Smrtonosni selfiji i amigdala

Atrofiranje amigdale je Prirodin način selekcije. Veličina amigdale u mozgu je u skladu s intenzitetom zdravog osjećaja straha, kao dijela nagona za preživljavanjem. Amigdala je alarm koji trenutno isključuje sve ostale funkcije i ubacuje tijelo u mod “bori se ili bježi”.

Majmuni imaju posebne glasovne signale za zmije, razvijene kroz generacije. Ako se majmunima kirurški ukloni amigdala, oni će krenuti bezbrižno se igrati sa zmijama, potpuno nesvjesni bilo kakve opasnosti od njih. Zmije ostaju potpuno svjesne prehrambene prilike.

Imigranti vide Zapadnjake baš kao takve majmune s atrofiranim amigdalama, majmune koji njih primaju u svoje naručje – nešto što imigranti ne bi sami dragovoljno učinili nekoj stranoj nasilnoj kulturi.

Veličinom amigdale se razlikuju konzervatici i liberali (“Da, zaista postoji anatomska razlika između mozga ljevičara i desničara: amigdala“). Temeljni problem je što liberali ne mogu predvidjeti (loše) posljedice. Oni ne vide opasnosti po društvo u razaranju braka, u perverzijama, u političkoj korektnosti, toleranciji za sve i sva. Nečije umišljanje da je drugog spola za liberale uopće ne predstavlja znak psihičkog poremećaja.

S mobitelima su došli selfiji

To je prilika da ljudi s atrofiranom amigdalom, izgubivši prirodni strah, nagon za preživljavanje i mogućnost sagledavanja potencijalne opasnosti – usmrte sami sebe zbog glupih postupaka. Najnoviji je slučaj jedne očito liberalne i progresivne Portugalke:

  • učiteljica ili nešto slično,
  • 27 godina starosti,
  • dvoje djece (muž se ne spominje),
  • odlazi samo tako preko oceana u Panamu (prisustvo njene djece tamo se ne spominje), gdje će ona podučavati panamsku djecu…

I eto nje na balkonu hotela, na 27.katu s mobitelom kako si uslikava selfi. Da bolje uhvati kadar, penje se na ogradu i naginje – te pada s 27.kata.

Što se tu može reći?

Ovo dolje je video njena pada, gdje građevinci koji ju snimaju sa susjedne zgrade govore uz snimku, ne vjerujući očima “Ova je luda!”:

Ne radi se ovdje o tragediji nakon nesebičnog čina riskiranja života zbog nekoga drugoga, nego o gluposti 100% na kvadrat. Smrt bez ikakva razloga – samo zato što ona nije bila svjesna opasnosti naginjanja preko ograde balkona na 27.katu. Mora da joj je amigdala ostala u Portugalu.

U razdoblju 2011-2017 je na svijetu bilo 259 smrti zbog glupih selfija. 70% tako poginulih su muškog spola (muški moraju više biti kul). Ti kuleri najčešće stradavaju padanjem – nakon što su uslikali idealan selfi. Upravo taj zadnji najefektniji selfi ne uspiju staviti na svoj profil na društvenim mrežama.

Evo nekoliko amigdalno-atrofiranih:

crazy-deadly-selfies-20
Vidi kako se bratski držimo za ruke !
crazy-deadly-selfies-12
cura fina

Izvor:https://www.dailymail.co.uk/news/article-6273793/Pictured-Woman-filmed-falling-death-trying-selfie-27th-floor-balcony.html

crazy-deadly-selfies-31
nožicama top, top, top

Izvor: https://listabuzz.com/16-worlds-most-deadly-selfies-daring-people-have-ever-taken/

deadly-selfies-2
“Divno je biti nekome nešto…” (pa makar i zalogaj)

https://listabuzz.com/16-worlds-most-deadly-selfies-daring-people-have-ever-taken/

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: