Budućnost Franjine Katoličke crkve predskazana je kroz američke Boy Scouts-e

O američkim “Boy skautima” znamo samo iz filmova: uniforme, logorovanja. U međuvremenu se s tim Boy Scoutima svašta dogodilo. Preneseni tekst nama ovdje nije toliko bitan zbog skauta (naslovljen “Bankrot Boy Scout-a nije financijski, već moralan”), već je zanimljiv što ako se zamijeni “Boy Scouts” s “Katolička crkva” – dobiva se priča o  urušavanju (Franjine) Katoličke Crkve. Putanje i uzroci propadanja su potpuno istovjetni.

1024px-thumbnail-998x663

Ono što je preostalo od “Boy Scouts of America”

…(nakon primanja djevojčica, sada preimenovani u “Scouts BSA”) nalazi se na rubu proglašenja bankrota, prema nedavnim vijestima. Problemi idu puno dalje od financijskih, duboko u probleme današnje američke kulture.

Američki Boy Scout pokret je dosegao svoj maksimum 1969. sa 6 milijuna članova, u godini kada je predsjednik Richard M. Nixon bio “počasni nešto”, a astronaut Neila Armstrong (i sam bivši Eagle Scout) stupio na Mjesec.

Te godine sam bio u “Cub Scout”, jednom tjedno ponosno noseći svoju uniformu u Osnovnoj školi Armstrong u našem susjedstvu u Chicagu, uputivši se na dobro posjećeni sastanak nakon škole. Moji su me liberalni  roditelji (demokrati) bili upisali u skaute. Tata je bio veteran iz Drugog svjetskog rata koji je podupirao patriotizam skauta.

Sada, nakon gotovo 50 godina: članstvo je palo na trećinu. Predstojeći izlazak “The Latter Day Saints” će ga smanjiti još za petinu. Lokalna postrojba mojeg sina nedavno je raspuštena zbog nedostatka članova, kao i mnoge druge u okolici.

Organizacija se suočava s velikim tužbama zbog slučajeva seksualnog zlostavljanja. Također i s tužbom od Girl Scouts zbog otimanja članstva mijenjajući ime u “Scouts BSA”, te regrutirajući djevojčice.

Nije to samo financijski bankrot

Ono što je nekad bila organizacija osmišljena kako bi pomogla dječacima da postanu muškarci, sada je preoblikovano (u skladu s novim gnosticizmom američke kulture), prihvaćajući ideologiju LGTBQIA, napustivši svoju tradicionalnu asketsku poziciju o seksu i opoziciju ateizmu.

Ovogodišnji svjetski susret, “World Scouting Jamboree” u West Virginia-i će biti prvi gdje će biti organizirano da prezervativi budu dostupni svim prisutnima. Godine 2016. sporazum s “Unitarian-Universalists” je izbacio i uvjet pristupa vjerovanjem u Boga sada s “vjerovanjem u humanizam”, suprotno važećoj skautskoj zakletvi.

Nekoliko stvari tu igra ulogu: sindrom smanjenja broja građanskih skupina (“bowling alone sindrom”), prenatrpani raspored mladih, slabljenje modela američke obitelji… Zapravo, politički znanstvenik Paul Kengor s Grove City Collegea je detaljno opisao povijest američkih komunista i nastojanja kulturnih marksista da preusmjere i potkopaju skaute posebno, kako bi se potkopao američki obiteljski život.

Rukovoditelji i članovi nacionalnog odbora skauta su se složili s progresivnim osobljem i dogovorili da popuste pritisku i seksualiziraju organizaciju posljednjih nekoliko godina, unatoč ranijem teškom naporu i pobjedi na američkom Vrhovnom sudu za očuvanje pravila o članstvu. Uslijedilo je redefiniranje vrijednosti organizacije prema samoizražavanju, umjesto samoobuzdavanju.

Predaja se pokazala u prihvaćanju otvoreno homoseksualnih članova, kao i da budu vođe, onda i prihvaćanju transgendera, a potom i djevojaka u članstvo u Boy Scauts.

Nasrtanje na povijesnu kršćansku moralnost

U posljednjim desetljećima su se fizički izazovi i zahtjevni treninzi također olabavili u Boy Scouts-ima . Sigurnost i udobnost postali su sve više krajnje vrijednosti.

Takve vrijednosti odbacuju kulturnu baštinu američke republike koja je čestitost i samokontrolu smatrala ciljevima pri odgoju mladića, kako bi postali vođe slobodnog svijeta i obitelji.

Prepuštanje dječaka kulturi bez sidrišta

Skauti nikada nisu bili savršena organizacija. To pokazuju problemi seksualnog zlostavljanja i prikrivanja.

Naš najstariji sin se skrasio u maloj seoskoj skautskoj organizaciji koja se vodi po vojnički i vode ju umirovljeni policajci. Često sam išao na kampiranje kao odrasli vođa volonter. Bilo je to veliko iskustvo i tužan dan kada je postrojba nedavno raspuštena zbog smanjenja članstva.

Naše obiteljske veze sa Skautima su završile kada je naš mlađi sin u petom razredu istrčao do poštanskog sandučića po svoj primjerak skautskog časopisa “Boys Life”, samo da bi ga odbacio jer se bavio djevojčicama, sve mu se činilo kao da je fotošopirano. Naš najmlađi je izgubio entuzijazam, a naš najstariji svoju postrojbu zbog osipanja, pa tata nije htio više slati novac takvoj organizaciji.

Izvor: http://thefederalist.com/2019/01/02/boy-scouts-bankruptcy-not-just-financial-moral/

Ponovimo ključne elemente ove priče, zamjenivši skaute s hijerarhijom Katoličke crkve:

Katolička Crkva Franjina kao paralela skautima

“Katolička crkva je dosegla svoj maksimum s papom Vojtilom.”

“problemi seksualnog zlostavljanja i prikrivanja…suočava s velikim tužbama zbog slučajeva seksualnog zlostavljanja.”

“nastojanja kulturnih marksista da preusmjere i potkopaju Crkvu , kako bi se potkopao tradicionalni obiteljski život.”

“Predaja u prihvaćanju otvoreno homoseksualnih članova i vođe, prihvaćanju transgendera, a potom i djevojaka u članstvo. … okrenulo leđa kulturalnoj pozadini kršćanskog učenja o seksualnosti.”

“redefiniranje vrijednosti organizacije prema samoizražavanju, umjesto samoobuzdavanju.”

“Izgubio je entuzijazam, … tata nije htio više slati novac takvoj organizaciji.”

Sve ovo progresivno i LGBT-no vidimo i u Katoličkoj crkvi. Iste snage su preuzele i američke skaute i vatikanske hodnike. Isti slučajevi homoseksualnog zlostavljanja i ista zataškavanja. Isti potezi mimo zdravog razuma u pravcu tzv. “progresivizma” “u skladu s modernim vremenima”. Isto iznevjerivanje načela i počela. Osipanje članstva… propadanje.

Vidi: “Katolička Crkva ima gay-problem, a ne problem pedofilije

i “Diverzantske gejedinice ubačene u Katoličku crkvu”

 

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: