Blog koji je svoj naziv ugurao u hrvatski jezik

Homunizam od politicke korektnosti do totalitarizma3

Kada uređujete blog, imate na raspolaganju neke statistike:

 • iz kojih država dolaze čitatelji,
 • s kojih su web stranica došli klikajući tamo na link (onda te stranice za uzvrat navedem u svom “blogrollu”),
 • pretražujući koje pojmove su došli na blog putem Google-a i sličnih…

Bez brige, ne vide se nikakvi drugi pojedinačni detalji koji bi narušavali privatnost posjetitelja bloga.

Bez Facebooka ne ide

Na temelju upravo te statistike sam i ustvrdio da je Facebook dovodio 7 puta više čitatelja nego ostali izvori. Jer, kada se nešto zakotrlja tako da se “dijeli” odn. prenese u FB-grupi ili na svom zidu na društvenoj mreži poput FB, tada članak može munjevito proširiti broj čitatelja.

No, Facebook-gaystapo je ukinuo FB-stranicu i korisnički račun Homunizam, odakle sam ja mogao ‘zakotrljati’ pojedine članke. To se dešava svim konzervativnim izvorima u suvremenom zapadnom društvu s instaliranom političkom korektnošću. Amerikancima je toga bilo dosta i izabrali su Trumpa.

Sada većina čitanosti ovog bloga ovisi samo o pojedinim fejsbukovcima da to oni naprave, a što je ipak puno rjeđi slučaj. To je ujedno razlog odnedavnog rjeđeg objavljivanja novih članaka.

13svzy-1

Po pojmovima pretraživanja vidim da ljudi dolaze po određene informacije i blog ima svoju informativnu vrijednost o homoseksualnosti i imigraciji, čak i da više ne bude novih članaka.

No, vratimo se mi hrvatskom jeziku

I tako se iznenada pojavio jedan novi izvor odakle je stiglo nekoliko čitatelja: stilistika.org . Što je sada to?

Ispalo je da je to portal jednog od odjela Filozofskog Fakulteta u Zagrebu (Katedra za stilistiku, Odsjek za kroatistiku), koji sakuplja i objavljuje “hrvatski rječnik stopljenica”. I hop, eto riječi “homunizam” na tom popisu !

Mogu biti samo počašćen što je moja umotvorina ‘homunizam’ na neki način postala dijelom hrvatskog jezičnog korpusa. Za jednu skovanu riječ, to vam ga dođe poput međunarodnog priznanja neke države!

Doduše, opis bloga tamo i nije baš laskav :

screenshot-14-12-2016-19_34_01

Vi upravo čitate, sada je i službeno, jedan “ekstremnodesničarski blog“. Doduše, teško je na blogu pronaći ustaša, ostojićevskih poljudskih svastika, Thompsona i sličnoga domaćeg ekstremnodesničarskog. Više bi se našlo suprotstavljanja homoseksualnosti, a koju su ljevičari onomad suptilno liječili metkom. Problem s ljevicom je što uvijek teži totalitarizmu i nekoj diktaturi – ako ne diktaturi proleterijata, a onda diktaturi pederijata.

Homunizam je jedna zamišljena ideologija“, što će reći da je sve to samo u mojoj glavi (“Homunizam – što je to ?“). A donkihotski blog je “o homoseksualnosti, liberalizmu, globalizaciji, imigraciji, rodnoj teoriji, komunizmu, ljevici, političkoj korektnosti“.

Priznajem, ipak fer navođenje svih ovih progresivnih ljepota. Iako mislim da nigdje nisam koristio pojam ‘rodna teorija’, već ideologija – pa se u odabiru riječi maaalčice nazire i svjetonazor autora stilistike.org .

Pojmu “homunizam” je dano začuđujuće puno prostora s citatima s bloga, na čemu mogu samo biti zahvalan. Nemam se što žaliti: FFZG je ipak fakultet gdje stoluje posljednji kom-mohikanac tj. sekretar partije prof. Budak, a i Aleksandar Štulhofer se i (pre)često spominjao na Homunizam-blogu.14448781_194007694354189_794303660642996190_n

I negativna reklama je reklama

Koga zanimaju upravo “ekstremnodesničarski” blogovi, taj će sada doći na Homunizam-blog i s tog akademskog izvora. Preostaje mi satisfakcija da sam, eto, izmislio jednu novu riječ u hrvatskom jeziku. O portalu stilistika.org: http://narod.hr/kultura/hrvatski-rjecnik-stopljenica-starcevicevih-madarolaca-do-anonimnih-internetskih-komentatora

Ima toga još

Isprva sam mislio da je samo “homunizam” tamo, ali nakon što sam u njihovoj tražilici upisao “homunizam”, ne bih li opet pronašao “svoju” stranicu s definicijom homunizma, nađem da ima još mojih citata:

calexit

Američke antife će prosvjedovati – to je sigurno. Čak ima ideja za Calexit, gdje bi se progresivna Kalifornija (koja je glasovala za Hillary) odcijepila od ostatka SAD. (Homunizam, 11. 11. 2016)

fekaLGBTski prid. fekalski × LGBT ‘lezbijski, gej, biseksualni, transrodni’

Obama je Ameriku pretvorio u jedan veliki WC. Amerikanci, zgureni pod pritiskom političke korektnosti tolerantnog nediskrimirajućeg homunizma, dozvolili su da im država postane prljavi čučavac. Lijeka im nema. Sve što sodomiti iščeprkaju, sav taj fekaLGBTski sadržaj američke septičke jame, preljeva se po globalnom susjedstvu. (Homunizam, 30. 5. 2016)

gaystapo [gejstapo] im. e. gay ‘gej’ × nj. Gestapo

Američki gaystapo-sudovi: otac podvodio sina svom gay partneru, a majka ne može ništa (Homunizam, 2. 11. 2016, n)

Kante im. kanta × Ante /Tomić/ pogrdno, uvredljivo za novinara i književnika A. Tomića, kojega je 2014. netko zalio kantom izmeta

Kod Trumpa je suprotno. Narod navalio na njegove skupove k’o muhe na govno. Nije ni čudo – govno jedno populističko – rekao bi KAnte Tomić (a ipak se on najbolje razumije u govna […] (Homunizam, 27. 10. 2016)

kukublikanac im. kukavica × republikanac pogrdno za onoga tko otklanja od izvornoga republikanskog konzervativizma u SAD-u

Današnji republikanski establišment zovu i Kukublikanci – jer su kukavice koje su izdale temelje konzervatizma i ne suprotstavljaju se lijevoliberalnima, nego im drže štangu. (Homunizam, 11. 11. 2016)

Perverzywood [perverzivud] im. perverzan, perverzija × Hollywood

Hollywood i ostatak Perverzywooda su također dali svoj obol. Madona je garantirala oralni seks svima onima koji će glasovati za Hillary, bez diskriminacije po seksualnoj orijentaciji. Celebritiji su zaprijetili iseljavanjem u Kanadu ako Trump pobijedi. (Homunizam, 11. 11. 2016)

seksofonist im. seks × saksofonist pogrdno za bivšeg američkog predsjednika B. Clintona, supruga predsjedničke kandidatkinje H. Clinton, znanoga po sviranju saksofona i seksualnoj aferi sa suradnicom M. Lewinsky

Istovremeno je Hillaryin mužić Billić nešto malo silovao par žena (time je sada usmeni rad vježbenice Monike Ljevinski na seksofonistu »nisam, majke mi« tek beznačajna epizoda iz Ovalnog ureda). (Homunizam, 27. 10. 2016)

sheeple [šipl] im. mn. e. sheeple sheep ‘ovca’ × people ‘ljudi, puk, narod’ pogrdno za podložnike, nekritičke sljedbenike, ljude ovce

Tih »1% koji posjeduju 99%« se slavodobitno smiju kako su ovco-narod (sheeple) usmjerili na čemu će se ispuhati i međusobno zaratiti – te zaboraviti na njih. (Homunizam, 21. 6. 2015)

Ovo je odličan primjer kako sheeplu trebaš samo upakirati odgovarajuće riječi, i u stanju je krenuti za bilo čime. (Homunizam, 5. 10. 2015)

Trumbegović [trambegović] im. /Donald/ Trump × /Zlatko/ Hasanbegović skupno za desničarske političare D. Trumpa i Z. Hasanbegovića

Što (ne) znate o američkim izborima: Hillary Pusić ili Donald Trumbegović? (Homunizam, 27. 10. 2016, n)

Dakle, nakon otkrića tolikog citiranja lako bih se mogao i obahatiti ! Oprostio sam i negativnu reklamu.

Nedoumica

A sve to me dovelo u nedoumicu: Ne znam da li da se ja, internetski anonimus,  radujem – počašćen tolikim interesom za moju pisanu riječ – ili da se zabrinem zbog Velikog Brata koji sve gleda – čak i mali blogićantihomić ?

Mislim, ipak ovo prvo: svi ćemo uskoro osjetiti Trump-efekt, pa i mi ovdje sa svježim sjećanjem na verbalni delikt (političku korektnost). Baš kao što smo dobro osjetili obamastičnih 8 godina fundamentalne preobrazbe Amerike. Gotovo sam siguran da bez homObame ne bi bilo ni Homunizam-bloga, te ni mojeg doprinosa hrvatskom jezičnom izričaju (Kojeg je spola “Prva dama” Amerike?) .

3 thoughts on “Blog koji je svoj naziv ugurao u hrvatski jezik

Add yours

 1. Iako si skroz poremećen i moj prirodni neprijatelj, dogodilo se da baš uživam čitati tvoj blog, baš kako i ti uživaš “ulaziti u krevete” svojih neprijatelja. No, svakako si neprijatelj vrijedan pažnje i poštovanja, pa ti ovim putem, iako anonimno (nitko od nas ne zna u kojem trenutku će tko zamijeniti uloge i postati Veliki Brat), od srca čestitam!

 2. Zašto ne postoji stranica o autoru? Ja baš želim da vidim na šta liči osoba koja je u stanju da smišlja ovakve ekstremne objave, da je nazovemo imenom i prezimenom pa da i taj fenomen uđe u rečnik… Ili možda bolje u udžbenik psihologije kao višestruko poremećena ličnost.

 3. Nema veze za Vaše “ekstremno-desne” poglede 🙂 na zabrinjavajuće pederizirani svijet koji kažnjava javno citiranje Biblije u veselom LGBTIQLandu.

  Za njih je Bog ekstremni desničar a ne Bog koji je stvorio muškarca i ženu kako bi ta kombinacija rodila novo ljudsko biće. Naravno, ekstremni desničar Bog će na kraju dekadencije prezentirati LGBTIQLandu svoje ekstremne mjere sa super jakom teškaškom desnicom koja će razoriti svijet njihovih duginih boja i psihičkih i fizičkih bolesti kako bi se mogli naseliti muškarci koji znaju čemu služi i gdje je povremeno mjesto njihovu spolovilu, kao i žene koje znaju čemu služi i gdje je povremeno mjesto njihovu spolovilu.

  Rezultat: Dovoljno djece koja su bar normalna kad je u pitanju njihova seksualnost.

  U Svetom pismu ne piše da će pederi baštiniti zemlju već kaznu kojom su djelomično već obilježeni.

  Stopljenica homunizam s razlogom je ušla u “hrvatski rječnik stopljenica” bez obzira što su domaći “filozofi” ljevičari i liberali koji se zahvaljujući jadnim hrvatskim šonjzervativcima (šonjo + konzervativac) zabarikadirali u bjelokosnu kulu nastranog političkog i svjetonazorskog promišljanja i bacili Vas tamnoj strani Sile, oprostite, povijesti. 🙂

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: