Autizam, homeopatija, liberalizam, konzervatizam

Zamislite da vam se nekako u stanu stvori daleki predak od pred 200-300 godina. Vani već pada mrak i vi pritisnete šalter na zidu – da sobu obasja svjetlo lustera. Što bi vaš predak mislio o tome što se to upravo dogodilo (vaše doticanje bijele pločice kod vrata i pojava žarke svjetlosti na plafonu)?

Predak-liberal i predak-konzervativac

Da vam je predak liberal, rekao bi da je nemoguće da diranje bijele pločice uzrokuje pojavu žarke svjetlosti 5-10 metara dalje. Rekao bi da se to protivi zakonima fizike i nije znanstveno utemeljeno, te kako je znanost (ona njegova od pred 200-300 godina) rekla svoje i da postoji konsenzus znanstvenika. Stoga on zaključuje da se radi o šarlatanstvu koje treba zakonima zabraniti.

Da vam je predak konzervativac (što su zacijelo i generacijama bili, jer liberalizam je faza propadanja), onda bi ostao otvoren za sve mogućnosti. Bio bi uvjeren da je prisustvovao čudu koje ne može objasniti – ali pomiren i ushićen s njim. Ne bi nikoga napadao za šarlatanstvo, niti bi zakonom zabranjivao paljenje svjetla u zaštiti građanstva od šarlatanstva.

Je li homeopatija nano-medicina koju još ne razmijemo?

Stav mainstrama prema homeopatiji je sličan. Ne razumijemo je ništa više nego naš daleki predak razumije električnu struju (da li i vi sami zaista, ali ono, ZAISTA, razumijete električnu struju – ili su vas samo uvjerili da je razumijete?). Glavni mediji homeopatiju posprdno odbacuju jer nema logike da djeluje – baš kao ni pritiskanje kliktave bijele pločice kraj vrata.

Koncept “uzeti prirodnu tvar koja izaziva slične simptome kao određena bolest (“slično sa sličnim”) – i razrijeđivati je u otopini (protresanjem) toliko da se praktički ne može više pronaći ni jedna molekula te tvari (=potenciranje) – i takav pripravak koristiti za liječenje baš te bolesti…” to će liberalni mozak odbaciti.

Kao što će materijalistički odbaciti iscjeliteljsko djelovanje molitve ili drugih oblka djelovanja uma na materiju. Liberalni um je tako siguran u sebe – bilo da se radi o globalnom zatopljenju, o neškodnjivosti cjepiva i GMO-a, o prenapučenosti ili “otkriće” beskonačnog broja spolova koji se mogu mijenjati pukim zamišljanjem. Nikada ne poseže za podukom koju može dati prošlost, i nije u stanju predvidjeti utjecaj svojih postupaka na budućnost. Liberali doslovno žive isključivo “u sadašnjem trenutku”.

Einstein-Podolsky-Rosen paradoks

Kao što u homeopatiji nema logike, jednako je nema niti u Bose-Einstein kondenzatima. Tim švicarskih znanstvenika je proveo test jednog od najčudnijih paradoksa kvantne mehanike, koji je Albert Einstein nazvao “sablasnim djelovanjem na daljinu”.

albert_einstein_slika-resize

Priča počinje prije više od 80 godina. 1935, Einstein i fizičari Podolsky i Rosen su našli nešto čudno. Zapetljali su dvije čestice – nazovimo ih Alice i Bob – tako da su njihova fizička svojstva bila povezana čak i na velkim udaljenostima. Sve što bi učinili jednoj čestici utjecalo bi na drugu.

Intuicija govori da ako biste imali pristup k Alice, znali biste više o njoj nego o udaljenom Bobu. No, njih su trojica otkrili nešto čudno, i sada se to naziva “Einstein-Podolsky-Rosen paradoks”: Proučavajući Alice, vi zapravo naučite puno više o udaljenom Bobu nego o samoj Alici.

Ovaj eksperiment su danas ponovili: ohladili su 590 atoma rubidija na temperaturu blizu apsolutne nule. Na toj su temperaturi atomi formirali stanje tvari, tzv.  Bose-Einsteinov kondenzat, gdje velika skupina atoma postaje toliko zapetljana da se počinju preklapati jedan s drugim i počnu se ponašati više kao jedna velika čestica nego puno odvojenih.

Mjerili su spinove različitih “komadićaka” unutar “juhe” rubidijevih atoma. Atomi u kondenzatu su bili toliko zapetljani da su fizičari mogli predvidjeti ponašanje drugog “komada” proučavanjem samo prvog. Ponašanje drugog “komada” zapravo je bilo jasnije kad se promatra samo prvi i obrnuto. Izvor: https://www.livescience.com/62418-quantum-einstein-paradox-test-entanglement.html

Jednako je intuiciji nedokučivo djelovanje homeopatije. Neki ju nazivaju nano-medicinom (download PDF istraživanja: IndianJResHomoeopathy6331-4591795_124517). Čini se da nekako djeluje na razini energentskih rešetki. Dakle, materija bliža kvantnim fizičarima nego Newtonovoj fizici.

https://www.naturalnews.com/029940_homeopathy_scientist.html

Rockefellerova medicina

2159-2

U slučaju homeopatije ne govorim o kirurgiji, već o farmaciji. Današnja zapadna medicina se može nazvati Rockefellerova medicina. Ovaj naftni magnat je proširio primjenu svoje nafte tako da se koristi u razvoju sintetičkih lijekova (on je soroševski arhetip krupnog kapitala koji financira liberale ljevičare u uništavanju civilizacije – dok su oni uvjereni kako se bore protiv krupnog kapitala).

Sa sintetičkim lijekovima Rockefeller prodaje 1 barel nafte po nezamislivo višoj cijeni nego li na benzinskoj. Svojim naftnim bogatstvom je “donirao” medinske škole i fakultete, pa imao mogućnost utjecati na udžbenike i izobrazbu liječnika. Svojim bogatstvom je (javno-privatnim partnerstvom?) utjecao na državu da šarlatanstvom proglasi homepatiju i druge (5000-godina dokazivane) oblike liječenja, a svoje tablete modernom medicinom. Malo ljudi zna da je prije Rockefellera homeopatija bila dominantna na medicinskim školama.

Sam Rockefeller se nije liječio svojim sintetičkim lijekovima, već je imao svog homeopata. Danas liječnici nisu ništa drugo nego visoko educirani salesmani Big-Pharme, a da većina toga nije ni svjesna.

Cilj medicine nije izlječenje nego produljenje zarade na bolestima. Djelotvornost najsuvremenijih tretmana raka je 3%. Onkolozi za svoje bližnje i sebe same ne bi propisali kemoterapiju i zračenje. Međutim, ako pacijentima ne preporučuju “protokole” s 3%-tnom uspješnosti koje je propisao medicinski establišment, izgubit će licencu za rad.

mar29_part04_06-01_rockefeller-798x418

Autizam

Ovo je bio podugačak uvod u autizam. Evo zašto: Više od 120 homeopata u Velikoj Britaniji nudi liječenje od autizma. Temelji se na detoksikaciji djece od cjepiva i antibiotika.

Terapija se zove CEASE. Ne mogu potvrditi da li djeluje ili ne, ali establišment je jako protiv nje. Tko ne vjeruje establišmentu može se informirati o ovoj terapiji, koja polazi od premise da je autizam rezultat cjepiva i ostlih toksina ( http://www.cease-therapy.com/ ). Dr. Smits iz svoje prakse sa 300 slučajeva autizma tvrdi da je autizam akumulacija različitih uzroka: 70% zbog cjepiva, 25% toksičnih lijekova i ostalih toksičnih supstanci , 5% zbog neke bolesti.

Osobno više vjerujem svjedičanstvima roditelja te djece, nego medicinskom establišmentu:

Misija: Jonah ( http://missionjonah.blogspot.hr/ )

“On više ne govori o sebi u trećem licu, Ogroman korak u govoru. “Da li je on stvarno to rekao?” zapitam se često ovih dana. Istina, narode! Imala sam 30-minutni razgovor sa svojim sinom! Samo da znate, to nije bila obična konverzacija gdje ga ja pitam pitanje o njegovom danu i gdje on daje krateke odgovore. To su konverzacije gdje pitam sina što se događalo danas u školi i onda ne mogu doći do riječi slijedećih 30 minuta!”

Lizzie’s recovery blog ( https://ilovequeenanneslace.wordpress.com/ )

“Najznačajnija promjena koja se dogodila nedavno je njezina sposobnost igranja. Sve se više i više poboljšava. Elizabeth se bavi maštovitom igrom s više detalja i svrhe. Scenariji koje stvara s lutkama, akcijskim likovima i stvarima oko kuće vrlo je ohrabrujuća. Na primjer, postavlja našu blagovaonicu s pločicama, čašama, čašom i salvetama za svoje lutke. Posjeda svoje goste i prati njihove potrebe. Elizabeth ih pita po imenu da li žele “Još čaja”. To je divno gledati. Naša mala dama se pojavljuje i uživa u igri sa svojim igračkama plus njezinim braćom i sestrama.”

Finding Noah’s Voice ( http://findingnoahsvoiceautismrecovery.blogspot.hr/ )

Evo nekoliko stvari koje smo vidjeli da se pojavljuju prošli tjedan:

1) Imaginativna reprodukcija – Vidjeli smo Noaha, da je sam sami uzeo kukca kojeg je napravio u školi i da ga baca da leti kroz zrak

2) Noa se vratio kući prije nekoliko dana i počeo je govoriti “autobus”, “škola” i “Carrie nedostajala” … bio je toliko uzbuđen jer je pokušavao reći kako je njegov dan prošao, iako još nema riječi, on razumije osnovni koncept komunikacija stavljajući riječi zajedno da izražavaju nešto, da mi kaže priču. Kako je to uzbudljivo? !!!

3) Pjeva razne pjesme (na svoj način) … zna neke ključne riječi, a zatim blabla kroz pjesmu, ali obično mogu shvatiti koju pjesmu pokušava pjevati.

4) bio je u mogućnosti da kaže i cijelu svoju abecedu A-Z

5) bio je spreman dati mi poljubac na usnama (koje ja obično moram ukrasti)

6) dopušta ABA terapeutu da mu šamponira kosu i lijeva vodu na njegovo lice !!!!!!!! Ovo je taaaaako ogromno. Mislim, imali smo problema s kupanjem dobru godinu ili više. A vidi sad. Imao je nastup bijesa jer se htio kupati a nije mogao! Stvari su se stvarno promijenile.

Dante’s recovery blog ( http://boyconnected.blogspot.hr/ )

To su tako mali pomaci u normalnom razvoju djeteta koje roditelji ne stignu ni primijetiti, a za djecu s autizmom su ogromni koraci naprijed.

Certificirane praktičare CEASE terapije se može naći i Hrvatskoj: http://www.cease-therapy.com/make-appointment/all-certified-practitioners/croatia-(hrvatska)


https://www.naturalnews.com/029940_homeopathy_scientist.html

 

 

 

One thought on “Autizam, homeopatija, liberalizam, konzervatizam

Add yours

  1. Poštovani, ne znam dali Vam je poznato da je homeopatija kršćanima neprihvatljiva, proguglajte malo.

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: