Otvaraju li se to vatikanski “ormari”?

Pedofilski skandali u Katoličkoj crkvi nisu bili slučajni. Bili su predznak koji vjernici nisu bili u stanju razumjeti. Kako drukčije shvatiti lezbijsku sliku na službenoj web stranici Radio Vatikana (na njemačkom)? To se zove priprema ili kondicioniranje, odnosno Overtonov prozor – polako će se raja (stado) naviknuti.

_SP32-20150708-130412

Nakon što je došlo do zgražanja na www.churchmilitant.com , te su kontaktirali Radio Vatikan, slika je maknuta, da bi sutradan opet bila vraćena. Onda je portal pozvao čitatelje da prosvjeduju na mail adresu (deutsch@vatiradio.va) – i slika je konačno maknuta (izgleda da metoda velikih brojeva djeluje). Ovdje je stavljen link na “uslikanu” stranicu dok je imala sliku (link) – raznobojnost je rezultat pretraživanja arhiviranih stranica po pojmovima.

Problem s očitim autanjem visokog katoličkog klera nije samo slika, već i tekst. Radi se o citiranju Martina Lintnera, predsjednika “European Society for Catholic Theology”, koji tvrdi da će

seksualnost biti percipirana u svojoj osobnoj i holističkoj dimenziji. Da postoji odmak od tradicionalnog shvaćanja spolnog čina s prokreativnog prema više personalističkom pogledu. Tvrdi da je to posredovanje između 2 različita pogleda na seks koji je “težak” u pogledu homoseksualnog čina. On tvrdi da je Sinoda ponovno razmišljanje (“rethinking”) pristupa Katoličke crkve prema homoseksualcima.

Izvor: http://www.churchmilitant.com/news/article/vatican-website-posts-image-of-lesbians-kissing

Bili ste upozoreni

Marxisti unutar visokog Katoličkog klera očito upravo izlaze iz ormara. Dosta im je (o)tajnosti sodomije. Što nije uspjelo drugu Karlu Marxu, uspjet će kardinalu Reinhardu Marxu.(Prijeti li nam crkveni raskol? Američka katolička crkva nakon odluke Vrhovnog suda).

Koga pak zanima kako izgleda voditelj teološkog odjela američkog jezuitskog fakulteta Fordham u zagrljaju sa svojim gay partnerom (upravo sretno vjenčani u Episkopalnoj Crkvi), evo veselih mladenaca: (http://www.churchmilitant.com/news/article/fordham-u.-wont-fire-theology-dept.-chair-who-married-homosexual-partner). Uprava fakulteta njemu i njegovom suprugu želi bogat život ispunjen s puno blagoslova.(The school wishes him and “his spouse a rich life filled with many blessings”)

ford

Ili imamo Sodomu i Gomoru – ili nemamo

Mlake službene reakcije na pedofilske skandale počinju se uklapati u širu sliku. Kada se počinju skupljati svi ovakvi fragmenti, onda šizma, ili crkveni raskol – i nije više neka glupa teorija zavjere. Po svemu što se danas događa, mi već sada imamo dvije katoličke crkve. Međutim, jednostavno nije moguće da na dulji rok istovremeno postoje dva teološka stava.

Ili imamo Sodomu i Gomoru ili nemamo. Kada se nakon crkvenog raskola razdvoje hijerarhije (tradicionalisti će vjerojatno biti zamoljeni da napuste Vatikan), svatko će (uključujući vas i vašeg župnika) morati za sebe odlučiti da li su Sodomnjani samo na nespretan način iskazivali dobrodošlicu (i sve je bio samo nesporazum) – ili su homoseksualni čini i dalje “neuredni” bez obzira na marku i namirisanost toalet papira i lubrikanata.

Ne znam koliko će katolika ostati u sodomitskoj verziji Katoličke Crkve. Sumnjam da će se crkvene klupe nakon toga napuniti gay pastvom i župe brojčano procvjetati. Puno je vjerojatnije da će se crkvene građevine prenamjenjivati, kao u Švedskoj za džamije.

Svi putevi vode u Rim

Postoji film “Beskrajni dan”. Svjedoci smo jednog “beskrajnog Dana D” – iskrcavanje na jug Italije. Zašto bi svaka invazija trebala krenuti odjednom? Ako imaš glupana koji (kao) brani svoje, onda možeš razvući invaziju na čamac-po-čamac. Dakle, s obzirom kako na jug Italije pristižu svakodnevno imigranti (uz dobrodošlicu Crkve), samo je pitanje vremena kada će horde stići do Rima. Sumnjam da će u rimskom šerijatu biti mjesta za ovako liberalnu crkvu.

Kako izgleda put za Rim pogledati ovdje. Isto tako se vidi kako je to kad vlast izgubi kontrolu nad nekim područjem države, unatoč svim svojim F-16 i ostalome. Kako zamišljate da se desio pad Rimskog carstva?

 


Svi članci s tematikom “Gay is not OK”:  https://homunizam.wordpress.com/category/gay-is-not-ok/


2 thoughts on “Otvaraju li se to vatikanski “ormari”?

Add yours

  1. Što ti znači “Vatikan će biti na pravoj strani” ? Ti si neki prorok pa znaš da će se modernističko-propederski lobi koji trenutno drma Vatikanom iznenada obratiti ? Po dosadašnjem angažmanu pape Franje vrlo je vjerojatno da će upravo Vatikan biti centralno mjesto apostazije. Osvrni se malo oko sebe…

  2. Inače ste jako inteligentan čovjek. Ipak po pitanju Katoličke crkve ste amater i previše nekritički pristupate tekstovima koji pišu protivnici te crkve (agresivne protestantske sljedbe). Ukratko, mislim da griješite u olakom preuzimanju nekih tvrdnji. Ako se raskol u Katoličkoj crkvi dogodi, Vatikan će biti na pravoj strani.

Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: