Kako odgajati dijete da ne postane homoseksualno

Savjeti kako zaštititi vaše dijete od nadmoćnog homoseksualnog i sekularnog utjecaja u zapadnoj kulturi.

Roditelji smiju biti zabrinuti zbog ranjivosti svoje djece na homoseksualne utjecaje. Kako mogu smanjiti šanse za buduće probleme?

Promovirajte otvorenu atmosferu u vašem domu. Djeca trebaju negdje dolaziti s neizbježnim pitanjima o seksualnosti. Oni koji su dosljedno ušutkivani uskoro nauče da se o seksu ne raspravlja. Ako kasnije dožive sumnje o vlastitom seksualnom identitetu, oni će izbjegavati razgovarati o svojim strahovima.

Pružajte točne informacije. Mala djeca mogu biti zbunjena s time što je homoseksualnost – a što nije. Ako im se dopada prijatelj istog spola, možda se pitaju je li to “homoseksualno”. Uvjerite ih da imate dobre prijateljske odnose s oba spola; da je normalno imati bliske prijatelje istog spola.

Budite velikodušni s fizičkom ljubavlju. Neki očevi pogrešno vjeruju da će pružanje sinovima previše ljubavi izvitoperiti dječakov osjećaj muškosti. Upravo suprotno je istina. Dječaci koje slobodno grle njihovi očevi (ili drugi muški autoriteti), bit će manje ranjivi za pogrešne vrste fizičke afirmacije od strane drugih muškaraca.

Afirmirajte spol vašeg djeteta. Pojačajte spolu primjereno ponašanje u mlađe djece i izrazite zadovoljstvo sa svojom vlastitom muškosti ili ženstvenosti. Djeca su ranjena ako uoče da su njihovi roditelji željeli dijete suprotnog spola od njegova; šteta ide čak i dublje kada roditelji potiču djecu na usvajanje kvaliteta suprotna spola.

Gradite spolne uloge u svoju djecu. Male djevojčice uživaju da ih se vidi ženstvenima, kao na prijer odijevanje za posebne prigode. Nesigurni dječaci mogu biti duboko povrijeđeni od strane roditelja koji daju primjedbe poput “Ti si kao kakva curica!” Pozitivno pojačavanje je puno uspješnije od negativnih komentara. Izbjegavajte davati nadimke suprotnog spola.

Potaknite identificiranje s uzorima koji su djetetova spola. Biblijski junaci, moderni misionari, čak i lokalni sportski junaci koji pokazuju respektabilan životni stil, mogu poslužiti kao vrijedni uzori. Za samohrane roditelje koji podižu dijete suprotna spola, taj je jako element važan. Tražite pomoć da se pomogne vašem djetetu izgraditi odnose s članovima proširene obitelji njegova spola (tete, stričevi, stari rođaci, djed i baka). Napravite dodatan napor da uključite svoje dijete u aktivnosti koje vode odrasle osobe njegova spola, kao što su vođe skauta, učitelji glazbe, sportski treneri ili učitelji nedjeljne škole.

 Izvor: pureintimacy.org/h/how-to-prevent-homosexuality/


Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: