Ekstrakt lista maslačka blokira spike-protein da se veže za ACE2 receptor

Maslačak uspješno zaustavlja Covid-ove spike-proteine i spike-proteine svih dosadašnjih varijanti, te spike-proteine koji proizvode cijepljeni. Kaže njemačka studija (“Common dandelion (Taraxacum officinale) efficiently blocks the interaction between ACE2 cell surface receptor and SARS-CoV-2 spike protein D614, mutants D614G, N501Y, K417N and E484K in vitro“).

Dobri stari maslačak

Studija je in vitro proučavala ACE2 receptore u stanicama pluća i bubrega na koje se Korona najviše lijepi. Djeca imaju malo tih receptora i zato im Korona ništa ne može.

Istraživači su koristili spojeve velike molekularne težine uzete iz ekstrakta maslačka na bazi vode i testirali ih na stanicama ljudskih bubrega i pluća. Dobri stari maslačak je blokirao interakcije protein-protein između S1 podjedinice spike-proteina i receptora ACE2 stanične površine. Ovakav isti učinak je bio i protiv mutacija spike-proteina iz dominantnih varijanti u opticaju.

Ekstrakt maslačka je time zaustavio upalni proces koji se naziva izlučivanje interleukin-6. Ekstrakt maslačka mogao bi se dokazati da sprječava infekcije, blokirajući precizan kanal kojim se spike-proteini vežu i uzrokuju virusnu replikaciju. Baš me zanima da li bi Plenković tako revno reklamirao maslačak kao što reklamira cjepivo. Jer on se samo brine za dobrobit ljudi, a ne što će reći briselski birokrati.

Koje se još biljke istražuju

Ostali prirodni spojevi istraženi su pomoću studija molekularnog pristajanja.

  • Nobiletin je flavonoid izoliran iz kore limuna.
  • Neohesperidin, derivat hesperetina, flavanonski je glikozid koji se također nalazi u agrumima.
  • Glicirizin je molekularni spoj ekstrahiran iz korijena sladića.

Sve tri ove prirodne tvari također blokiraju spike-proteine da se vežu za ACE2 receptore.

Ekstrakt hidroalkoholne kore nara (šipka) blokira spike protein na ACE2 receptoru sa 74% učinkovitosti. Kada su se njegovi glavni sastojci ispitivali odvojeno, punikalagin je bio učinkovit 64%, a elagična kiselina 36%.

Nije poznato da se može predozirati s ekstraktom lista maslačka. Za razliku od mrtvih i razboljenih od cjepiva. Cjepiva su fokusirana na povećanje antitijela, dakle reakcije tijela na otrove. Što je netko više otrovom otrovan – imat će više antitijela, a što cjepivo proizvede više antitijela – smatra se učinkovitijim. Neka prilično uvrnuta logika. (“Nekoliko pitanja o cjepivima nad kojima se čovjek zamisli“)

Izvor: naturalnews.com/2021-06-28-dandelion-leaf-extract-blocks-spike-proteins-binding-to-ace2-receptor.html

2 misli o “Ekstrakt lista maslačka blokira spike-protein da se veže za ACE2 receptor

Add yours

  1. A što je s ekstraktom korijena maslačka? Ekstrakt lista se gotovo nigdje ne može kupiti dok ekstrakta korijena ima u izobilju? Možete li pojasniti? Hvala

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: