Na robiju zbog ne-cijepljenja svog djeteta? (3)

Nije li čudno da se s polica trgovina odmah povlače proizvodi nakon dojava samo nekoliko zdravstvenih tegoba – za razliku od cjepiva.

Nije li čudno da za svaki proizvod koji prouzroči nekome štetu, odgovornost snosi proizvođač i distributer – za razliku od cjepiva?

Da nema ničeg drugog, ovo bi razumnom čovjeku bilo dovoljno da bude sumnjičav. No kako je pitanje cjepiva zapravo i političko pitanje, razmeđa između progresivnih i konzervativnih, između opreznih i srljajućih – tu racionalnosti više nema. Politička lijevo-desno konotacija (inače) razumne i inteligentne ljude tjera da odbace svaku kritičnost i predostrožnost. Nakon toga preostaje samo zarada sociopata. Ovdje se ne radi samo o cjepivima, već o Big Pharmi puštenoj s lanca – i depopulaciji.

Evo nastavka linkova (na engleskom) za one koji žele čuti i drugu stranu:

(57) Is Autism a side effect of metal toxicity? High aluminum concentrations discovered in brain tissue of autistic children

Povišena razina aluminija u moždanom tkivu povezana je s neurološkim stanjima kao što je Alzheimerova bolest. Novo istraživanje stavlja u središte pažnje poremećaje iz spektra autizma (ASD). Djeca iz zemalja s najvećom raširenošću ASD-a također su bila najviše izložena aluminiju iz cjepiva

(58) Questionable Tactics Used in Vaccine ‘Safety’ Testing

Cijepljenje s Gardasilom zapravo može povećati rizik od raka grlića maternice za 44,6 posto ako ste prije cijepljenja bili izloženi sojevima HPV-a 16 ili 18. Regulatori lijekova optuženi su za dodavanje aluminija placebu kako bi manipulirali znanstvenim podacima. Od 2.881 djevojka koja je primila cjepivo 14 djevojčica je umrlo. Od 16 nasumičnih ispitivanja, placebo je sadržavo aluminij u 14 ispitivanja.

(59) It’s Not New: Pictures Show The Fight Against Vaccines Is Well Over 100 Years Old

Rečeno nam je (na studiju medicine) da su se i druge bolesti, kao što su grimizna groznica, reumatska groznica, tifus, kolera (za koje u to vrijeme nije bilo cjepiva), umanjile i u pojavnosti i u smrtnosti zbog boljih uvjeta života.

Pomislili biste – kao studenti medicine koji bi trebali biti inteligentni – da bi neki od nas pitali, „Ali ako se smrtnost od ovih bolesti smanjila zbog poboljšanih životnih uvjeta, možda se smanjila i smrtnost kod onih za koje postoje cjepiva, iz istog to razloga? ‘, ali nismo.

Fenomen cjepiva se temeljno odnosi na moć i novac, u potpunom nepoštovanju ljudskog zdravlja.

(60) Gardasil Vaccine: One More Girl Dead

Iznenadna smrt 12-godišnje djevojčice u Waukesha u Wisconsinu, samo nekoliko sati nakon primanja cjepiva protiv HPV-a Gardasil, šokirala je djevojčinu obitelj. Postoji mnogo drugih prijavljenih nuspojava od HPV cjepiva. One uključuju:

  • Prerana menopauza ili neplodnost
  • Narkolepsija i autoimuni poremećaji
  • Guillain–Barré sindrom, moždani udar, venska tromboembolija, upala slijepog crijeva, napadaji, sinkopa (nesvjestica) i alergijske reakcije.

Ne možete tužiti proizvođača cjepiva u SAD-u – imaju potpuni zakonski imunitet. Američka vlada zarađuje na tantijemima od prodaje cjepiva Gardasila protiv HPV-a.

Gerberding je bio zadužen u CDC za cjepiva kad je FDA odobrila Gardasil kao cjepivo, a sada je predsjednik Merckove (proizvođačkog) odjela za cjepivo.

(61) I want my daughter’s life back the way it was before Gardasil

Moja je kći napunila 15 godina u veljači 2015. Imala je puno prijatelja i sudjelovala u mnogim aktivnostima u školi i kod kuće. Bavila se irskim plesom od 4. godine života, igrala je nogomet za svoju župu i županiju te je osvojila 2. mjesto na svjetskom natjecanju rukopisa. U školi je bila sjajna. Ukratko, bila je zdrava, aktivna i sretna.

Sve se to promijenilo ubrzo nakon što je u listopadu 2012. dobila prvu injekciju cjepiva protiv HPV-a, Gardasil. Do studenog je počela imati napadaje. Od tada ima bolove u prsima, probleme s vidom, neepileptične napadaje, nizak krvni tlak, upalu želuca i tankog crijeva, refluks, jako je umorna i nema energije. Ima puls koji može ići i do 216 samo hodajući 10 stopa ili 178 sjedeći.

(62) Vaccine manufacturer’s documents show HPV vaccines may induce seizures

Japan: Roditelji žrtava cjepiva nazvali su ministra zdravlja 8. travnja. Na konferenciji za novinare nakon toga, predstavljeni su videozapisi u kojima djevojke trpe poremećaje hodanja, tikove tijela, napadaje odsutnosti. 14. lipnja 2013., JVRRC je odlučio suspendirati preporuku za cijepljenje protiv HPV-a.

Mnoge djevojke koje su primile cjepivo pale su na pod u roku od nekoliko minuta, ozlijedivši glavu ili lice. Neke djevojke su lomile čeljusti i zube.

(63) Democrat Warns: Left-Leaning Media Outlets LIE To Protect Big Pharma

Robert F. Kennedy Jr. piše da određeni glavni mediji lažu svoje čitatelje skrivanjem podataka da bi zaštitile veliku Big pharm-u.

‘Slate i druge liberalne internetske publikacije, uključujući Salon, Huffington Post i Daily Beast, obično blokiraju članke koji kritiziraju sigurnost cjepiva kako bi, kako tvrde, potaknuli cijepljenje i zaštitili javno zdravlje. To je zato što između Big Pharma-e i ovih korporativnih medija teče puno novca. Mediji su u osnovi potkupljeni kako bi blokirali sva neovisna istraživanja koja opisuju bilo što ‘negativno’ o cjepivima.

(64) Vaccinated children are more likely to develop OCD and other anxiety disorders

Potražili su slučajeve OCD (opsesivno-kompulzivni poremećaj), anksiozni poremećaji, anoreksija nervoze (AN), poremećaj hiperaktivnosti deficita pažnje (ADHD), bipolarni poremećaj, kronični poremećaj tika i glavni depresivni poremećaj. Ono što su otkrili bilo je šokantno: Cijepljena djeca su vjerojatnija da će doživjeti bilo koji od ovih problema.

Tim je pregledao podatke o zdravstvenom osiguranju unutar pet godina za djecu u dobi od 6 do 15 godina. Otkrili su da je ‘djeci cijepljenoj u prethodna 3 do 12 mjeseci znatno vjerojatnije da će im biti dijagnosticirani određeni neuropsihijatrijski poremećaji od necijepljene. ‘

(65) The Occult Archetype Called Vaccination

(66) World Renowned Scientists Have Their Lab Shut Down After Troublesome Vaccine Discovery

Gatti i Montanari su otkrili prvi put ono što nitko nije znao: nano- kontaminaciju u nasumičnim cjepivima: nehrđajući čelik, volfram, bakar i druge metale i rijetke elemente. Vlasti su napravile raciju u njihovom laboratoriju i odnijeli njihove nalaze.

(67) Epidemiology Versus Biology: The REAL Statistical Difference In Vaccine Studies

Doktor Thompson je rekao dr. Hookeru da kad god CDC utvrdi štetan učinak od cjepiva, agencijski nadzornici okupe CDC znanstvenike u sobu i nalože im da “izmijese” podatke dok ne osmisle trik za uklanjanje neželjenih efekata.

(68) Vaccines: 1,000-Fold Increase in Autism Since 1930s !!!

Dunamika porasta autizma u SAD:

  • Postupno ‘puzanje prema gore’ rasprostranjenosti autizma od ‘gotovo nulte razine’ od oko 1940
  • Brži uspon s početkom 1980
  • Još je izraženija „točka promjene“ između 1988. i 1990
  • Stalno razdoblje naglog rasta u 1990-ima, nakon čega je uslijedilo kratko skraćivanje u ranim 2000-ima
  • Još jedna ubrzana stopa povećanja od 2006. ili 2007. godine

Otkrivanje specifičnih „točaka promjena“ u ubrzavajućem vremenskom rasponu autizma – oko 1980., 1990. i 2006. – približno se podudaraju s periodičnim širenjem plana dječjeg cjepljenja, što je rezultiralo povećanom izloženošću djece neurotoksičnom timerosalu početkom 1990-ih i neurotoksičnom aluminiju sredinom 2000-ih.

(69) The WHO’s, CDC’s and FDA’s Vaccine Boondoggle

Postoji hitna potreba za neovisnim istraživanjem procesa koji provodi WHO kad preporučuje mjere povoljne za proizvođače lijekova, temelje se na znanstveno nevažnim ili krivotvorenim informacijama.

Cjepivo protiv Hep B daje se novorođenčadi staroj samo jedan sat ili unutar 24 sata od rođenja! Inokuliranje novorođenčeta toksinima koji su pronađeni u cjepivima protiv Hep B-a bi se trebalo smatrati ničim manjim od zlostavljanja djece i kaznenim progonom!

To cjepivo NIJE primjenjivo jer se Hep B dobiva nezaštićenim seksualnim odnosima i upotrebom prljavih / kontaminiranih / zajedničkih drogeraških igala. Novorođenče sigurno neće biti kandidat za bilo koju aktivnost najmanje 15 godina! Pa zašto dati cjepivo protiv hepatitisa B već prvog dana života, a zatim nekoliko puta ponovo u rasporedu cjepiva protiv CDC-a?

(70) Two Toddlers In Samoa Die Almost Immediately After MMR Vaccine Injections

…dvoje djece, oboje u dobi od 1 godine, umrlo nekoliko minuta nakon primanja MMR (ospica, zaušnjaka i rubeole) cijepljenja u bolnici Safotu, u Savaviji. Samoanski dužnosnici zaustavili su SVA cjepiva / cjepiva u toj otočnoj državi!

(71) Official Canadian Data Show That There Is More Autism in Regions Where Vaccine Coverage Is Highest

Rasprostranjenost autizma najveća je u kanadskim provincijama koje ujedno imaju i najveću pokrivenost cijepljenjem. Istraživanje je pokazalo da je pokrivenost u dobi od 2 godine općenito manja na teritoriju Yukon nego u tri provincije s visokim autizmom. Za Newfoundland / Labrador i Quebec postotna razlika u pokrivenosti cjepivom bila je od 5-15% veća nego u Yukonu.

(72) Baby Dies Of Meningitis, Media Blames The Unvaccinated, Here’s The Truth

Slatko i nevino dijete umrlo je samo dva dana nakon što je dobilo cjepiva sa 4 mjeseci.  CDC na vlastitoj web stranici priznaje da je IF Killy zaradio bakterije meningokoka od asimptomatskog nositelja. Priznajući time da imunosni sustav nositelja radi upravo ono što i treba: bori se protiv bakterija i prirodno pruža imunitet protiv infekcije. Međutim, Killy je upravo uništio svoj imunološki sustav serijom četveromjesečnih cijepljenja i vjerovatno se nije mogao boriti protiv infekcije, ako je doista bio izložen nositelju.

(73) The world’s most DANGEROUS pediatrician still practicing medicine in Philadelphia says he can safely inject 5 liters of vaccines into children

Prije četrdeset godina u Sjedinjenim Američkim Državama djeca su do dvije godine primila samo 5 cjepiva: protiv difterije, pertusis, tetanus, polio i protiv malih boginja (ukupno 8 uboda). Sada se u 2018. godini djeca u dobi od dvije godine dobiju 20, a 50 ‘imunizacija’ prije sedme godine. ‘Imuni sustav bebe mogao bi nositi sa čak 10 000 cjepiva’ – dr. Paul Offit.

Liječnici poput Offit zarađuju na roditeljimaa djece s autizmom zakazivanjem ponavljanih posjeta, propisivanjem bezvrijednih i opasnih lijekova (poput risperidona i aripiprazola) i preporučujući još cjepiva koje je sam Offit stvorio i patentirao za milijunske zarade. Onda Offit objavljuje članke i knjige dezinformacija o sigurnosti cjepiva i o tome kako je veza cjepivo-autizam samo teorija zavjere.

Offit je također drži poziciju u dječjoj bolnici koje financira Merck & Co., u iznosu od 1,5 milijuna dolara. Također, od 1998. do 2003, Offit je bio ‘član’ ACIP-a. Budući da tri doze Rotateqa koštaju oko 200 dolara, a oko četiri milijuna novorođenčadi i djece dobivaju ‘obavezu’ za dobivanje svake godine, ova marioneta cjepo-industrije postala je prljavo bogata.

(74) Polio Vaccine: Paralysis due to Polio Vaccine – 1/2 million persons in India

Vodeći liječnici u dvije ugledne bolnice navode da je 490.000 osoba u Indiji razvilo paralizu između 2000. i 2017. zbog oralnog cjepiva protiv poliomije (OPV) .

(75) Vaccines: Aluminum & Mercury Synergy – A “Perfect Storm”

Kada su u pitanju aluminij i živa, 1+1 ne znači 2. Ispitivanja dvaju metala u kombinaciji pokazuju da razina toksičnosti raste naglo. Stručnjak za živu, prije nekoliko godina, primijetio je da toksičnost izlaganjem višestrukim metalima nije aditivna već sinergistička. Kombinacija aluminija i žive stvorila je razine NF-κB koje su bile 2 do 9 puta veće od onih koje je potaknuo svaki zasebni metal. Upala je prethodnica neurodegeneracije.

(76) Shingles vaccine responsible for causing huge number of shingles cases, vaccine injuries

Zostavax, popularno cjepivo protiv herpes zoster-a povezano je s brojnim slučajevima ozljeda, pa čak i za sam herpes zoster. Merck, tvrtka koja proizvodi Zostavax, sada se suočava s više tužbi pacijenata i obitelji oštećenih njihovim proizvodom. Najmanje 80 smrtnih slučajeva vezanih uz cjepivom Zostavax prijavljeno je, zajedno s preko 100 000 izvještaja o drugim štetnim nuspojavama.

‘Mislim da je na nekoj razini tako dizajnirano’, tvrdi Bell. Vakcine, kaže Bell, jedno su od mnogih medicinskih oružja koje naziva ‘strojevima za stvaranje bolesti’. Dodaje da se stvaranje bolesti u konačnici prevodi u cjeloživotnu ovisnost o farmaceutskim intervencijama. Bell dalje tvrdi da antitijela sama po sebi nisu nužno dovoljna da bi se zaštitila od bolesti. Iako očito pomažu, zdrav, funkcionalni imunološki sustav oslanja se na mnogo više od protutijela – a oslabljeni imunološki sustav neće dobro funkcionirati, čak ni s obiljem antitijela.

(77) Ongoing Disease Outbreaks In Highly Vaccinated Populations

Kada je u veljači 1996. na brodu američke mornarice izbila gripa A (H3N2), usprkos tome što je 95% posade bilo cijepljeno, jedva da je to neki medij prenio. Iako je CDC tiho priznao da cjepivo ne djeluje.

Što ako sve više ljudi shvati da se zaraznih bolesti ne treba bojati, jer su prirodna pojava cikličke prirode? Što ako ljudi saznaju za izbijanja bolesti u visoko cijepljenom stanovništvu, od staračkih domova, škola, do Nacionalne hokejaške lige?

Izvještaj JAMA-e pratio je smrtnost od zaraznih bolesti tijekom 20. stoljeća. Pokazalo je da je smrtnost od zaraznih bolesti od ospica, pertusisa, difterije, polio, TB, tifusa, kolere, dizenterije i gripe, smrtnost postala statistički beznačajna već 1955., desetljećima prije nego što je većina današnjih cjepiva postala dostupna. Zbog poboljšane prehrane, sanitarne zaštite i higijene. CDC priznaje ova poboljšanja u smanjenju kolere i tifusa, pa zašto se to ne priznaje za sve ostale zarazne bolesti?

Kada se pojedinci prirodno zaraze s infekcijama, razvijaju doživotni imunitet na bolest. To pokazuje da su dječje infekcije ključne za izgradnju urođenog imuniteta. Znanost također pokazuje da ove bezopasne infekcije daju i više nego što donose imunitet i sprječavaju buduću infekciju. Prirodno dobivanje ospica i zaušnjaka povezano je s manjim rizikom za kardiovaskularnih bolesti, kao i za rak kasnije u životu.

(78) Vaccination and the Herd

U rujnu 2010. Finska je prekinula sva cijepljenja Pandemrix-om kada su se počeli prijavljivati ​​slučajevi narkolepsije kod djece. U Finskoj je pogođeno oko 100 djece, a u Švedskoj najmanje 150. Incidencija je bila oko 6 na 100.000 osoba u dobi između 4 i 19 na 100.000 koji su bili cijepljeni, što je 12,7 puta više u odnosu na prošlost.

Stopa smrti od svinjske gripe bila je JEDNAKA 0,31 na 100 000 u obje Njemačke, sa stopom cijepljenja 8%, i u Švedskoj, sa 60% cijepljenih .

Iako se cjepivo protiv gripe preporučuje djeci, čini se da inaktivirano cjepivo nije učinkovito za smanjenje hospitalizacije kod djece povezane s gripom. U istraživanju provedenom na klinici Mayo, djeca koja su primila cjepivo protiv gripe imala su 3 puta (200%) više hospitalizacija od onih koji nisu, iako samo cjepivo nije uzrokovano hospitalizacijom

(79) Vaccines: Challenging the Myths with Science (Part 1) (WEB-ARHIVA)

Studija iz Gvineje Bissau, u Africi. Vodeći doktor, čovjek po imenu Aaby, poznat po tome što je sudjelovao u programima cjepiva u trećem svijetu, a posebno u Africi…odlučio se vratiti i pregledati rezultate DTP programa koji su imali u Africi i koji se obavio prije 30 godina.

Kako tada nisu stigli do različitih zajednica, pola djece od dobi 3-6 mjeseci je dobilo DTP cjepivo, a druga polovica nije dobila. Dakle, mogao je retrospektivno pogledati unatrag 30 godina i reći: ‘Kakav je bio zdravstveni ishod tog programa?’, A ono što je otkrio je iznenađujuće.

Svi trenutno dostupni dokazi upućuju na to da DTP cjepivo može ubiti više djece iz drugih uzroka, osim što ih spasi od difterije, tetanusa ili pertusisa. Deset puta je bila veća smrtnost kod djece koja su dobila DTP cjepivo u odnosu na djecu koja ga nisu dobila.

Istina, nisu umrli od difterije. Nisu umrli od tetanusa i nisu umrli od pertusisa. Umrli su od svega ostaloga. Dobivali su groznicu. Imali su napadaje. Razboljeli su se od malarije i svačega.

Zaključak je bio da, iako je ovo cjepivo moglo zaštititi od difterije, tetanusa i pertusisa, oslabilo je njihov imunološki sustav i učinilo ih ranjive na smrt od drugih bolesti.

(80) Vaccines: Can Immune Dysregulation Cause Neurodevelopmental Disorders?

Uobičajena kritika zapadnjačkog medicinskog modela je da on ima tendenciju gledati tjelesne sustave izolirano jedan od drugog. Pravilno funkcioniranje mozga ovisi o dobro reguliranom imunološkom sustavu.

Na površini autizam ostaje subjektivno definirana dijagnoza „mentalnog zdravlja“, karakterizirana „poremećajem u socijalnom ponašanju i jeziku, nenormalnim“ odgovorom na osjetilni unos i… ponavljajuće ponašanje i kognitivne smetnje. ”ASD i drugi neurorazvojni poremećaji savršeno ilustriraju stanje imuno-upalnih mehanizama koji su otišli k vragu.

Studija iz 2015. naglasila je ovo „protuupalno iskrivljenje“ u ASD-u, napominjući da autizam dijelom karakterizira „hiperekscitabilni“ i „pretjerani“ odgovori T-stanica – sve važne imunološke stanice koje napadaju strane tvari, pojačavaju djelovanje B-stanica koje proizvode antitijela i proizvode molekularne glasnike koji se nazivaju citokini. Imunološka disregulacija ugrožava integritet krvno-moždane barijere i time pokreće lanac neuroinflamatornih događaja.

(81) Vaccinated vs. Unvaccinated: Mawson Homeschooled Study Reveals Who is Sicker (WEB-ARHIVA)

Nešto nije u redu s američkom djecom. Bolesni su – alergični, astmatični, anksiozni, autoimuni, autistični, hiperaktivni, rastreseni i osobe s invaliditetom. Trideset dva milijuna američke djece – njih punih 43% – pati od barem jedne od 20 kroničnih bolesti koja ne uključuju pretilost. 

Trenutna generacija djece predstavlja san snova farmaceutske prodaje: više od milijun američke djece mlađe od 5 godina uzima psihijatrijske lijekove. Više od 8,3 milijuna djece mlađe od 17 godina konzumiralo je psihijatrijske lijekove, a u svakom je mjesecu svaki četvrti uzeo barem jedan lijek na recept za nešto.

Fast food, loši geni, previše TV, videoigara, pesticida, plastike – nazivimo to faktorom okoliša, i on je uključen u porast bolesti, iako nitko ne objašnjava adekvatno razmjere ili opseg epidemije. Međutim, postoji jedna izloženost koja je izmakla ispitivanju, unatoč tome što su je djeca primila izravnom injekcijom u stalno nakupljajućim dozama daleko više od svega što su prošle generacije ikad vidjele: 50 doza od 14 cjepiva do šeste godine života, 69 doza 16 farmaceutskih cjepiva koje sadrže sastojke koji snažno mijenjaju imunitet do 18 godina.

Necijepljena djeca su u studiji zapravo bila bolje zaštićena od nekih ‘bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem’ od djece koja su zadobila pikice. Pilot-studija o 666 djece školovane kod kuće od 6 do 12 godina iz četiri američke države, objavljena 27. travnja u časopisu Journal of Translational Sciences, usporedila je 261 necijepljenu djecu s 405 djelomično ili potpuno cijepljenih djece i procijenila njihovo sveukupno zdravlje na temelju njihovih majki. Izvještaji o cijepljenju i bolesti dijagnosticirane od strane liječnika.

Cijepljena djeca su 4 puta (300%) veća vjerojatnost da će im se dijagnosticirati autistični spektar.

Cijepljena djeca su imala 30 puta (2900%) veću vjerojatnost da im se dijagnosticira alergijski rinitis od djece koja nisu cijepljena.

Cijepljena djeca su 22 puta (2100%) vjerojatnije zahtijevala lijek protiv alergije u odnosu na necijepljenu djecu.

Cijepljenoj djeci je više od 5 puta (400%) veća vjerojatnost da će im se dijagnosticirati poremećaj učenja, nego necijepljenoj djeci.

Cijepljena djeca imaju 340%veću vjerojatnost da im se dijagnosticira hiperaktivni poremećaj deficita pažnje ADHD nego necijepljena djeca.

Cijepljena djeca su imala 5,9 puta (490%) veću vjerojatnost da im je dijagnosticirana pneumonija nego necijepljena djeca.

Cijepljena djeca su imala 3,8 puta (280%) veću vjerojatnost da će im biti dijagnosticirana infekcija srednjeg uha (otitis media) od necepljene djece.

Cijepljena djeca su 700% vjerojatnije da su imala operaciju umetanja cijevi za drenažu uha od necijepljene djece.

Cijepljena djeca imala su 2,4 puta (140%) veću vjerojatnost da im je dijagnosticirana bilo koja kronična bolest od necijepljene djece .

(82) Vaccines & the Liberal Mind …

Merckovo cjepivo protiv Hep B-a (gotovo svako američko novorođenče na dan rođenja primi ubod Hep B-a) prošlo je sigurnosnog ispitivanja ne pet godina, nego samo pet dana! Ako su bebe u tim studijama imale napadaj – ili umrle – šestog dana, Merck nije bio obvezan otkrivati ​​te činjenice.

FDA ne zahtijeva od proizvođača cjepiva da mjere predložena cjepiva protiv istinskih inertnih placeba … CDC nikad nije proučavao učinke kombiniranja 50+ cjepiva na zdravlje djece.

(83) Challenging Vaccine Scientism

Prethodni članak (#2): https://homunizam.wordpress.com/2019/10/11/na-robiju-zbog-ne-cijepljenja-svog-djeteta-2/

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: