Serijske ubojice-sodomiti: Donald Harvey (#3)

donald harvey

[ubio: 87] U bolnici, gdje je radio, dobio je nadimak “Anđeo smrti” zato što se činilo da je nekako uvijek bio prisutan kad je netko umro. Bolnice u kojima je radio su imale visoku stopu smrtnosti, a i neki njegovi znanci, kao i homoseksualni ljubavnik su iznenadno preminuli. Policiji je postao sumnjiv nakon što je John Powell, nekoliko mjeseci komatozni pacijent koji se počeo oporavljati, umro. Autopsija je pronašla tragove cijanida. Nakon što policija nije mogla naći dokaze ili motive među pacijentovim prijateljima i obitelji, fokusirali su se na bolničko osoblje koji su imali pristup Powellovoj sobi. Popis nije bio dug. Pretres Harveyeva stana je otkrio staklenke s cijanidom i arsenom, knjige o otrovima i okultnome i dnevnik ubojstava.

Djetinjstvo

Harvey majka Goldie Harvey, je podsjetila da je njezin sin odgojen u obiteljskom okruženju punom ljubavi. “Moj sin je uvijek bio dobar dečko”, rekla je ona.
Ravnateljica osnovne škole je rekla: “Donnie je za mene bio vrlo posebno dijete.”. Uvijek je bio čist i dobro odjeven i podšišan. Bio je sretno dijete, vrlo društven i dobro se primljen od strane druge djece. Bio je zgodan dječak s velikim smeđim očima i tamnom kovrčavom kosom. Uvijek je imao osmijeh za mene. Nikad nije bilo naznaka bilo kakve abnormalnosti. Bivši školske kolege su Harvey-a opisivali kao samotnjaka i ljubimca nastavnika.

Početak

Homoseksualac i samozvani okultist, Harvey se vezao za medicinsku profesiju u dobi od 18 godina, radeći kao bolničar 1970.
Radio je kao pomoćni bolničar, pripomoć u održavanju, kao srčano-kateterizacijski tehničar i pomoćnik za obdukcije. Na tom posljednjem bi ponekad ukrao uzorak tkiva iz mrtvačnice, uzimajući ih kući “za proučavanje.”

Prvi put

Tijekom večernje smjene, samo nekoliko mjeseci nakon što je počeo u bolnici, Donald Harvey je počinio svoje prvo ubojstvo. Godinama kasnije, u 1997. intervjuu, Harvey je to opisao: Kada je ušao u sobu provjeriti na žrtvu moždanog udara, pacijent je razmazao fekalije po licu. Harvey se razljutio i izgubio svu kontrolu.
“Htio sam ga udaviti,” rekao je. “Bilo je to kao posljednja kap. Došao sam pomoći čovjeku, a on je želio utrljati mi to u lice.”
Nakon ubojstva, Harvey je očistio pacijenta i otišao pod tuš prije nego što je obavijestio sestre.

“Nitko nije postavljao nikakvo pitanje”, rekao je on.

Samo tri tjedna nakon prvog ubojstva, opet je ubio kada je isključio kisik starijoj ženi u krevetu. Kako su tjedni prolazili, a nitko nije otkrio prva dva ubojstva, Harvey je postao drzak. Da li zbog dosade, prilike ili eksperimentiranja, njegove metode su varirale sa svakim ubojstvom. Koristio je razne predmete, kao što su plastične vrećice, morfij i razne droge, ubivši više od desetak pacijenata u godini. U jednom slučaju je izabrao iznimno brutalan način. Pacijent se posvađao njim jer je mislio da ga Harvey pokušava ubiti. Navodno ga je u svađi opalio noćnom posudom. Harvey je pričekao do kasnije te noći, ušuljao se u pacijentovu sobu, i zabio vješalicu kroz njegov kateter. Kao rezultat uboda došlo je do infekcije, i čovjek je umro nekoliko dana kasnije.

Budući da je radio po noći, imao je vrlo malo nadzora i neograničen pristup gotovo svim područjima u bolnici.

Metode

Koristio je različite metode da ubije: arsen; cijanid; inzulin; gušnje; razni otrovi; morfin; isključivanje respiratora; davanje tekućina zaraženih hepatitisom B i/ili HIV (što je rezultiralo infekcijom hepatitisa, ne i HIV-a, više bolešću nego smrti); uvođenje žičane vješalice u kateter, uzrokujući puknuće abdomena i naknadni peritonitis, injektiranje zraka u venu, injekcijama sredstava za čišćenje na bazi petroleja… Cijanid i arsen su mu bile omiljene metode, a davao ih je u hrani, injekcijama ili intravenozno.

Ne samo u bolnici

Harveyeve žrtve nisu bile ograničene na bolesnike. Nakon svađe sa susjedom Diane Aleksander, on joj je složio napitak sa serumnom hepatitisa. Gotovo ju je ubio prije nego je infekcija dijagnosticirana i tretirana od strane njena liječnika.
Druga susjeda, Helen Metzger, nije bila te sreće. Harvey joj je stavoi arsen u jednu od njenih pita, te je umrla kasnije tog tjedna u lokalnoj bolnici. Roditelje svog ljubavnika je također trovao. Otac je preživio, dok je majka podlegla.

Trovanje ljubavnika

Početkom 1980. se uselio kod svog ljubavnika, Carl-a Hoeweler. No ubrzo ga je počeo trovati iz bojazni da ga vara. Harvey bi ukapao male doze arsena u Hoeweler-u hranu, tako da bude previše bolestan da ode iz stana. Harvey-u je poraslo samopouzdanje i počeo se osjećati da je nezaustavljiv.

God.1983. se Harvey posvadio s Hoeweler-ovim roditeljima i počeo im trovati hranu arsenom. Hoeweler otac je doživio moždani udar i završio u bolnici. Harvey ga je posjetio tamo i stavio mu arsen u puding prije odlaska. Umro je kasnije te noći. Harvey i dalje trovao Carlovu majkau, Margaret, ali nije bio neuspješan u svojim pokušajima da je ubije.

God.1984., Carl Hoeweler je prekinuo odnos s Harvey-em i zamolio ga da se iseli. Harvey je bio ljut i proveo je slijedeće dvije godine pokušavajući ubiti Hoeweler-a svojim otrovnim preparatima. U jednom trenutku je čak pokušao ubiti prijateljicu Hoeweler-a kao način da mu se osveti. Iako ni jedan pokušaj nije uspio, uspio je da Hoeweler završi jednom u bolnici, kao posljedica otrova kojeg je nesvjesno progutao.

Dnevnik ubojstava

Harvey je vodio precizan dnevnik svojih zločina i pravio bilješke o svakoj žrtvi, o pojedinostima kako ih je ubio – pritiskajući plastičnu vrećicu i mokri ručnik preko usta i nosa; prskajući otrov za štakore u pacijentov desert; dodajući arsen i cijanid u sok od naranče; ubrizgavajući cijanid u intravensku cijev; ubrizgavajući cijanid u stražnjicu pacijenta. Poboljšavao je svoje tehnike proučavanjem medicinskih časopisa za savjete o tome kako da prikrije svoje zločine.
Tijekom godina, on je skupio zapanjujućih 15 kg cijanida, koji je polako donosio iz bolnice i čuvao kod kuće. Tipično, Harvey bi smiješao cijanida ili arsena kod kuće, a zatim bi donio bočicu na posao. Kad nikoga nije bio okolo, on bi to usuo hranu žrtve, ili sipao izravno u želučanu cijev.

Trajalo je 17 godina

Nakon 87 žrtava osuđen je na 4 doživotna zatvora. Tužitelj je rekao “Ovaj je čovjek zdrav, kompetentan nali je kompulzivni ubojica.”. Prvo ročište za uvjetno puštanje će biti 2047. U TV-intervjuima Harvey je govorio o svojoj fascinaciji s crnom magijom. Odbijao je razgovarati o svojim pogledima na sotonizam. Majka je pripisivala sve mentalnim poremećajima.

Seksualana orijentacija:

“some of his aquaintances and homosexual lovers had also perished suddenly.”
“A homosexual and self-styled occultist”
“he sometimes practiced on his live-in lover Carl Hoeweler”

izvor

Popis svih 25: https://homunizam.wordpress.com/2016/09/08/seksualna-orijentacija-serijskih-ubojica/

 

Oglasi

Napravi besplatnu web stranicu ili blog na WordPress.com.

Gore ↑