Depresivne kćeri bez bioloških očeva

Tko ima koristi od rata koji vode radikalne feministkinje protiv braka? Sigurno ne mlade žene. Velika kanadska studija zaključuje da je jedan od najjačih prediktora depresije kod mladih žena gubitak biološkog roditelja. A jednostavan razvod koji feministkinje guraju je obično krivac za takav gubitak.

2348222238_f4d1468271_zStudija izolira čimbenike koji predviđaju depresiju kod Kanađana u dobi 16-20 godina. Podaci su prikupljeni u razdoblju između 1994. i 2007. na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.715 osoba koje se pratilo tijekom 13 godina.

Predvidljivo, istraživači su dokazali da takve stvari kao roditeljsko odbijanje i dječja anksioznost predviđaju depresiju između 16-21. rođendana. No, spol čini razliku: studija pokazuje da “djevojke prijavljuju više depresija od dječaka.”

Međutim, nisu sve djevojke jednako ranjive: podaci pokazuju da “Gubitak roditelja u dobi od 4-8 godina starosti predviđa depresiju u dobi od 16 do 20 godina za djevojčice [p = 0,008], ali ne i za dječake. ”

Naravno, djevojka može izgubiti roditelja zbog smrti. No, znanstvenici su shvatili da se takva tragedija dogodi mnogo rjeđe od traume roditeljskog razvoda.

Ovaj rezultat, shvatili su, se uklapa ruku pod ruku s rezultatima studije iz 2008. godine utvrđujući da “posljedice roditeljskog razvoda… se razlikuju među spolovima, tako da je veći rizik razvoja depresije za djevojčice, ali ne i za dječake.”

Dalje su shvatili da je njihova studija u skladu sa studijom iz 1997. zaključujući da “mlade žene čiji su se roditelji razveli prijavljuju višu razinu depresije u odnosu na mladiće iz razvedenih obitelji “.

0cd05c00b0242f62e14a9f75ee4f1171S obzirom na paralizirajući učinak depresije kao “vodećeg uzroka invaliditeta u svijetu”, znanstvenici se nadaju da će njihova studija dovesti do “ciljane, i personalizirane intervencije” koja će spriječili takve depresije. Točnije, oni se nadaju da “djevojke mogu imati koristi od intervencija namijenjenih da adresiraju gubitak roditelja zbog smrti, razvoda, i drugih uzroka.”

No, budući da ništa ne odvaja roditelja od kćeri češće u 21. stoljeću nego što je roditeljski razvod, vrlo je jasno kako je intervencija koja je djevojakama najpotrebnija, ona koja će nastojati zadržati roditelje zajedno. Koliko brzo takva intervencija dolazi ovist će u velikoj mjeri o tome koliko stvarnost može neutralizirati feminističku ideologiju. Journal of Abnormal Child Psychology 43.4 [2015]: 633-43.)

Izvor: http://familyinamerica.org/journals/summer-2015/depressed-daddyless-daughters/


Kako u najvećem broju slučajeva razvoda dijete ostaje s majkom, autor(ica) članka ispravno uočava da se ovdje prvenstveno radi o djevojčicama koje ostaju bez bioloških očeva u obitelji. A depresija je gotovo zaštitni znak i lezbijstva, jer je, zanimljivo, očev utjecaj bitan i za razvoj njene ženskosti. Vidjeti: Roditeljski vodič za prevenciju homoseksualnosti – Roditelji kćeri (3), te isto tako i “izvrnuti” tekst: “Što je potrebno da vam djeca postanu homoseksualna

Kada biološki otac nije prisutan u životu djevojčice, one su više sklone da:

…imaju problem samopuzdanja
…ulaze u nestabilne odnose
…postanu promiskuitetne
…traže ljubav na pogrešnim mjestima
…postanu nestabilne u rezoniranju

Na djecu (i mušku i žensku) iz obitelji bez biološkog oca otpada u SAD:

63 %  svih samoubojstava mladih.
71 %  svih ispadanja iz srednje škole
90 %  beskućnićke i odbjegle djece
85 %  svih mladih u zatvoru
80 %  silovatelja s problemom bijesa

85 %  svih mladih u državnim institucijama dolazi iz domova bez očeva
73 %  svih adolescentnih ubojica dolazi iz domova samohrane majke
71 %  maloljetničkih trudnoća dolazi iz domova bez oca
75 %  djece u centrima za liječenje od ovisnosti dolazi iz domova.
80 %  adolescenata u psihijatrijskim bolnicama dolazi iz domova bez očeva
92 %  djevojaka koje dolaze iz obitelji bez biološkog oca imaju veću vjerojatnost za vlastiti razvod braka

“Investicija” u brak je dugoročno najisplativije ulaganje nekog društva, osim ako ste Big Farmacija (lijekovi), Planned Parenthood (pobačaji) ili imate interesa u javno-privatnom partnerstvu u zatvorskom sustavu i sličnim institucijama. Razvodi odgovaraju i dilerima droge (vidi: “Istraživanje: Djeca i različite vrste obitelji“)regnerus marihuana

Hollywood, TV i ostali mediji nastoje na svaki način zgaditi mladima brak, rađanje i roditeljstvo…ali to je već priča o depopulaciji.

Prema “Review of General Psychology of The American Psychological Association“:

Očeva ljubav je jednako važna kao majčina ljubav
Očeva ljubav bolje previđa specifični ishod, nego majčinska ljubav
Očeva ljubav ublažava utjecaje majčine ljubavi

Izvor: http://www.fathersmakingadifference.com/facts.html

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: