50 godina pogrešnih EKO(a)pokaliptičnih predviđanja – do današnjh “Klimatskih promjena”

Jeste li podlegli masovnom transu, toj globalnoj histeriji o “klimatskim promjenama” (s naglaskom na ljudskoj krivnji)? Ne osuđujem, jer sve zvuči naizgled uvjerljivo, a čovjek prirodno teži k opreznosti (“za svaki slučaj, a što ako je istina?”).

Ljudsku krivnju su imali i Asteci, kada su ljudskim žrtovanjima (s vađenjem još kucajućih srca) pokušavali udobrovoljiti svoje klimatske promjene. Zato nije čudno da ljudi s mentalnim poremećajima (a tu ubrajam lijevoliberalne) padaju na tu psihozu – poput suvremene ikone, autistične Grete Thunberg.

Bilo grubo ili ne to izreći, ali ona je mentalno bolesna. Ima autizam, točnije Aspergera. Ima opsesivno-kompulzivni poremećaj. Ima selektivni mutizam. Ima depresiju. Plaši se glasnih zvukova…Ali zato, tvrdi mama, vidi drugima nevidljivi CO2 (“She sees how it flows out of chimneys and changes the atmosphere in a landfill. “). Mama pjevačica (operna? a bila na Euroviziji), tata glumac, putovali/živjeli su globalistički s dvoje djece po Europi nekoliko godina – bez stalnog doma. Starija kći Greta je razvila depresiju, mlađa ADHD. Sa 8 godina Greta je prestala jesti – i tako 2 mjeseca. Da pojede trećinu jedne banane je trebalo 1 sat. Morali su brojati svaku njoku da pojede. Sa 11 je prestala ići u školu, stalno plakala i mogla je razgovarati samo s roditeljima, sa sestrom i s jednim nastavnikom.

Kada se Zapad počeo prilagođavati mentalnim bolesnicima (LGBT), onda je bilo samo pitanje vremena kada će to novo “društvo s posebnim potrebama”, degradirano tolerancijom netolerarivog, nediskriminacijom i inkluzivnosti – kada će ga početi voditi mentalni bolesnici koji iskreno vjeruju da se bliži kraj svijeta (ako se nešto ne poduzme). Prije se to nazivalo kult (vidi Jonestown, 900 ljudi, 1978.). U svijetu irealnoga, s 50 spolova ovo je samo još jedna masovna iluzija.

Komsomolci

Ovo je instrumentalizacija djece u maniri komunističkog Komsomola i nacističke mladeži. Gnjev se ne razlikuje od pionirskog recitiranja partizanskih poema na priredbama gdje su u prvim redovima sjedili političari i oficiri, dok su mali pjetlići s crvenim maramama zajapureno izvodili krvoločnu poeziju odraslih.

Nemamo video iz pionirskog doba, ali imamo djecu Sjeverne Koreje u sličnoj kolektivnoj histeriji.

Taman da je smak svijeta sutra, najmanje što želite je opterećivati svoju djecu. Ali napredni ne prezaju ni od čega. A tko su odrasli iza nje? Ovaj dragi striček nam je poznat iz Otvorenog društva. Financijer i imnogih naših udruga.

A kojoj političkoj opciji Greta i njeni su najbliži? Evo mame i tate, i ANTIFA mladeži.

Antifašisti i globalistička elita se znaju kontrolirati. No od djeteta s Aspergerom ne može se očekivati da upravlja osjećajima dok u UN-ovim hodnicima prolazi predsjednik SAD. Liberali su ushićeni i ne vide tu nikakvo ispiranje mozga.

Celebritiji

Celebritiji već izjavljuju da neće imati djecu zbog strašnih klimatskih promjena i zbog bebinog “CO2 otiska” (Miley Cyrus). Kada celebritiji odlaze na ova gala okupljanja, oni smatraju da njihovi letovi privatnim mlažnjacima nekako ne ostavljaju CO2 (Barbara Straisend prevozi mlažnjakom svoje pse 10.000 km daleko u borbi protiv ljudskog ispuštanja CO2)

A kada se ratnici klimatskih promjena okupe na svojim prosvjedima (zabrinuti za planetu), ostavljaju smeća i smeća.

Fotosinteza: Calvinov ciklus (Wikipedija)

Tako glupo odabrati “neprijatelja” u liku CO2, to je kao neki podmuklli test inteligencije, na kojem su svi progresivni pali, a netko se zlurado smije.

CO2 iz zraka se veže na šećer pentozu pomoću enzima rubiska (karboksiklaza) te tvore nestabilnu molekulu C6 koja se raspada na 2 molekule 3-fosfoglicerilne kiseline ili 3-PGA. 3-PGA je stabilna molekula koja izlazi iz strome u citoplazmu stanice te tvori saharozu (koja putuje po biljci), glukozu ili fruktozu .Dio glukoze(višak) u kloroplastu se pretvara u škrob te nakuplja u zrnca(asimilacijski škrob). Tijekom noći taj se škrob razgrađuje na glukozu koja dalje putuje po biljci.”

I sada lijevoliberalni žele smanjiti CO2! A i takav CO2 sudjeluje u atmosferi smiješno malo (“410 parts per 1.000.000 concentration of CO2 in the atmosphere”).

Zatopljenaše moraju spašavati ledolomci i helikopteri iz zaleđenih brodova

Kada brod s ratnicima klimatskih promjena (Climate Change Warriors) vjernicima “Kulta globalnog zatopljenja” zapne zaleđen dok žele upozoriti svijet na otapanje arktičkog leda, to vam ne jave na HTV-u. Ali vam stalno javljaju o lošem CO2 (a od kojega žive sve biljke, znanje 3.razreda osnovne).

3.rujna 2019. Longyearbyen, Svalbard Archipelag. Maritime Bulletin navodi: “Arctic tours ship MS MALMO with 16 passengers on board got stuck in ice on.  The ship is on Arctic tour with Climate Change documentary film team, and tourists, concerned with Climate Change and melting Arctic ice. The passengers were safely evacuated by helicopter.”

Na suprotnoj, južnoj strani globusa su 2014. takve iste zatopljenaše iz njihova ledom zaglavljenog broda spasili Kinezi svojim ledolomcem. Izvor: https://www.prisonplanet.com/ship-carrying-climate-change-warriors-concerned-about-melting-arctic-ice-gets-stuck-in-ice.html .

Kako se to moglo desiti ljudima uvjerenima da se topi sav led na polovima? Jednostavno, ne mrdajte s golim podacima, ne frizirajte ih, i onda ćete imati sasvim drukčiju sliku, pa nećete riskirati spašavanje ledolomcima i tako se osramotiti.

“Modeli” koji na temelju friziranih podataka nešto kao predviđaju, su dolje na grafu uprosjekovani debelom crvenom crtom. Oni pokazuju “čak” 1 stupanj povećanje temperature. Grozno.

Plavo i zeleno dolje na grafu (ne dostiže ni 0,3 stupnja) su stvarna očitanja iz satelita i meteoroloških balona do 2015.

Kratko i jasno, ovo crveno je prostutucija, jer se na tome dobivaju stipendije za gotovo svaki znanstveni rad, imao ili ne imao direktne veze s klimom.

Source: CEI.org

Ovo dolje plavo, što od pamtivijeka ide gore-dolje su te strašne “promjene”. One ne ovise o tome koliko su Asteci žrtvovali djece ili koliko mi danas za ručkom ispustimo CO2 iz boce Jamničke.

“Klimatizam” je samo pokušaj da se nametne UN-porez, preraspodijeli novac i provede depopulacija

A kako alarmisti “uspješno” prognoziraju ovih prethodnih 50 godina, vidjet ćete dokumentirano u ovom podužem članku.

Iako se ništa od predviđenog nije dogodilo, to njih ne smeta. A sve su to bili i onda jednako “znanstvenici” i političari od autoriteta.

Mijenjaju povod straha po potrebi, baš poput Orwellove 1984: “…oduvijek smo u ratu s Oceanijom”…sutra: “Oduvijek smo u ratu s Istazijom, a u savezu s Oceanijom..” – tako ovi alarmisti: malo o ledenom dobu (samo što nije), pa onda o suprotnom: topljenju leda i podizanju razine mora… u svakom slučaju katastrofa samo što nije.

50 godina zastrašivanja sa smakom svijeta

Kada čujete na TV opet nešto katastrofično o “klimatskim promjenama” iz zabrinutih usta, samo se sjetite ovog njihovog 50-godišnjeg niza:

“Predviđa se strašna glad do 1975.” (predviđanje iz 1967)

1967: ‘Dire famine by 1975.’

Source: Salt Lake Tribune, November 17, 1967


“Do 1989. ćemo svi nestati u oblaku plave pare” (predviđanje iz 1969)

1969: ‘Everyone will disappear in a cloud of blue steam by 1989.’

Source: New York Times, August 10 1969


“Znanstvenici predviđaju novo ledeno doba do 2000.” (predviđanje iz 1970)

1970: Ice age by 2000

Source: Boston Globe, April 16, 1970


“Amerika će do 1974. imati racionalizaciju vode, a racionalizaciju hrane do 1980. (predviđanje iz 1970)

1970: ‘America subject to water rationing by 1974 and food rationing by 1980.’

Source: Redlands Daily Facts, October 6, 1970


“Znanstvenici tvrde da dolazi novo ledeno doba” (predviđanje iz 1971)

1971: ‘New Ice Age Coming’

Source: Washington Post, July 9, 1971


“Novo ledeno doba do 2070.” (predviđanje iz 1972)

1972: New ice age by 2070

Source: NOAA, October 2015


“Sateliti pokazuju da ubrzano stiže novo ledeno doba” (predviđanje iz 1974.)

1974: ‘New Ice Age Coming Fast’

Source: The Guardian, January 29, 1974


“Novo ledeno doba?” (1974)

1974: ‘Another Ice Age?’

Source: TIME, June 24, 1974


“Velika opasnost za život: ozonska rupa” (1974)

1974: Ozone Depletion a ‘Great Peril to Life’

But no such ‘great peril to life’ has been observed as the so-called ‘ozone hole’ remains:

Sources: Headline

NASA Data | Graph


“Hlađenje” (1976)

1976: ‘The Cooling’

Source: New York Times Book Review, July 18, 1976


“Kisele kiše ubijaju život u jezerima” (1980)

1980: ‘Acid Rain Kills Life in Lakes’

Noblesville Ledger (Noblesville, IN) April 9, 1980

But 10 years later, the US government program formed to study acid rain concluded:

Associated Press, September 6, 1990


“Ne vidi se kraj 30-godišnjem trendu zahlađenja” (1978)

1978: ‘No End in Sight’ to 30-Year Cooling Trend

Source: New York Times, January 5, 1978

But according to NASA satellite data there is a slight warming trend since 1979.

Source: DrRoySpencer.com


A onda jednoga dana sasvim suprotna pjesma. Dolje ledeno doba! Živjelo globalno zatopljenje! Ma, kakvo ledeno doba, oduvijek smo govorili da nam prijeti globalno zatopljenje i podizanje razine mora. I strašna suša na obalama novopodignutih oceana.

“Eksperti kažu regionalna suša u 1990-tim” (1988)

1988: James Hansen forecasts increase regional drought in 1990s

But the last really dry year in the Midwest was 1988, and recent years have been record wet.

Source: RealClimateScience.com


“Pripremite se na duga vruća ljeta” (1988)

1988: Washington DC days over 90F to from 35 to 85

But the number of hot days in the DC area peaked in 1911, and have been declining ever since.

Source: RealClimateScience.com


“Za 30 godina Maldivi će biti potpuno pod vodom (->2018)” (1988)

1988: Maldives completely under water in 30 years

Source: Agence France Press, September 26, 1988


Podizanje razine mora do 2000.(predviđanje iz 1989.)

1989: Rising seas to ‘obliterate’ nations by 2000

Source: Associated Press, June 30, 1989


Do 2019. će autoput do New Yorka biti pod vodom (predviđanje iz 1989)

1989: New York City’s West Side Highway underwater by 2019

Source: Salon.com, October 23, 2001


Djeca neće više znati što je snijeg (2000)

2000: ‘Children won’t know what snow is.’

Source: The Independent, March 20, 2000


Za 10 godina opća glad (predviđanje iz 2002.)

2002: Famine in 10 years

Source: The Guardian, December 23, 2002


Do 2020. će Britanija postati Sibir (predviđanje iz 2004.)

2004: Britain to have Siberian climate by 2020

Source: The Guardian, February 21, 2004


Arktik će do 2018. biti bez leda (predviđanje iz 2008.)

2008: Arctic will be ice-free by 2018

Source: Associated Press, June 24, 2008


Al Gore upozorava da će do 2013. nestati polarne ledene kape (predviđanje iz 2008.)

2008: Al Gore warns of ice-free Arctic by 2013

But… it’s still there:

Source: WattsUpWithThat.com, December 16, 2018


Princ Charles kaže da ima samo 8 godina za spas planete (predviđanje iz 2009.)

2009: Prince Charles says only 8 years to save the planet

Source: The Independent, July 9, 2009


UK premijer Gordon Brown kaže da imamo 50 dana da spasimo planetu (predviđanje iz 2009.)

2009: UK prime minister says 50 days to ‘save the planet from catastrophe’

Source: The Independent: October 20, 2009


Al Gore: do 2014. će polarne kape ispariti (predviđanje iz 2009.)

2009: Arctic ice-free by 2014

Source: USA Today, December 14, 2009


Do 2015. će Arktik biti bez leda (predviđanje iz 2013.)

2013: Arctic ice-free by 2015

Source: The Guardian, July 24, 2013

The paper: https://www.nature.com/articles/s41467-017-02550-9 (open access)

Gas hydrate dissociation off Svalbard induced by isostatic rebound rather than global warming

Abstract

Methane seepage from the upper continental slopes of Western Svalbard has previously been attributed to gas hydrate dissociation induced by anthropogenic warming of ambient bottom waters. Here we show that sediment cores drilled off Prins Karls Foreland contain freshwater from dissociating hydrates. However, our modeling indicates that the observed pore water freshening began around 8 ka BP when the rate of isostatic uplift outpaced eustatic sea-level rise. The resultant local shallowing and lowering of hydrostatic pressure forced gas hydrate dissociation and dissolved chloride depletions consistent with our geochemical analysis. Hence, we propose that hydrate dissociation was triggered by postglacial isostatic rebound rather than anthropogenic warming. Furthermore, we show that methane fluxes from dissociating hydrates were considerably smaller than present methane seepage rates implying that gas hydrates were not a major source of methane to the oceans, but rather acted as a dynamic seal, regulating methane release from deep geological reservoirs.

2013: Arctic ice-free by 2016


Američka mornarica predviđa do 2016. Artktik bez leda (predviđanje iz 2013.)

Source: The Guardian, December 9, 2013


Francuski ministar kaže da imamo 500 dana da izbjegnemo klimatski kaos (predviđanje iz 2014.)

2014: Only 500 days before ‘climate chaos’

But…

Sources: Washington Examiner

Izvor: cei.org/blog/wrong-again-50-years-failed-eco-pocalyptic-predictions


Sve su to bili i onda tzv. eksperti. Ne zaboravite da svi ovi isti mediji danas plješću autističom djetetu na njegovom histeričnom govoru pred UN. [u slučaju interesa, mogao bih napisati nastavak samo o Greti. I ljudima koji vuku konce].

Kod pokreta ove klimatske histerije se ne radi o znanosti. Da je riječ o znanosti, vodili bi ga znanstvenici, a ne političari i psihički bolesno švedsko dijete – kojeg iskorištavaju njezini roditelji i međunarodna ljevica.

Pročitajte bolje što 500 znanstvenika kaže u pismu UN-u “There is no climate emergency“. Za malo smirenja, ako želite saznati ponešto o klimi, pogledajte 2 videa. Jedan od autora je bio suosnivač Greenpeace-a.:

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: