijela. Što god da je vidio, to je bilo dovoljno da ga odvrati da više ikada ponovi ovu grotesknu i morbidnu obdukciju. Odvezao se s usamljene ceste kući, ostavljajući dijelove strvinarima.

Bio je dosta pio, i odlučio otići u katoličku crkvu St.Mary “da dobije snage da nikada ponovno ne pokuša ubiti.” Priznao je svoje grijehe ocu Henryju Tomei. Već u slijedećem trenutku je svojim lovačkim nožem brutalno izbo svećenika na smrt u njegovoj ispovjedaonici. (Kasnije je tvrdio da je nosio nož u crkvu da se “zaštiti”.) “Vidio sam svjetlo iznad ispovjedaonice i glas je rekao: To je osoba koju treba ubiti! ”

Kriveći svog dilera Jima Gianera da ga je navukao na drogu, ubio je svog bivšeg poznanika i njegovu ženu. Mullin je tražio Gianeraova na poznatoj mu adresi, no odselio se, i tamo je našao Kathy Francis (29), koja je Mullinu dala novu adresu koju je tražio. Kad je stigao na novu adresu, upucao je svog bivšeg prijatelja, a onda je izbo i ubio njegovu ženu. Njihova mrtva tijela je više puta izbo, prije nego je otišao. (to se zove “overkilling”). Mullin se vratio kod Kathy Francis i ustrijelio ju. Potom je pronašao njeno dvoje djece, u dobi od 4 i 9 godina, koji su spavali u susjednoj sobi. Pucao im je u glavu, a 4-godišnjaka je ubo u leđa.

Potom je došao do uvjerenja da su neki od glasova telepatske poruke od ljudi koji ga mole da ih ubije, pa je kupio pištolj i otišao u nacionalni park u potrazi za porukama.

Susreo je 4 tinejdžera (u dobi od 14 do 19) koji su kampirali. Približavao se dječacim uz  neformalni razgovor, a onda je izvadio pištolj i ubio sva 4 prije nego su stigli reagirati ili pobjeći. Kasnije je rekao da je telepatski dobio dopuštenje od dječaka da ih ubije.

Tjedan dana kasnije, vozeći se kroz Santa Cruz, Mullin je stao uz ivičnjak i ustrijelio čovjeka koji je radio u svom vrtu. Ovaj put, susjedi su vidjeli registracijsku pločicu i Mullin je uhićen.

U pritvoru je Mullin sve priznao. Objasnio je kako su ubojstva, u stvari bila za dobrobit, da je spasio svijet od potresa. Kada je ubio svoje žrtve, time je spasio bezbroj života od potresa koji bi zadesio Kaliforniju inače. Za policiju Mullin je bio udareni narkić s tetovažom “Legalizirajte LSD” na trbuhu. Osim “LEGALIZE ACID”, imao je i druge tetovaže: “Eagle Eyes Marijuana”, “birth”, “Mahashamadhi” i “Kriya Yoga” .

Mullin je iznio teoriju da se njegova obitelj urotila protiv njega kako bi sakrila biseksualnost od njega dok je bio dijete. I da je trebao imati pravo na orgazme u dobi od 6 godina.

privilegiju imaju orgazme, zahvaljujući svojim vlastitim članovima obitelji, u dobi od šest godina. Što nije imao zbog članova svoje obitelji.

“Vjerujem da je moj otac bio kriv za moje neuspjehe. Da mi je u dobi 6 godina dao oralnu stimulaciju homoseksualnog pušenja, kao što što je imala i većina drugih ljudi, nikad ne bih uzimao LSD bez njegovog dopuštenja. ” – rekao je Herbert Mullin nakon uhićenja.

Njegov otac, Bill Mullin je bio junak iz Drugog svjetskog rata, smatralo ga se strogim, ali nikada nasilan ni uvredljiv. Bio je ponosan na svoje ratne zasluge, i prenosio je ratne priče svom sinu, i naučio ga kako koristiti pištolj. Ponekad je u igri boksao sa sinom u kuhinji prije večere – Herb će kasnije tumačiti te mečeve kao smrtonosni izazov od strane svog sadističkog oca.

Herb je bio na drogama – LSD i marihuani  – kombiniranje “rekreacijskih” droga i mentalnih bolesti uspješan recept za psihoze.

Iako je propovijedao protiv nasilja, on je sjekirom razbio “fireplace” kada je neka azijatkinja ignorirala njegov prijedlog da bi zajedno imali bi-rasno dijete. Herb nije samo bio biseksualac (kako je inzistirao na suđenju) , ili bi-rasni (kao što se nekada pretvarao da je). Bio je “BI-sve”:  bi-političan, bi-spiritualan, bi-kulturalan.

Mullin je tvrdio, da je njegova obitelj pokušala sakriti od njega “zdrav utjecaj biseksualnosti”. Rekao je da za većinu, homoseksualno ponašanje počinje oko 8 godina. No, njegovi roditelji su zlonamjerno sakrili to od njega. Mullin nagađa da su svi u njegovoj obitelji prakticira homoseksualnost. Napisao je da je cijela njegova obitelj, uključujući i njegovog ujaka i ujne, bili u zavjeri kako bi se omela njegova seksualnost:

“Moji roditelji mi zapravo nisu rekli potrebne činjenice o životu, spolu i stopama smrtnosti, tehnike društvenih razgovora, itd”

Zašto su ujak i ujna uvjerili moje roditelje da bi me se trebalo izbjegavati? Moje mišljenje je da su moji rođaci i moja sestra imali orgazme sa šest godina. Kad sam imao pet godina ujak i ujna su htjeli zaustaviti moj mentalni i fizički rast. Oni nisu htjeli da ja sazrijem… Mislim da su bili ljubomorni i zavidni na zabavu.

Psihijatar je na suđenju svjedočio o detaljima Mullinove homoseksualnosti, kada je u jednom trenutku Mullin prekinuo, i u maniri odvjetnika, rekao: “Napomenuo bih da sam biseksualac.”

Dobio je doživotni zatvor, mogućnost uvjetnog otpusta 2020.

Osim po sumraku psihijatrije, ostati će ovdje zanimljiva i jedna Mullinova opaska. Krivio je policiju što ga nije strpala u zatvor nakon što je bio uhićen zbog posjedovanja droge. “Ja ne bih nikada ubio nikoga, da su me poslali u zatvor. Ako vas oni ne kazne zbog kršenja zakona, čemu oni služe? Čekaju dok ne prekršim teški zakon, tako da me mogu staviti u zatvor do kraja života?”

Seksualana orijentacija:

Mullin’s strange ideas, such as his theory that his family had conspired to hide bisexuality from him as a child

told his girlfriend that he was ‘turning gay’.

Herb later asked his sister to have sex with him, and when she declined, he asked if is brother-in-law would sleep with him.

he “ritualistically” burned the end of his penis with a lit cigarette, and later made an aggressive pass at his male friend,

Lunde testified about details of Mullin’s homosexuality, which at one point Mullin interrupted, in attorney-like fashion, and said, “I’ll stipulate that I’m bisexual.”

izvor

Popis svih 25: https://homunizam.wordpress.com/2016/09/08/seksualna-orijentacija-serijskih-ubojica/

 

 

Oglasi

Blog pokreće Wordpress.com.

Gore ↑