Zabranjeno (dragovoljno) liječenje od LGBT

Recimo da su roditelji informirani da je njihovo dijete u vrlo ozbiljnom stanju, u nekom za koje se preporuča tretman koji uključuje:

  • cjeloživotni režim snažnih lijekova koje mogu uzrokovati ozbiljene i čak po život opasne popratne efekte.
  • kirurške operacije osakaćivanja koje ostavljaju ožiljke i kompromitiraju funkcije urinarnog trakta.
  • potpuni gubitak mogućnosti razmnožavanja.
  • djelomični ili potpuni gubitak genitalnih funkcija i osjećaja.

Čak i s ovim radikalnim tretmanom, njihovo dijete bi bilo u visokom riziku za

  • depresiju,
  • ostale psihološke poremećaje,
  • samoubojstvo,
  • HIV infekcije i
  • kraći životni vijek.

Nadalje, njihovo dijete bi vjerojatno moralo obmanjivati druge, uključujući intimne partnere o prirodi svoga stanja.

Da li bi tim roditeljima bilo dozvoljeno potražiti drugo mišljenje? Američki predsjednik Obama i njegova savjetnica Valerie Jarret kažu; “Ne.”

Oni podržavaju zabranu svake terapije za ublažavanje poremećaja rodnog identiteta kod djece (Gender Identity Disorder ,GID). Bile bi dozvoljene samo terapije dizajnirane da podržavaju želju djeteta da bude drugog spola.

Capture1211
Nitko ne može promijeniti svoj spol, ali redefiniranjem termina “spol” – da opisuje samo biološki, a “gender (rod)” da opisuje kako se osoba identificira (kao muško, žensko ili nešto drugo), trans-aktivisti mogu tvrditi da muškarci mogu postati žene ili “ženski muškarci”. Kirurška promjena spola (‘Gender reassignment surgery’, GRS) može kreirati  izgled (privid) suprotna spola, ali ne može promijeniti DNA.

Obama bi podupirao dozvoljavanje djeci s GID-om da se oblače kao drugi spol, da koriste WC drugog spola, da igraju u ekipama drugog spola i da budu tretirani lijekovima da promijene svoja tijela i krenu brzopotezno prema GRS.

Trenutno samo 2.2-30% dječaka i 12-50% djevojčica s GID-om, ustraje u njihovoj želji za promjenom. Zabrana terapije bi ostavila bez potpore one koji ne žele nastaviti prema suprotnom spolu. Obama je rekao da je dirnut smrću 17-godišnjeg muško-prema-ženskom transrodnog (subjekta? stvora?ono?), koji u oproštajnom pismu krivi svoje roditelje za prisiljavanje na terapiju.

Samoubojstvo, posebice među mladima je uvijek tragično. Prijetnje suicidom trebaju efektivnu terapiju, ali nema jamstva. Suicidi među pacijentima terapije nisu rijetki.

Studija 26 pacijenata koji su izvršili suicid dok su bili na terapiji je pronašla da je 18 njih iskusilo intenzivni bijes “ponekad eksplicitno izražen u oproštajnom pismu.” Sigurno da nitko ne sugerira da terapeutima čiji klijenti počine samoubojstvo treba zabraniti praksu. Samoubojstvo među transrodnima je uobičajeno.

Iako samo 1,6% od opće populacije pokuša suicid, prema istraživanju “National Transgender Discrimination Survey” na 6,450 osoba koje se identificiraju kao transrodne, 41% njih izvješćuje o pokušaju samoubojstva.

Prema “APA Diagnostic and Statistical Manual-5”, oni s poremećajem rodnog identiteta “(GID) su u povećanom riziku od suicidalnih ideja, pokušaja samoubojstava i samoubojstava.”

Dok transrodni aktivisti tvrde da je pomanjkanje društvene podrške onima sa “cross sex” željama – to je problem, prema DSM5 i nakon GR operacije “rizik samoubojstva može ostati.”

conchita-wurst-489259479Djeca s poremećajem rodnog identiteta su anksiozna i oblačenje u drugi spol je način da se oslobode anksioznosti. Ova djeca su na taj način odvojena od vlastitog tijela, te misle da će ih kasapljenje dijelova njihovih tijela učiniti sretnima, sigurnima, voljenima. Je li u najboljem interesu djece s poremećajem rodnog identiteta da se ograniče vrste dostupnih terapija?

A što s terapeutom čiji klijent odustane od transseksualne želje tijekom terapije, iako to nije bila namjera ni klijenta ni terapeuta? Može li terapeut biti optuženi za kršenje zabrane? To nije nešto što se nije desilo:

Elaine Siegel, predanu feministkinju je tražila skupina lezbijki da liječi neke od njihovih članova. Iako to nije bio cilj ni terapeuta ni klijenata, kao rezultat liječenja polovica žena je prestala biti lezbijka.

Članovi skupine su se osjećali izdani. Može li se zakon koji zabranjuje terapiju koristiti da se kazni takav terapeut?

reveller_gay_pride_parade_sao_paulo_brazil_by_andre_pennerIako naslijeđene osobine utječu na to “tko smo”, nema dokaza da je GID biološki predodređen i nepromjenjiv. Čak i ako jest, s obzirom na rizike povezane s promjene spola, roditelji bi trebali biti u mogućnosti tražiti alternativni tretman.

‘Transrodnirani’ ne samo da se žele pretvarati da su suprotni spol, oni žele prisiliti druge da sudjeluju u njihovoj mašti.

Suosjećanje od nas ne zahtijeva da se drugima dade sve što traže. Mi im dugujemo istinu da su (i da će uvijek biti) muškarac ili žena koju ste stvorili , te da zavist i želja neće promijeniti stvarnost.

Dvadeset godina od danas djeca osakaćena lažnim suosjećanjem će tužiti one koji su trebali znati bolje, ali to će biti prekasno.

Izvor: daleoleary.wordpress.comhttps://daleoleary.wordpress.com/2015/04/18/lgbt-therapy-ban/#more-397


 

Samo totalitarni sustav može zabraniti dragovoljno liječenje od bilo čega. Čak i da nema takvih javnozdravstevnih, demografskih i inih posljedica, to je kao zabraniti terapiju odvikavanja od pušenja ili liječenje alkoholičara. To je pravi homunizam. S metodama i postignućima kojih se ne bi postidio ni komunizam.

Zapadna društva nemaju zajedničku memoriju na totalitarizam i kuhaju se kao žabe u polako zagrijavanoj vodi. Povod totalitarizmu ovoga puta nije radnička klasa (jer je isparila u procesu globalizacije), nego seks.


Svi članci s tematikom “Gay is not OK”:  https://homunizam.wordpress.com/category/gay-is-not-ok/


Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: