Liječenje raka vitaminom C i utjecaj željeza u krvi

Linus Pauling i vitamin C

Široko je poznato da mega doze vitamina C proizvode hidrogen peroksid, oksidant koji selektivno ubija stanice raka. Kasnih 1970-tih Linus Pauling i Ewan Cameron su prvi izvijestili o uspješnom intravenskom korištenju vitamina C da za 1 godinu produže život 22% pacijenata, koje je medicina inače otpisala.

Na žalost, studije su zaključile da oralno uzimanje C vitamina ne može dosegnuti adekvatnu koncentraciju vitamina C u krvi da bi se proizveo hidrogen peroksid (koji ima efekt ubijanja stanica raka) [Knowledge of Health 2016]

Nakon toga su Steve Hickey i Hilary Roberts postavili teoriju terapije dinamičnog toka askorbata (vitamina C) koja adresira činjenicu da se vitamin C brzo izlučuje i oralna apsorpcija se drastično smanjuje kada se uzima u mega-dozama. No, preporučili su povremenu oralnu primjenu vitamina C kako bi se održala visoka razina u krvi. [Journal Orthomolecular Medicine Vol. 20, 2005] .

Liposomalni vitamin C

Liposomalni vitamin C povećava isporuku vitamina C unutar stanica, kao potencijalno liječenje. Ovo otkriće je dovelo do renesanse korištenja vitamina C kod raka.  [Knowledge of Health, 2016]

Sada se objavilo još jedno otkriće u razumijevanju terapije vitaiminom C.  Istraživači u Japanu su izvijestili da izvanstanično željezo razlaže hidrogen peroksid geneneriran vitaminom C. [Scientific Reports 2018]

Željezo blokira antikarcenogeni učinak vitamina C

Kočenje rasta stanica raka putem vitamina C hidrogen peroksidom je potpuno blokirano prisutnošću željeza. To je dokazano u stanicama leukemije (rak krvi) u laboratoriju. S obzirom da je većina željeza pohranjenog u tijelu vezana za hemoglobin u crvenim krvnim stanicama, razumljivo je zašto željezo igra tako važnu ulogu u leukemiji.

Antikancerogeni efekt vitamina C se potpuno poništava sa željezom. Željezo služi kao rastući faktor za stanice raka.

Zašto se oboljelima od raka savjetuje izbjegavanje crvenog mesa

S ovim novim razumijevanjem, istraživači su počeli koristiti molekule koje vežu željezo neposredno prije tretmana s vitaminom C, uz demonstriranje anti-kancer efektom. Lijekovi za željezo-chelating, ili donacija krvi da se reducira opterećenje željezom, ili dijeta s niskim udjelom željeza (izbjegavanje crvenog mesa) povećavaju djelovanje vitamina C na ubijanje stanica raka.

Reduciranje željeza kombinirana s infuzijama vitamina C djeluju sinergijski (jače nego zbrojeno) do točke gdje se otkrivanje i invazija tumorskih stanica potpuno eliminiraju. Skladištenje željeza (ferritin) je dramatično je smanjeno ovim mjerama, a zatim je hidrogen peroksid s aktiviran vitaminom C lako uništio stanice raka. Istraživači zaključuju da ovaj pristup proizvodi “novi anti-leukemijski učinak.” [Scientific Reports 2018] Optimal Nutrition for …

Ima i prirodnih “chelatora” željeza

Ideju korištenja prirodnig chelatora željeza, kao što je IP6 (fitinska kiselina ili fitat) dobiveni iz rižinih mekinja, prije oralne terapije vitaminom C sada treba isprobati. Komparativna svojstva kelata željeza raznih kelatora prirodnog željeza prikazana su na donjoj tablici. Otkriva IP6 kao superiorni kelator željeza čak i tijekom EDTA-e koja se često koristi kod kliničara koji obavljaju helacijsku terapiju.

IP6 iz rižinih mekinja

Ovdje na grafikonu su neki prirodni kelatori željeza. IP6 je superioran čak i prema EDTA, kojeg koriste kliničari koji provode kelacijsku terapiju.

wages-real9-18-620x452

Kućna terapija raka

Izgledi za terapiju raka kod kuće su porasli jer niti IP6 ekstrakt rižinih mekinja, niti vitamin C su toksični, niti imaju kakvih loših popratnih pojava.

1.Najprije IP6 (do 1600mg)

Predlaže se režim IP6 (do 1600 mg oralno) nakon kojeg slijedi vitamin C. Prednost kućne terapije vitaminom C je da intravenski unos vitamina C se ne može praktično niti ekonomski propisati na dnevnoj bazi u liječnikovoj ordinaciji.

2.Zatim vitamin C (3000 mg)

Dnevna oralna kelacija željeza s rižnim mekinjama IP6, nakon čega slijedi oralna terapija vitaminom C (3000 mg vitamina C kao askorbinska kiselina četiri puta dnevno). Ili alternativno liposomalni vitamin C.

Ovo se može pokazati kao siguran i nov način uvoženja terapije raka kroz samopomoć. Treba biti svjestan da kod kuće spravljena mješavina lecitina i vitamina C proizvodi emulgirani askorbat, ali ne i mikroskopski lipidni dvoslojni sustav definiran kao liposomski. [Whole Foods Magazine Aug. 2018]

 

Izvor: https://www.lewrockwell.com/2019/01/bill-sardi/depletion-of-iron-from-tumor-cells-prior-to-vitamin-c-therapy-quells-cancer/

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d bloggers like this: