Papa diktator

To je naziv knjige koju je napisao netko pod renesansnim pseudonimom: Marcantonio Colonna (admiral Lepanta), evidentno insajder u strahu od progona. No, ono što obrazlaže je vrlo uvjerljivo: Papa Franjo je oprezno kultivirao svoj imidž u javnosti kao apostol milosrđa, ljubaznosti i otvorenost; dok je u privatno autoritaran, podložan eksploziji ljutnje, te manipulativan u provođenju svog zacrtanog plana.

90% iznesenih dokaza se ne može opovrgnuti

Za sve u Rimu ovo i nije nova vijest. U ovoj knjizi se ponegdje “rastežu” neki dokazi toga, no oko 90% ovdje iznesenih dokaza se ne može opovrgnuti i pomaže pojasniti tko je i što je Franjo.

Digresija: Institut “Papine nepogrešivosti” je jedna zabluda.

Dijelove ove priče osobno poznajem – o Sinodi o obitelji sam svakodnevno izvješćivao iz Rima za TCT – mogu osobno potvrditi da su apsolutno vjerodostojni. Znamo, na primjer, da je Papa Franjo prilično voljan otvoreno manipulirati Sinodama osobnim imenovanjem pristaša Kasperovog prijedloga i da je čak osobno intervenirao u ključnim točkama, mijenjajući procedure i upućivajući biskupa o tome gdje bi trebalo početi njihovo razmišljanje – i gdje završiti.

Kada Franjo mari za nešto – “razvedeni i ponovno vjenčani, okoliš, imigranti, “islamofobija” (vidi: Papa islama ), siromašni – Papa je tu neumoran. Međutim, on nije izabran da revolucionira doktrinu braka ili uvede “disciplinu”. Niti je izabran da bude veliki “igrač” u međunarodnoj politici. Bio je izabran da bude “reformator” koji bi očistio Vatikanske financije i bavio se gay lobijem, dvije stvari koje su igrale ulogu u Benediktvoj ostavci (“Papa Benedikt je odstupio zbog vatikanske gay mafije – nakon ovoga ćete shvatiti Sinodu i sve što će se dogoditi”)

Čišćenje financija

Na financijskoj fronti, bio je to snažan početak: Vijeće kardinala, pokušaj kardinala Pella da ubrizga anglosaksonsku transparentnost, novo posebno tajništvo za gospodarstvo, angažiranje “PriceWaterhouseCoopersa” da obavlja vanjsku reviziju.

Zamah je zastao kad je stara garda polako vraćala kontrolu nad Vatikanskim financijama – i nadzorom. Niz raznih predsjednika Vatikanske banke, dužnosnici, računovođe itd. – vjerojatno preblizu istini – bili su otpuštani bez objašnjenja. Pell se morao vratiti u Australiju kako bi se borio s optužbama za seksualno zlostavljanje prije četrdeset godina, koje su se, zanimljivo, ponovno pojavile iako su bile tada ispitane i otpuštene.

A gdje je bio papa tijekom svega toga? Nije se činio jako zainteresiran. Da je bio, bio bi barem toliko zaokupljen financijskim reformama kao što je, recimo, bio s globalnim zatopljenjem.

Gay mafija

Zatim gay mafija. Ljudi zaboravljaju da prigoda za čuvenu Franjinu “Tko sam ja da sudim?” nije bila neki opći komentar o homoseksualnosti. Odgovor je bio na pitanje o mons. Battista Ricca, koji je bio uključen u nekoliko zloglasnih homoseksualnih skandala u Urugvaju. Upravo taj je postao Papine “oči i uši” u Vatikanu, te direktor Casa Santa Marta, gdje prebiva Franjo.

A onda je tu uznemirujuće “uskrsnuće” likova poput kardinala Gottfrieda Daneelsa, nakon što je temeljito diskreditiran zbog svoje potpore za kontracepciju, razvod braka, homoseksualni brak, pa čak i eutanaziju i pobačaj – plus tu je bilo i svećeničko zlostavljanje. Upravo on je stajao s Franjom na balkonu sv. Petra odmah nakon konklave i pročitao molitvu novog pape na njegovu inauguraciji. Njega je osobno pozvao Franjo da mu promiče stavove na sinodi.

Zatim je tu imenovanje još jednog radikala, nadbiskupa Paglia, na čelu “reformiranog” Instituta Ivana Pavla II za brak i obitelj. U naglašeno autoritarnom potezu, papa je zamijenio kardinala Sarah-a (razlog: “govorio je o suviše apstraktnom i gotovo umjetnom teološkom idealu braka”). Morate vjerovati tome što je kardinal Marx rekao na kraju sinode, da je to tek početak.

Najmanje zadovoljavajući dio ove knjige za mene je prikaz “sv. Gallen Grupe ” (jedan od članova nazvao ju je” mafija”),  koja se sastala kako bi planirala protivljenje sv. JP II i Josephu Ratzingeru, te da su oni identificirali Jorgea Bergoglioja kao budućeg papinskog kandidata. Nije imao globalnu vidljivost sve dok nije održao završnu riječ na Sinodi o ulozi biskupa 2001. godine.

Colonnaina vjerodostojnost donekle slabi ponavljanjem glasina da je vatikanski državni tajnik kardinal Parolin uvjerio Franju da koristi novac od Petrove Pencea kako bi podržao predsjedničku kampanju Hillary Clinton. Čini se da nijedna fusnota ne podržava ovu tvrdnju, niti Colonna nudi uvjerljivi prikaz kako i zašto bi Rim mislio da će gđa Clinton – Hilary Clinton? – vrijediti takve riskantne oklade i potencijalnog skandala.

Unatoč nekoliko propusta, ostaje najviše uznemirujući element: obilni dokazi – potvrđeni mnogim pojedinačnim slučajevima u sada već godinama ovog papinstva – da Papa ima malo smisla za uspostavljene postupke, presedane, čak i pravne strukture unutar Crkve. To nisu samo trivijalna pravila, farizejska legalizacija, otpor prema Duhu Svetom, itd. Oni su sredstvo kojim Crkva nastoji biti jasna, pravedna i uredna – i rješavati nepravedne postupke ili zlostavljanja onih na vlasti.

(kardinal) Marx: To tek početak

Kada se glava Crkve uopće ne osjeća obvezujućom na tradiciju ili s nepristranim

CPXd09HUcAA8-ctzakonima koje se naslijedilo, što onda? Da se to pitanje mora uopće postaviti, to je uznemirujuće. Svaki će odgovor morati računati sa svime ovime navedenim u ovoj izuzetnoj knjizi.

Izvor: lifesitenews.com/opinion/the-dictator-pope-90-of-it-is-simply-incontrovertible

Općenito govoreći, izabrani Papa nije automatski nepogrešiv. Međutim, ovaj papa se pokazuje da je u tolikoj mjeri pogrešiv (i pogrešan), da dovodi Crkvu do samog ruba raskola. Homoseksualna pedofilija u irskoj crkvi je tu nekoć superkatoličku zemlju dovela do potpuno odbacivanje katoličanstva – tako da gay brak i pobačaj prolaze bez problema na referendumima.

Slično odbacivanje na globalnoj razini će svojim postupcima uzrokovati i papa Franjo. Kada se spomene papa Franjo, prva asocijacija je engleska riječ “hijack”.


 

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: