Katolički filozof: Zašto sam potpisao Otvoreno pismo koje optužuje papu Franju za zločin hereze?

PETER KWASNIEWSKI: Katolici koji su obraćali pozornost na riječi i djela pape Franje u posljednjih 6 godina svjesni su sve većih problema ovog pontifikata.

Otvoreno pismo biskupima Katoličke Crkve koje su potpisali brojni znanstvenici i svećenici, uključujući i mene, pruža jasan dokaz heretičkih (ne samo pogrešnih) izjava koje se mogu naći u odobrenim spisima pape Franje, nego i dokaze – u obliku ponovljenih djela i propusta da je on potpuno svjestan onoga što promiče.

Mnogi pitaju čemu poduzimati takav korak?

  • Neće li to dalje polarizirati situaciju?
  • Neće li to dati izgovor za Bergoglijevu “stranku” da pojača svoje djelovanje?
  • Nije li vjerojatno da će pismo biti zanemareno?
  • Može li itko išta učiniti u vezi sa svojeglavim papom – trebamo li samo čekati dok Bog to ne razriješi umjesto nas?
  • Osim toga, ne nedostaje li potpisnicima dovoljno teoloških kvalifikacija?

Pismo dokumentira neporecive slučajeve hereze (krivovjerja), dajući tekstualne dokaze zajedno s postupcima.

Istine o kojima se radi nisu male, niti su mutne diskutabilne tvrdnje. Radi se o istinama izravno iz Svetog pisma, potvrđene u izrekama papa i ekumenskih koncila.

Papa je Franjo kriv za zločin krivovjerja

Prvo, ovo otvoreno pismo se čini kao logičan korak nakon “Correctio filialis“, gdje se tvrdilo da je Franjo podupirao ili se nije suprotstavljao krivovjerju.

Ovaj novi dokument ide korak dalje, tvrdeći da je on, papa Franjo “kriv za zločin krivovjerja” i kao takvog ga mogu prosuđivati oni koji su sposobni upravljati Crkvom Božjom, to jest biskupi – koji nisu Papini vikari, nego istiniti i ispravni vladari vlastitog dijela Gospodinova stada, (kao što Vatikan II uči) odgovornima za dobrobit cijele Crkve.

Za povijest

Drugo, to je korak koji poduzimamo za povijest, za buduće naraštaje. Jasno će se vidjeti da su katolici u naše vrijeme bili voljni prozvati ne samo grijehe kleričkog (homoseksualnog) zlostavljanja, nego i grijehe hereze, koji su (možda) i gori u naravi jer se izravnije protive samom Bogu.

Najgori grijeh, uči sv. Toma Akvinski, jest ne-vjera ili nedostatak vjere; a ovaj nedostatak vjere očituje se u poricanju bilo koje istine o katoličkoj vjeri.

Svjedočanstvo naše savjesti

To je korak koji poduzimamo pred Bogom, kao svjedočanstvo naše savjesti. Možda postoje neki koji mogu mirno spavati kao bebe, a da ne podignu glas protesta tbog autodestrukcije vjere i zablude bezbrojnih duša; koji vide što govori i radi Papa, ali koji sliježu ramenima, misleći da to neće dovesti do trajne štete.

Ja nisam takva osoba i mislim da isto vrijedi i za ostale potpisnike.

Modernističko-narcisoidni despoti trenutno dominiraju visokim crkvenim položajima

Oni koji odbacuju ovo otvoreno pismo preferiraju utješne osjećaje papinske odanosti i općih načela reciklirani iz školskih udžbenika. Na taj način, premda vjeruju da gase požare i umiruju iracionalne strahove, oni u stvarnosti utiru široki put do pobjede modernističko-narcisoidnih despota koji trenutno dominiraju visokim crkvenim položajima.

Na kraju, oni koji otklanjaju prepreke napretku despota neće biti manje podložni prosuđivanju. Bitke ne dobivaju samo generali i vojnici, nego i protivnički kukavičluk, nesvjesnost i suučesništvo.

Kažu da potpisnicima pisma nedostaju teološke kvalifikacije

Potpisnici su bili omalovažavani da im “nedostaje dovoljno teoloških kvalifikacija”. To je pogrešno, budući da nekolicina potpisnika jesu dobro obučeni teolozi dobre reputacije. Ali to je također donekle irelevantno.

Čovjek ne mora biti liječnik kako bi prepoznao otvoreni prijelom ili krvarenje iz vrata; na isti način, ne mora se biti profesionalni teolog da bi se znalo kada se u potpunosti proturječi temeljnim istinama Vjere.

Čovjek, bez obzira na to tko je, koji kaže da oni koji su već oženjeni, ali žive s drugim partnerom, da mogu biti primljeni u Svetu Pričest – taj negira istine prirodnog prava, božanskog zakona i crkvenog prava, uspostavljene u oba Pisma i u tradiciji.

…ako ustraje u krivovjerju, da bude proglašen razriješenim pred Bogom i vjernicima samom činjenicom da je pao u herezu

Široki konsenzus katoličkih autora dopušta mogućnost suočenja pape sa svojim biskupima i, ako ustraje u krivovjerju, da bude proglašen razriješenim pred Bogom i vjernicima samom činjenicom da je pao u herezu.

Kao što kanonisti podučavaju, heretički papa se razrješuje zbog jednostavne činjenice da je prepoznat kao javni formalni heretik od strane onih koji su kompetentni ex officio da identificiraju i prepoznaju herezu. Ovaj je stav nedvojbeno potvrdio nedavno i cijenjeni ekleziolog kardinal Charles Journet:

“Djelovanje Crkve [prema svojeglavom/zabludjelom papi] jednostavno je deklarativno; ono pokazuje da postoji nepopravljivi grijeh hereze: tada se autoritativno Božje djelo vrši kako bi odvojilo papinstvo od subjekta koji, ustrajući u krivovjerju nakon opomene, postaje, u skladu s Božjim Zakonom, neprikladan za zadržavanje službe. Dakle, zahvaljujući Svetom pismu, Crkva ustoličuje a Bog razrješuje.” (L’Eglise du Verbe incarné. Essai de Théologie spéculative, 2:266)

Od onih kojima je više dano, više se i očekuje. Ako nam je dano da prepoznamo vuka u pastirskoj odjeći, od nas se očekuje da nešto poduzmemo. Vikat ćemo “vuk!” ranjivim ovcama i žarko moliti da drugi pastiri priskoče u pomoć.

Izvor:lifesitenews.com/blogs/im-a-catholic-philosopher-why-i-signed-the-open-letter-accusing-pope-francis-of-heresy


Dodatne informacije o sodogomorizaciji Katoličke crkve kao zrcalnom odrazu homoseksualizacije propadajućeg Zapadnog društva:

“…Traženje “mladog mesa” je sasvim uobičajeno za homoseksualno promiskuitetno ponašanje. Ovih 1000 žrtava je prvenstveno muškog spola (ups!). Npr., recimo ovaj nadbiskupski zagrljaj se teško može zvati pedofilskim kad je “dijete” (“muškić”) za glavu viši od tebe…Za LGBT pokret ne bi bilo zgodno da se radi o pederima u crkvenim redovima. Nije problem što to zvuči loše po Crkvu. Problem je što zvuči loše po pedere….iz članka “Katolička Crkva ima gay-problem, a ne problem pedofilije

 

“…U Crkvi je započeo otvoreni “građanski rat” između tradicionalnih i progresivnih snaga – nakon što se pojavilo svjedočenje bivšeg nuncija u SAD na 11 stranica koje dokazuje da je papa Franjo sve znao. Da je upravo on rehabilitirao glavnog aktera skandala, nakon što ga je prethodni papa pokušao sankcionirati. Na te optužbe papa Franjo daje mutavi dječji odgovor da “neće progovoriti ni riječ” o toj temi. Ideološki “njegov” kardinal (a očito Blaž naših korijena, Blaise Cupich) kaže da papa Franjo ima važnijih stvari od ove afere s kojima se mora sada baviti – kao što je globalno zatopljenje i (promoviranje) islamigracije…..iz članka “Papa koji je znao (i pokrivao nedjela gay-mafije unutar Crkve)

 

“…Ono što se s vremena na vrijeme pojavljivalo u medijima o Katoličkoj crkvi pod rubrikom “pedofilija”, a tik iza ushićenih foto-reportaža s parada ponosa (s liberalnim političarima iz SDP-a, HNS-a i Zelenjave) – e, to vam je cijelo vrijeme bio isti članak. Ispostavilo se da su ti svećenici pedofili bili cijelo vrijeme gejevi . Baš poput onih u paradi ponosa, samo stariji, bez pirsinga, bez tetovaža i bez ljubičasto-zelene kose. S prajdovskim topovima(gornjima) ih povezuje zajednički interes za istu dobnu skupinu mladog propupalog muškog mesa. Jedina razlika je što gejsvećenici ne paradiraju zajedno s čelnicima (bivših) partijskih centralnih komiteta….iz članka “Diverzantske gejedinice ubačene u Katoličku crkvu

 

“…Povod tada šokantnoj odluci Pape Benedikta XVI da 2012. odstupi – bila je vatikanska gay-mreža koja orkestrira “seksualne susrete” i mutne financijske spletke unutar Vatikana. Navodno je grupa od tri posebno imenovana kardinala predstavila papi Benediktu dokument od 300 stranica, s pojedinostima djelovanja i seksualnih aktivnosti mreže kurijalnih dužnosnika. To je bio rezultat istrage koju je papa naredio početkom 2012. Dokument mu je predočen 17.prosinca 2012. Navodno je primitkom ovog dokumenta papa Benedikt u tjednu prije Božića 2012. odlučio odstupiti. Ne samo da se dokument bavi aktivnom homoseksualnom supkulturom u Vatikanu, nego i borbom za moći i novcem. Navodno se sve vrti oko 6. i 7. Božje zapovjedi (“Ne sagriješi bludno” i “Ne ukradi”). Jedna od glavnih razdjelnica interne kulture u Vatikanu je “seksualna orijentacija”….iz članka “Papa Benedikt je odstupio zbog vatikanske gay mafije – nakon ovoga ćete shvatiti Sinodu i sve što će se dogoditi”

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: