Homunizam – što je to? (2)

Prenosim zanimljiv tekst Carl-a R. Trueman, s firstthings.com, koji dodatno pokazuje što je to HOMUNIZAM.

Za razumijevanje teksta treba napomenuti da je u SAD obrazovanje prepušteno lokalnoj upravi, gdje lokalno izabrani školski odbor ima veliku ulogu. Predsjednik na odlasku Obama je odredbu o spolnoj nediskriminaciji proširio na rod, te državne potpore javnim školama uvjetovao pristankom na transgenderizaciju.To se manifestira gubitkom privatnosti u (prvenstveno ženskim) zahodima, koje sada može koristiti tko god izjavi da se osjeća u tom trenutku da je ženskog roda. Evo tog homuzma u SAD na djelu:


Jučer mi je Chad Vegas, dobar prijatelj i pastor crkve “Reformed Baptist” poslao email:

Kao što znaš, Kalifornija je propisala školsku transgender politiku za cijelu državu. Ja sam u najvećem srednjoškolskom odboru Kalifornije i nacije, već 12 godina. Ja sam zapravo vodio odbor. Naš odbor je glasovao o usvajanju novog zakona u našu politiku. Glasovao sam protiv. Time sam prekršio zakon. Mogu biti osobno tužen i naš odvjetnik mi kaže da odborovo osiguranje me neće moći pokriti jer sam prekršio zakon, i zato što sam “zadrt”.

U svakom slučaju, najavio sam da neću tražiti reizbor. Zajednica je bila nepokolebana u potpori meni kada sam to objavio. Ostao sam i dalje najpopularniji izabrani dužnosnik u povijesti školskog odbora. Tisuće roditelja je ispunilo našu dvoranu u znak protesta protiv zakona. Tisuće se molilo da razmotrim svoju odluku i nastavim borbu…. Odbor i administracija, pa čak i neki lideri u liberalnom sindikatu nastavnika traže od mene da preispitam odluku.

Danas je Chad objavio da neće tražiti reizbor. U svom javnom pismu je naveo:

Razmatrajući mnoge zahtjeve postao sam sve zabrinutiji da bi ostanak u odboru davao kršćanskim roditeljima lažne nade. Zašto? Ne vjerujem da se ova bitka može dobiti na razini školskog odbora. Ona je izgubljena. Državne i savezna vlade su kooptirale vaše lokalne škole. Oni žele indoktrinirati vašu djecu u svom radikalnom sekularizmu. Oni žele da se vaša djeca i kršćanski nastavnici i administracija poklone njhovim bogovima seksa. Ja jednostavno ne mogu biti dio toga.

Sada je zakon u Kaliforniji da vaša djeca moraju naučiti kako imati siguran homoseksualni seks, kako dobiti pobačaj, te da rod ne odgovara biološkom spolu. Razmislite o tome! Zakonska je dužnost učiti vašu djecu o LGBTQ seksualnim običajima, dok je istovremeno ilegalno spominjati Boga. Ja ne mogu i neću primoravati na tu ludost.

Moramo se probuditi u stvarnosti kamo je usmjerena naša država. Moramo pripremiti crkvu da živi kao došljak u tuđoj zemlji, zemlji koju se osjeća sve više stranom iz dana u dan. Moramo pomoći roditeljima da pronađu alternative za javne škole u ovom novom zakonodavnom okruženju. Nisam odustao od borbe. Izabrao sam usmjeriti svoje napore u potpunosti s ovim pastoralnim odgovornostima.

Tu smo: Popularan, dugogodišnji i učinkovit član školskog odbora je morao odstupiti – ne zato što ne uživa povjerenje zajednice, nego jednostavno zato što ne prihvaća najnovije zahtjeve da svatko mora bespogovorno kleknuti pred bilo kojim trenutnim političkim migom. Pluralizam ovisi o ravnoteži kulturne i političke moći. Kako ravnoteža više ne postoji, pluralizam je zapravo mrtav.

Pa, sudbina Chad-a Vegas u Bakersfieldu je odličan primjer upravo toga. On je popularni član školskog odbora, možda najpopularniji. Čak i njegovi liberalni protivnici priznaju to i žele da on ostane. Ali on to ne može. On je već prekršio zakon glasovanjem po svojoj savjesti. Mogao je biti tužen zbog toga. I koliko bi onih koji žele da ostane bilo spremno stati mu rame uz rame tijekom duge, iscrpljujuće i skupe pravne bitke?

Ovaj kulturni trenutak se oblikuje već neko vrijeme. Prije nekoliko godina, moj najstariji sin je bio u trkačkom timu za Ivy League školu. Jedna članica tima se “outala” kao lezbijka te je odlučeno da svi sportaši trebaju nositi vrpcu duginih boja njoj u čast.

Moj sin nije htio tome udovoljiti, ali također nije želio izazvati nepotrebni sukob sa svojim prijateljima, pa me nazvao i pitao kakav argument bi trebao iznijeti.

Rekao sam mu da kaže, da je jedna od najvećih američkih vrlina njena sloboda. Trebao bi reći svojim suigračima da apsolutno poštuje njihovo pravo da nose vrpcu u znak solidarnosti sa svojom prijateljicom. Oni su slobodni to učiniti, i da se on raduje što živi u zemlji u kojoj to mogu učiniti. No, isto tako, da bi oni trebali poštovati njegovo pravo da ne nosi vrpcu, u skladu sa svojim osobnim religioznim uvjerenjima.

To je dobar argument, rekao sam, i da bi to trebao učiniti skromno i pristojno, i zatim jednostavno ne nositi vrpcu, bez velikog pridavanja pažnje tom čine. Ali sam ga također savjetovao da to neće biti dočekano s odobravanjem, jer problem nije stvarno o slobodi da se bude tolerantan i različit, bez obzira na retoriku. Radi se o netolerantnom političkom zahtjevu da bi svi trebali biti isti.

Kako je to završilo? Naravno, on je bio etiketiran kao zadrt i kao homofob.

Tako je to u modernoj Americi. Da se ponovim: Samopouzdani pluralizam pretpostavlja ili ravnotežu snaga ili temeljnu pristojnost između različitih strana u bilo kojoj od kulturnih rasprava.

Ravnoteža i pristojnost više ne postoje. Niti je bitno da li postoji demokratska većina koja podupire disidente u onome što se događa u javnom sukobu. Snaga nije više funkcija brojeva, ako je ikada i bila. Ona je funkcija organizacije i da se ima ruke na polugama kulturne i pravne snage. Ne očekujte milosrđe u sukobima koji su usmjereni na nas, međutim mnogi od vaših susjeda u početku mogu izraziti simpatiju s vama.

Dugi Gramscijevski marš aktivista kroz institucije doseže svoj zaključak. To je stvarno. I vrijeme je suočiti se s tom činjenicom, te napustiti mit da svijet vode ljudi koji poštuju razlike i različitosti, te da je sve što trebate učiniti jest ponašati se pristojno kako bi zavrijedili njihovo poštovanje i naklonost. Oni ne razmišljaju na taj način. Oni nikada neće razmišljati na taj način. I oni će zgaziti one koji tako rade. Svim raspoloživim sredstvima.

izvor


Ovo je Amerika. U prvom dijelu (“Homunizam – što je to ?“) je bila Kanada prikazana pod maskom Sjeverne Koreje. Više nema potrebe za maskama. Po čemu se uopće danas Amerika razlikuje od Sjeverne Koreje? I jedni i drugi iskreno smatraju da su najslobodnije demokracije.

Kakvo je to glasovanje gdje te mogu tužiti ako glasuješ protiv nečega? Koja je onda svrha takvog glasovanja? To je demon-kracija a ne demokracija. To je farsa: da član odbora MORA glasovati na određeni način, inače može biti sudski gonjen. To je bila Albanija, to je bila Kina za kulturne revolucije, to je bio Sovjetski savez… To je bio komunizam.

Sve to s američkim zahodima nama odavde izgleda nestvarno, ali stvarnost je da američki gaystapo pljačka obične ljude zbog njihovih uvjerenja. Ili moraju, kao u nekoj tiraniji, peći kolače koji bacaju u blato njihova religijska uvjerenja – ili će morati platiti kaznu… kako se ono zove što moraju plaćati kršćani u islamu? Jizra?

Danas je jedna internetska stranica za povezivanje kršćanskih samaca prisiljena prihvaćati i zahtjeve gayeva i lezbijki ! Da ne povjeruješ. I to Amerikaci zovu slobodom vjeroispovjesti i udruživanja, privatnog poduzetništva i slobodom-čega-sve-ne.

Ako još ne znate što je to – to je homunizam.

images (67)Kada je sve počelo, kratkovidni su pitali “Što ti oni smetaju? Ljubav je ljubav. Sloboda…” Takvi su bili i argumenti protivnika referenduma o braku kod nas. Sve one koji vide korake unaprijed se smatralo neznalicama. Nakon američkih zahoda, tko je sada neznalica? Tom “slobodom” i tolerancijom su Amerikanci došli do tiranije manjine nad većinom. (Posljedice legalizacije ‘gay braka’ u saveznoj državi Massachusetts (2004-2013)).

Kratkovidni uvijek misle “dat ćemo im još samo to i tu će se stati – pa, što nas to košta?”. Da se ne radi o bolesti, logika bi bila u redu. Međutim, civilizacijski, kao i svaki drugi karcinom se razvija i razvija. Čim se to shvati kao bolest, onda je sve razumljivo. Ako je to lanac, što je slijedeće?

Kada se jednom osvoje (ženski) zahodi (gdje su te feministice sada?), slijedeći korak je međugeneracijski seks. Kinseyevski akademski krugovi već lagano omekšavaju znanstvenu javnost za tu ideju.

Dovoljno je samo jedno zlo nazvati dobrim – i sve se lančano okreće naglavce.

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: