Kako izgleda “izvrsnost”?

Postoje riječi koje su nekada bile u upotrebi, a više ih se ne čuje. Jedna takva je “prilagođen”. Biti “dobro prilagođen” (iliti “socijaliziran”) je nekada bila pozitivna karakteristika. Danas je “prilagođeno” izgnana riječ. Normalnost je loša, a biti drukčiji je ideal. “Drukčiji” je zaštitni plašt za čudake i sve nastrane. Svi normalni su postali dosadni i nezanimljivi, te su filmovi i TV puni tih “drukčijih”. Najdrukčiji od “drukčijih” se već okupljaju i ponosno paradiraju ulicama.

Umjesto izgnanih riječi pojavile su se nove riječi – i one su danas u modi: Kurikulum. Globalizacija. Tolerantnost. Globalne promjene. Izvrsnost.

Tek u zadnjoj od ovih , “izvrsnosti”, vidim nešto pozitivno, te za nju imam i ilustraciju.

U donjem videu svi dobro rade korake, no samo je jedna plesačica “izvrsna”, te ćete, htjeli – ne htjeli, samo tu jednu cijelo vrijeme gledati. To je primjer izvrsnosti u odnosu na prosječnost. Video je pogledan skoro 3 milijuna puta.

Cura uživa u tome što radi i radi to s nevjerojatnom lakoćom. Iako se razlikuje od ostalih i prosječnih, svojim talentom ona ipak ne spada u današnju definiciju “drukčijih”.

Biti “drukčiji” gotovo da danas automatski dobiva oznaku “izvrsnosti”. Nakon zagrebačke, preživjeli smo eto i splitsku Paradu nove “izvrsnosti” depopulacijske. A već sutra će se mediji raspisati o katastrofalnoj hrvatskoj demografskoj situaciji, s pitanjem kako to popraviti. Za početak prestanite promovirati istospolce koji se po definiciji ne misle razmnožavati, nego očekuju da će ih vaša djeca bedinati u starosti i uplaćivati za njihove mirovine u generacijskoj solidarnosti I.stupa.

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: