Njeno tijelo – njen izbor? Dala se oslijepiti jer je oduvijek željela biti slijepa!

Ne znam da li ste do sada čuli za “medicinski potpomognuto osljepljivanje”. Ja nisam. Kada se neka stvar ne nazove pravim imenom (npr. “ludost”) , onda imate problem s opisivanjem. Jedna žena je dobila svojih 15 minuta slave nakon što se dala oslijepiti.

Prije sumraka psihijatrije to bi svatko nazvao ludošću. Nekada bi to bio psihijatrijski bolesnik kojeg treba braniti od samog sebe ili druge od njega. No danas, u epohi tolerancije i svih različitosti, najagilniji američki psihijatrijski bolesnici se liječe sami – doslovno se ispucavaju po djeci u američkim školama. To je napredak psihijatrije koja se “ne bi štela mešati” – i tek kad netko nije zadovoljan sa svojim stanjem, proglašava ga bolesnim. Do tada je samo “različit”. A sve je počelo 1973. s čudesnim masovnim “ozdravljenjem” homoseksualaca, izbacivanjem s liste psihijatrijskih poremećaja. Nije sada čudo da bujicu ludosti više nije moguće zaustaviti.

Vratimo se ovoj ludači.

Netko želi da bude lijep, netko da bude viši/niži, netko da bude koječime obdareniji ili suprotno … Njena najveća životna želja je bila da bude slijepa. Stoga se je odlučila oslijepiti, kako bi bila sretna (ta, tko smo mi da sudimo i da nekom stajemo na put ka sreći). Sretna vjerojatno onako kako je sada sretan bivši atletičar, a sada najvjerojatnije jedina “Žena godine” s penisom: Caitlyn Jenner, (ex.Bruce). Caitlyn_Jenner2_810_500_55_s_c1

Naša 30-godišnja ludača iz Sjeverne Karoline (samo SAD može uzgojiti takve), Jewel Shuping ima tzv. “Body Integrity Identity Disorder” (to je službeno još uvijek kakti neki poremećaj). Takvi ljudi OSJEĆAJU da imaju “viška” jednu ili više nogu, ruku ili bilo koji dio tijela. On im smeta – i nastoje ga se riješiti rezanjem.

To podsjeća na sve one koji OSJEĆAJU da su u pogrešnom tijelu, pa teroriziraju sve normalne po zahodima i kupaonicama. Evo, recimo ovogodišnje nominiranoj “Ženi godine” smeta što joj sve visi između nogu (a toga tamo ima dosta). Ne znaš tko je luđi: ex.Bruce Jenner koji u svojoj glavi OSJEĆA da je zapravo žena – ili svi oni liberalni tikvani koji ustaju u punoj dvorani i plješću joj na hrabrosti i udijeljuju korpulentnom mišićavku nagradu za “Ženu godine”.

Našoj Jewel Shuping sudbina nije bila skona. Rođena je NE-slijepa (život nekada zaista nije pravedan). Ali za to postoje doktori. Našla je psihologa koji joj je odlučio pomoći da oslijepi. Ispunila joj se cjeloživotna želja da bude slijepa uz pomoć medicine. Počeo joj je postupno ukapavati u oči najprije neke kapi da oči malo utrnu, pa onda kemijsko sredstvo za odštopavanje odvoda. Valjda nešto kao “Mr.Musculo”. Medicina je zaista daleko dogurala. A i sredstva za odštopavanje odvoda.

Dakle:

U oči.

“Mr.Musculo”/”Domestos”/”Sanitar”?!

Najprije u jedno oko, onda u drugo oko.

Tu Shupingovu je stvarno trebalo šupirati u ludnicu. Valjda postoje neki lijekovi od kojih bi joj bilo bolje – a da se ne moraju uzimati kroz oči.


Što svjedoči naša heroina:

“Boljelo je, mogu vam reći. Oči su mi vrištale, a te kapi su mi palile kožu obraza. No sve na što sam mislila je da ću biti slijepa i da će sve biti OK”

Trebalo joj je pola godine da konačno oslijepi. Iskreno, mislio sam da je “Muscolo”/”Domestos” puno efikasniji. Naša ludača je konačno sretna sa svojim bijelim štapom.

jewel-shuping-1-435I evo nas sada na teritoriju “Njeno tijelo – njen izbor”. Poznata mantra pobornika pobačaja.

Postavlja se pitanje etičnosti tog psihologa (ili psihologinje?). No, kod pobačaja, u ime takvog istog ženinog tjelesnog integriteta, slave doktore koji ubijaju. Ovaj psiholog je imao čak i pristanak “objekta”, dok kod pobačaja nemamo pristanak svih strana, pogotovo ne fetusa. Digresija: zanimljivo je da nema pobačenih pobornika pobačaja.

Pomisao da netko sebi ulije u oči “Mr.Musculo” ili “Domestos” izaziva čitatelju refleks grčenja. To je bolno i odvratno. Ali, ako stvarno vjerujete da je tjelesni integritet toliko važan da opravdava pobačaj, ne postoji logičan razlog da se postupak psihologa ovdje proglasi moralno upitnijim nego kod pobačaja.

U svjetlu slučaja Shuping, razmotrimo slijedeći hipotetski scenarij o pro-choice pitanju:

Jane je odlučila da se odrežu noge njenog embrija u 7.tjednu trudnoće. Jane jednostavno OSJEĆA da su mu noge “višak”. Vjerujući da Jane ima pravo odlučiti što će biti s njenim tijelom, dr.John uz pomoć suvremene tehnologije izvede operaciju i odreže noge Jane-inog embrija. 

U 10.tjednu Jane iz sličnog razloga odluči da se odrežu ruke njenom fetusu, To je njeno tijelo i osobni izbor i spada u ženska prava.

(nećemo dalje razvijati ovaj scenarij, iako ima toga još u originalu, upravo s očima fetusa: Liberalni branitelji ženskih prava ne bi tu vidjeli neki problem – naslućujem to prema tome kakvu salvu smijeha na konferenciji aborcionista je izazvalo prepričavanje slučaja ispadanja očne jabučice fetusa u krilo doktorice – vrckavi smijeh traje do 2:22 do 2:50 videa. U nastavku ove dame jadikuju zbog stigme što rade to što rade – dođe ti ih žao što sve moraju trpiti zbog svog posla):

Nadalje, Jane može odlučiti da pobaci ili da rodi amputirano dijete. U slučaju da rodi, to otkriva očitu činjenicu da Jane-ine akcije nisu bile na njenom tijelu, nego na tijelu druge osobe.

Ako je istina da se ženino pravo da upravlja vlastitim tijelom PROŠIRUJE na njeno nerođeno dijete, onda su sve akcije Jane dopuštene. Pretpostavljajući da nismo psihopate, mi prirodno osuđujemo Jane-ine hipotetske akcije kao nehumane i moralno odbojne.

Ženino pravo na tjelesnu autonomiju ne ide tako daleko. Prokletstvo biologije. Jane-ino pravo da upravlja svojim tijelom se ne proširuje na njen fetus.

Ovo je samo još jedan misaoni eksperiment, poput onog o poznatom violinisti prikvačenom za vaše bubrege. Ali život je donio još nešto: navodno je naš dragulj, Jewel Shuping počela izlaziti s čovjekom koji je prirodno slijep. Na nekoliko razina se potvrđuje poslovica: “ljubav je slijepa”.

E, sada tek idu prava pitanja:

Što ako Jewel Shuping poželi da se osigura da imaju slijepo dijete? Nemojte samo reći da je to glupa pretpostavka – jer ona je i sama poželjela biti slijepa, pa to i nije više nerealno.

Dakle, tko jamči da svoj OSJEĆAJ da bi trebala biti slijepa, ova ludača ne proširi i na svoje dijete?

Da bi to što je učinila sebi, učinila i svome djetetu nakon rođenja (“uvijek želimo svom djetetu ono što smatramo najboljim”) – to bi bio zločin.

Ali postoji legalna mogućnost da to ostvari “prije nego se rodi”!

“Planirano roditeljstvo” može sve što zaželite, zar ne?

P.S. Direktorica “Panned Parenthooda” je isto nominirana za “Ženu godine”!

Tko bi rekao da će jedna odluka Američkog psihijatrijskog udruženja (APA) imati takve dosege na sveopću provalu ludosti !

Izvor: http://blog.secularprolife.org/2015/10/woman-blinds-herself-with-doctors-help.html

One thought on “Njeno tijelo – njen izbor? Dala se oslijepiti jer je oduvijek željela biti slijepa!

Add yours

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: