Monstrumi: Jeffrey Dahmer

Svatko poznaje samoga sebe: ako postoji mogućnost da se danima loše osjećate zbog pročitanoga o kanibalizmu, onda,

NE ČITAJTE DALJE


Jedan od policajaca je odlučio pogledati spavaću sobu. Uočio je fotografije koje su ležale oko lo koje su ga šokirale: raskomadana ljudska tijela, lubanje u hladnjaku.

Policajac je koji je otvori frižoder je glasno vrisnuo u lice koje se zagledao u njega i zalupio vratima. Našao je ljudsku glavu. Daljnja pretraga stana otkrila je još 3 odsječene glave, više fotografija ubijenih žrtava i ljudskih ostataka, odrezane ruke i penisi, te fotografije raskomadanih žrtava i ljudske ostatke u hladnjaku.

Nekoliko leševa je bilo pohranjeno u bačve napunjene kiselinom i nešto za izgradnju oltara sa svijećama i ljudskim lubanjima je pronađeno u ormaru. Dahmer je prakticirao nekrofiliju i kanibalizam. Sedam lubanja je pronađeno u stanu. Ljudsko srce je pronađeno u zamrzivaču.

Kutija sode bikarbone u hladnjaku je jedva apsorbirala mirise raspadanja odsječene glave. Zamrzivač je imao još tri glave, pohranjene uredno u plastične vrećice. U stražnjem dijelu ormara bio je metalni kazan koji je sadržavao raspadnute ruke i penis.

Na polici iznad kotlića su 2 lubanje. U ormaru su spremnici etilnog alkohola, kloroform i formaldehid, s nekim staklenim posudama s muškim genitalijama očuvanima u formaldehidu. Polaroid fotografije koje je Dahmer načinio u različitim fazama smrti žrtava. Jedna je pokazivala glavu čovjeka, s mesom još netaknutim, kako leži u sudoperu. Druga prikazuje žrtvu rasporenu od vrata do prepona, poput ubijenog jelena, tako čist rez da se mogla jasno vidjeti karlična kost. Neke od fotografija su bile njegove žrtve prije nego što ih je ubio u raznim erotičnim i pozama bondaže (BDSM=bondage-dominance-sado-mazohizam, op.).

Detaljniji pregled stana je otkrio intimno sučeljavanje tihog i urednog sa smrti. Mali jednosobni stan Dok je mali jednosobni stan bio uredan i čist, pogotovo za samca, a njegov ljubimac riba dobro zbrinut, miris raspadanja je bio nesnosan.

Zadržao je glavu Anthony-a Sears i skuhao je da ukloni kožu, a kasnije ju je obojio u sivo, tako da u slučaju da se otkrije, lubanja bi izgledala kao plastični model koji koriste studenti medicine. Dahmer je čuvao trofej 2 godine, od kada je oporavio od apartmanu 213. Kasnije je objasnio da je masturbirao ispred lubanje zbog zadovoljavanja. Lubanja, skalp i genitalije su otkrivene u Dahmerovu stanu u vrijeme uhićenja, koji se ne bi mogli održati više od 2 godine.

Veliki broj pornografskih videa ležao je okolo, uglavnom eksplicitnog sadržaja napravljeni u Kaliforniji. Među naslovima “Cocktales”, “Chippendalov visok taman i zgodan”, “Rock hard”, “Hard Men II”, “Hard Men III”, “Peep Show” i “Tropski toplinski val”. Ostali ne-seksualni videi uključujući “Excorcist II” i “Povratak Jedija”. Ponešto disonantno; jedno predavanje o evoluciji i epizoda “Cosby Show”.

Na kuhinjskom podu su bile 4 kutije solne kiseline. Hladnjak je sadržavao, osim ljudskih glava [Prva otkrivena glava je bila okrenuta prema gore u kartonskoj kutiji na dnu police.], neke kapi krvi na dnu, a u zamrzivaču 3 plastične vrećice. Dvije od njih su sadržavale svake po jedno srce, a treća neki dio muskulature. Prema drugom zidu je bio visoki zamrzivač u kojem su pronađene još 3 ljudske glave i plastična vrećica koja je sadržavala ljudski torzo. Zaglavljena na dnu zamrzivača bila je još jedna plastična vrećica čiji sadržaj je čini se bilo meso i razni ljudski unutarnji organi; Dahmer naknadno otkrio da je to bio tamo nekoliko tjedana, jer nije bio u mogućnosti otrgnuti od leda.

Mrtvozornik je odlučio da cijeli ovaj zamrzivač treba zatvoriti i odvesti, sa svojim teretom, za kasniji detaljan pregled.

U hodniku je stajao ormar u kojem su pronađene, zajedno s posteljinom, neke kemikalije (formaldehid, eter, kloroform), i 2 izbijeljene lubanje na polici. Na podu u stražnjem dijelu ormara bio je veliki aluminijski kotlić koji je sadržavao dvije ljudske ruke, očito od iste osobe, jer su odgovarale, ljudske genitalije, uključujući penis, testise i područje stidnih dlaka.

U spavaćoj sobi se vidio jedan krevet s madracem umrljanim krvlju, kao i nešto krvi po zidovima i jastučnicama. Veliki nož kojoj Tracy Edwards je upozorio policajce je još uvijek ležao ispod kreveta, a na vrhu je bio polaroid fotoaparat. Pokraj kreveta je metalni ormarić za spise. Kada ga se otvorilo, u gornjoj ladici su bile 3 ljudske lubanje na crnom ručniku.

Policijski službenici su napomenuli da su bile obojane zeleno s crnim točkicama, ali je mrtvozornik izvijestio da su oslikani i ostakljena ‘tamno sivom poput mramorne teksture’, te da je ručnik tamno plav. Donja ladica kabineta je sadržavala kompletan ljudski kostur, a ispred su bile dvije papirnate vrećice: jedna je sadržavala osušene ostatke ljudskog skalpa, a druga set genitalija, i suhe i mumificirane.

Na podu pored komode je bila kutija s poklopcem od stiropora, u kojoj su još dvije lubanje, te u krajnjem kutu je bio 57-galonski plavi plastični reservoar čvrstim pripijenim crnim poklopcem. Odnijeli su ga unajmljeni vanjski stručnjaci koje je unajmila Jedinica za opasne tvari vatrogasne postaje.

Kasnije je otkriveno da sadrži 3 ljudska torza u različitim fazama komadanje i raspadanja. U komodi koju je policajac našla otvorenom kada je prvi put ušao u spavaću sobu netom prije uhićenja su bile originalne fotografije posebno odvratne prirode. Izbrojali su ih 74.


Modus operandi

Njegov ritual za primamljivanje, ubijanje i rješavanje svojih žrtava je bio uglavnom isti. On je pozvao muškarce u svoj stan da gledaju seksualno eksplicitne videe ili da poziraju za fotografije. On je zdrobio sedative koji su mu bili propisivani i usuo im u piće. Nakon što su drogirani, Dahmer ih je zadavio golim rukama ili s kožnim remenom. Često je imao seks s lešom, a kasnije je masturbirao na njega.

Prije nego je počeo čistiti, Dahmer je posegnuo za Polaroidom da uhvati cijeli doživljaj, tako da se mogao sjećati svakog ubojstva. Zatim je razrezivao torza. Bio je fasciniran s bojom organa i seksualno uzbuđen s toplinom koju je zračilo svježe ubijeno tijelo. Na kraju, on bi raskomadao muškarca, fotografirajući svaku fazu procesa za zadovoljstvo budućeg gledanja.

On je zbrinuo većinu tijela, eksperimentirajući s raznim kemikalijama i kiselinama koje će reducirati meso i kost na crno, zloslutni mulj, koji bi se mogao izliti niz odvod ili u WC.

Neke dijelove tijela je izabrao da trofeje, nerijetko genitalije i glavu. Genitalije su čuvane u formaldehidu. Glave su kuhane dok meso nije sišlo. Nakon što je lubanja bila gola, on ju je bojao sivom bojom da izgleda kao plastična.

Nerijetko uz nekrofiliju je kanibalizam. Dahmer je tvrdio da je jeo meso svojih žrtava jer je vjerovao da će oživjeti u njemu. Pokušao je različite začine i omekšivače mesa da bi ljudsko meso bilo ukusnije. Jedenje ljudskog mesa mu je davalo erekciju. Njegov zamrzivač je sadržavao trake smrznutog ljudskog mesa. On je kušao ljudsku krv, ali okus nije odgovarao njegovom nepcu.

Pokušao je usavršiti umijeće očuvanja i prepariranja, tako da je vježbao na žrtvama.

Kontrola je najvažnije pitanje za Dahmera. On nije mogao podnijeti odbijanje ili prekid. Čak ni u svojim homoseksualnim odnosima, on nije želio udovoljiti seksualnom partneru, on je sam htio užitke. Zadovoljstvo je za Dahmera značilo da izvodi oralni ili analni seks na svom partneru, bilo da je živ ili mrtav.

Neku vrstu lobotomije je provodio na nekoliko žrtava. Nakon što su bili drogirani, on je izbušio rupu u njihovim lubanjama i ubrizgavao solnu kiselinu u njihove mozgove. Nepotrebno je reći, to je to uzrokovalo trenutačnu smrt u nekoliko žrtava, ali navodno je jednom funkcioniralo minimalno nekoliko dana prije smrti.

Nije iznenađujuće, njegova potreba za kontrolom ga je dovela do sotonizma. U stvari, samo posjedovanjem tijela žrtava oko njega mu je omogućilo da se osjeća “istinski zlim.”

“Pitam se da li postoji zla sila na svijetu i da li sam bio pod njenim utjecajem. Iako nisam siguran da li postoji Bog,” Dahmer je rekao “, ili da li postoji vrag, znam da sam u zadnje vrijeme puno razmišljao o oboje. “

Imao je planove za stvaranje svetišta u svom stanu, sa svim svojim trofejima, sa kipom grifona, tamjanom paljenim u lubanjama žrtava, tako da bi mogao primiti “posebne ovlasti i energiju da mu pomogne socijalno i financijski. “


Suđenje

Bitka psihijatara oko toga da li je Dahmer pravno odgovoran i sposoban upravljati svojim postupcima čini se da je zbunjivala porotu. Konačno je jedan nacrtao dijagram kojeg je pročitao brzo:

“Skalpovi u ormariću, kanibalizam, seksualni nagon, bušenje, pravljenje zombija, nekrofilija, pijenje alkohola cijelo vrijeme, pokušavanje stvaranja oltara, lobotomije, odstranjivanje mesa, kontaktiranje preparatora životinja, ide na groblje, masturbira ….. To je Jeffrey Dahmer, odbjegli vlak na kolosijeku ludila … “

Tužitelj je dodao poroti: “On nije bio odbjegli vlak, on je bio strojovođa! Zadovoljavao je svoje neobične seksualne žudnje. Dame i gospodo, on je prevario puno ljudi. Molim vas, ne dopustite da ovaj ubitačni ubojica prevari i vas.”

 

Oglasi

Blog pokreće Wordpress.com.

Gore ↑