Žene pod Islamom

Vrijeme kojem svjedočimo je vrijeme dva ekstrema. Jedan ekstrem, feminizam, je odgovoran za dovlačenje potpuno dručijeg ekstrema – islama. Feminizam je zaslužan za feminiziranje zapadnog društva u tolikoj mjeri da je izgubilo nagon za samoodržanjem. Kaže se da vlada onaj tko vlada jezikom. Današnjim jezikom dominira nekoliko fraza (“različitost”, “tolerancija”, “osjećaji”…). Priznali to ili ne, to su ženski principi. Samo suptilna ravnoteža ženskog i muškog principa je donosila optimalne rezultate. Kako u obitelji, tako i u društvu.

Evo ilustracije ova dva principa, koji se međusobno dopunjuju i kompenziraju – svaki daje djetetu jednu potrebnu komponentu:file2Čim se nešto poremeti od ove muško-ženske ravnoteže – razvod, fizička i emotivna udaljenost jednog roditelja – nastaju problemi. Amerika je dokaz. Zbog raznoraznih razloga američka obitelj je razorena. Posljedica su psihički oštećena djeca s povećanim brojem ovisnosti, depresija, bijesa, nasilja i homoseksualnosti. Ništa od toga ne doprinosi bujanju i napretku društva.

Takva psihički oštećena djeca su gladna nečega, a ne znaju čega. Podložnija su prihvatiti feminističke ideje, a koje se svode na brisanje spolova. Osjećaju da nešto suštinski s njima nije u redu, i najradije bi cijeli svijet resetirali. Ne mogu biti nikada zadovoljni. Dobar primjer su zahodi za “T” dio LGBT spektra. U Americi im grade zasebne zahode po školama.

Zamisli priliku da možeš ići u čišći i manje korišten WC! Ali ne, ni to ih ne zadovoljava. Tamo su usamljeni, različiti, drukčiji! “Ono” se danas osjećaj nešto ženskije, pa bi išlo u ženski WC. Ta samoživost ide za tim da nije važno kako se nezaštićeno osjeća ta većina iz ženskog WC-a, uz osobu s muškim dijelovima. Psihički bolesnici ne mogu biti zadovoljni kako im god se pokušavalo udovoljiti. Jer, problem je sve dok ih se ne vidi kao psihičke bolesnike i ne pokušava pomoći. To prelazi u teror 0,3% američke populacije nad preostalom većinom. Ako to nije suprotno od demokracije, ne znam što je! Toleriranje takvog i sličnog s(t)(r)anja je ženski princip.

Muški princip je možda najlakše objasniti farmerskim životom. Na farmerima su bile teške, rekli bismo “nepopularne” odluke; pobiti sav bolesni dio stada da se bolest ne raširi na cijelo stado. Farmer se nije smio povoditi za osjećajima, nego za razumom, sagledavajući širu sliku. Ne obazirati se na “što selo misli”, dok je ženskom principu jako važno što drugi misle i osjećaju. “Osjećaji” su doveli do redefiniranja institucije braka – što se uza sve nastranosti kroz povijest nikada prije nije desilo.

Tog muškog principa više nema. U (zapadnoj) Europi je feminizam rastočio muški princip društva. Nema “muških” političara koji sagledavaju širu sliku i u stanju su zamisliti dugoročne posljedice. Danas su mjerilo osjećaji i “vršnjački pritisak” (tj.”što selo misli”), a ne sagledavanje dugoročne dobrobiti. Taj nedostatak muškog principa je priveo drugi ekstrem u vlastito dvorište. Islam u srcu Europe. Trka s jasnim pobjednikom.

Bilo je dovoljno tako malo vremena i bilo je potrebno tako mnogo gluposti da (zapadna) Europa padne.

Danas već postoje NO-GO zone u mnogim EU gradovima u kojima vlast ne zna što se događa i kako se dijeli pravda. Policija tamo ne ulazi. Samo još treba malo pričekati da se opskrbe oružjem i eto maih Bejruta u EU-metropolama. Šerijatsko pravo već glasno traže i za nas ostale. Ono će se, ako ne terorizmom i nasiljem, uvesti kroz glasačke kutije za nekoliko desetljeća – najprije u najliberalnijim državama, da ironija bude veća. Muslimanske žene su prisiljene pojačano “raditi” na punjenju budućih biračkih spiskova. S obzirom da će mnogi od nas morati imati kontakte s ovakvom novom (zapadnom) Europom, dobro je, pogotovo za žene, znati kakav je istinski položaj žena u Islamu.

Ne poznavajući arapski jezik, niti religijskih tekstova ove buduće prevladavajuće EU-religije, dobra je prilika čuti što o tome može reći jedna “insajderica”. Prevedeni transkript je dolje.

UPDATE (after Youtube deleteed it):

Da islam zaista tretira žene s poštovanjem, već bismo vidjeti pozitivne posljedice tog poštovanja tijekom proteklih 14 stoljeća.

Islam ne tretira žene s poštovanjem. Naprotiv, to je iskrivljen koncept poštovanja. Moj brate Rashide, ja mogu zvati ovu kemijsku olovku nožem 14 stoljeća, ali ona nikada neće postati nož. Ona će ostati kemijska olovka.

Islam je postavio taj koncept naglavačke i prisilio sljedbenike da vide stvari suprotne nego što jesu – da vide ubijanje i odrubljivanje glava kao čin tolerancije, da vide žene u zatočeništvu kao čin suosjećanja, da vide otimanje ratnog plijena kao njihovo pravo, da vide masturbaciju po bedrima djevojčice kao brak.

Dakle, to je uništilo intelektualnu strukturu naroda arapskog govornog područja, te proizvelo ljude koji ne mogu razlikovati stvari i njihove suprotnosti – ljudi s iskrivljenim mišljenjem i iskrivljenim mentalitetom, strukturu neplodnu kao golet koja ne može dati ništa.

Najbolji dokaz za to je stvarnost islama. Kada je prorok Muhamed oženio dijete, Aišu, to nije bio čin poštovanja prema njenom djetinjstvu.

Kada je Muhamed oženio Zaynab, suprugu njegovog usvojenog sina, nakon što ju je vidio golu i poželio je, to nije bio čin poštovanja prema udanoj ženi.

Kada je Muhamed oženio židovsku ženu Safiyu, po povratku s pohoda u kojem je ubio njenog oca, brata i muža, to nije bio čin poštovanja prema njoj. Isto vrijedi i za sve njegove brakove.

Optuživati žene da imaju “nedostatak mozga” nije čin poštovanja prema njima.

Gledanje žena kao imovine nije čin poštovanja prema njima. Ljudska bića – bilo muška ili ženska – vlasništvo su njihova Stvoritelja. Nijedno ljudsko biće nema pravo posjedovati druge.

Podčinjavanje žena reducira ih na razini nižu od životinja – da ne spominjem zakone nasljeđivanja, iskaza na sudu, premlaćivanje supruge koja odbija ići u krevet s mužem, te zločin “časti”.

Muhamed je rekao u hadisu: “Tri stvari kvare nečiji molitvu: žena, crni pas i magarac.” Da li su oni ikada razmislili o tim riječima? Da li su oni shvatii da je Alah izabrao žensko tijelo za njegov najveći izum – stvaranje?

Zar ne bi bilo moralno da se prida ženskom tijelu određena svetost, umjesto ga gledati kao nečistog?

Što se tiče intelektualaca koji tvrde da islam poštuje žene, oni me podsjećaju na nekoga tko pokušava uhvatiti dva zeca koji trče u suprotnim smjerovima – i nikada ne uhvate ni jednoga. S druge strane, oni pokušavaju uvjeriti čitatelja ili gledatelja da su “liberalni” i progresivni, te da podržavaju ženska prava.

Dok s druge strane, oni pokušavaju ugoditi klericima i njihovim sljedbenicima tvrdeći da islam poštuje žene. Povijest će pokazati da su obmanjivači, a ne intelektualci.

Po mom mišljenju, u arapskim zemljama posebice, ne može se reći da status žene nema nikakve veze sa islamom. Ne može se poreći da postoji veza između njih.

Islam je sveobuhvatna vjera, koje propisuje najmanje detalje života osobe – počevši s načina na koji treba ući u zahod, a završava s – oprostite na izrazu – kako treba obrisati stražnjicu.

Budući da je Islam arapska religija, ona je uspjela obrisati kulturu, običaje i tradicije naroda koji govore arapski, više nego u islamskim zemljama koje nisu u arapskom govornom području. Dakle, u arapskom svijetu posebno, status žena je neizbježan ishod islamskog učenja. Ja čvrsto vjerujem da je islamska vjera stvorena da služi Muhamedu, da opravda njegove želje i porive.

Kao dokaz, imamo riječi Aishe: “Vidim da je Gospod tvoj požurio zadovoljiti tvoje želje.” (teško je biti siguran u pravo značenje ovog izraza, ali je moguće da se odnosi na erekciju, op.p). Ove riječi, koje je izgovorila s nevinošću i spontanosti, utjelovljuju cilj za koji je formirana islamska vjera.

Islam dozvoljava muškarcima da ožene djecu, kako bi se opravdao Muhamedov brak s Aishom.

Islam je zabranio usvajanje, kako bi se opravdao Muhamedov brak sa ženom svoga usvojenog sina – nešto zabranjeno u pred-islamskim moralnim vrijednostima Arapa.

Islam dozvoljava zarobljavanje žena i njihovo silovanje kako bi opravdao Muhamedov brak sa Safiyom, nakon što je ubio njezina supruga, oca i njezina brata te iste noći. Možete li zamisliti ženu na kugli zemaljskoj da svjedoči vlastitim očima ubijanju njezina supruga, njezina oca i brata, da prihvaća vjeru njihovih ubojica i da spava s njim?! Može li ljudski um prihvatiti takvu priču?

Ja osobno nisam trpjela, ali sam bila svjedokom mnogih zločina nad ženama počinjenih u mojoj široj obitelji, te u okviru svog profesionalnog rada. Kao liječnik, ja sam ulazila u domove koji nisu vidjeli svjetlo dana, i bila sam svjedokom mnogih zločina nad ženama, počinjenih pod utjecajem islamskog učenja.

U mojoj obitelji – u dobi ne više od 12 godina, kći moje sestre je bila prisiljena udati se za svog rođaka, koji je imao više od 40 godina. Njezin život s njim je bio nepodnošljiv pakao na zemlji. Kad je osjetila da nema izlaza iz tog pakla, počinila je samoubojstvo. Ona se zapalila i za nekoliko minuta postala pepeo, ostavljajući četvero djece iza sebe.

U drugom videu (“Islam & Mental Illness”) kaže:

Kada sam proučavala Kuran, hadise i islamske knjige pod svojim “mikroskopom”, došla sam do apsolutnog uvjerenja da je nemoguće – nemoguće! za bilo koje ljudsko biće da čita biografiju Muhameda i vjeruje u to – i još ostane psihološki i mentalno zdrava osoba.

Da li se sjećate načina kako je prorok Muhamed ubio Asmaa bint Marwan? Njegovi sljedbenici su rastrgali njeno tijelo, ud od uda, dok je ona dojila svoje dijete. Kada su se oni obratili njemu vičući “Alah Akbar”, on je rekao “Niti dva jarca neće ukrstiti rogove zbog nje”. Kao što znate, jarci ukrste rogove zbog bezveznih stvari. Za Muhameda ubijanje žene dok doji je bio previše trivijalan incident “da bi jarci uopće ukrstili rogove”. Je li to božji propovijednik?

Ja ne vidim islam kao religiju. Prema mojem poimanju religije, islam je politička doktrina koja se nameće silom. Svaka doktrina, kako god se zvala, koja ubija one koji ne vjeruju u nju, nije religija. To je totalitarna doktrina koja se nameće silom.

Čitajte o životu Muhameda. Što nalazite ondje? Ništa osim njegovih pohoda i njegovih žena, zajedno s njegovim hadisima, od kojih vas prođe jeza. Ja se naježim kada čujem hadisu: “Ženin raj je ispod muževog stopala”.

Uvodna slika članka je slika kamenovanja žene do smrti. U iskopanu rupu u zemlji ju stave zavezanih ruku da ne može izaći, te rulja baca na nju kamenje veličine šake, sve dok ju ne ubiju.

Europljanke su odgovorne za dolazak ovakve kulture, religije i srednjevjekovnog mentalnog sklopa u Europu, kao i za sve što će im se dogoditi. Kao i njihovu potomstvu. To je tužna istina.

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: