Pederski proglas – Zagreb Pride 2015

Borci i borkinje. Taman kada smo pomislili da se ljevica okrenula od potpore radništvu prema potpori pederštvu, eto radništvu ipak stižu spasitelji. Manifest Zagreb Pridea 2015 kaže: “autamo se kao borkinje za radnička prava“. Narodu  laknulo. No, proglas kao da je nekako “ženski”. Čini se da su gayevi toliko zauzeti kruzingom kako bi stigli do broja 1000, da ne sudjeluju s lezbijkama u promociji povorke. (link). Ah, ti muški se i ovdje šlepaju! Em ti gender ideologiju – ne vole pisat, ni zagrijat stolicu. A možda je i razumljivo – to sa stolicom.

autamo se kao antifašisti, autamo se kao protivnici klerikalne desnice, autamo se kao borkinje za radnička prava.

Što bolesnike najviše boli?

Dugovi, krediti, deložacije

  • Odlično, slažem se. Hm, kao da su ove borkinje i borkani zaista odavde !

Napadi na reproduktivna prava

  • Oni bi se tako reproducirali ali ne ide. Netko im neda da se razmnožavaju. Oni bi tako nabavljali djecu u rinfuzi preko HZZO-a, al’ netko im napada prava na djecu i prostu reprodukciju.

Šovinizam

  • Tu riječ su pročitali s korica očeve, odn. djedove partijske knjižice ili “Udbaške početnice”. Jer termin već dugo nije u široj upotrebi.

Razbijanje ćiriličnih ploča

  • Gayevi obožavaju nikad prežaljenu ćirilicu. Tko nas bre zavadi?

Vojni rokovi

  • Učesnici povorke su poznati kao oni koji bi ako zatreba braniti domovinu bili odmah u prvim redovima… za trajekt prema Italiji –  baš kao 91′ govornik Baltazar na Split Prideu 2015

Kvazi-patriotizam

  • Pravi patriotizam je samo onaj koji se piše ćirilicom, Sve drugo je kvazi i queery.

Šator

  • Bit će da misle na sve one koji ne vole ćirilicu niti na tabli niti na granati – a koja je zaslužna na imaju privilegij vozikati se sada u invalidskim kolicima.

Oni koji neumorno zazivaju ratove

  • To bi vjerojatno bili opet oni koji ne shvaćaju da bi svi koji su nas granatirali trebali dobiti od hrvatske države takozvanu “granatirsku mirovinu”. Valjda i beneficirani ratni staž 91-95 sa zaostacima. A tko se od njih kasnije prebacio ponad Sarajeva, taj očekuje da mu Hrvatska osigura i “Sarajevski dodatak”.

Oni koji mole ispred bolnica

  • Ti molitelji valjda nikako ne daju LGBT osobama da abortiraju. A tako bi volili da imaju šta abortirati.
images (18)
Povorka ponosa naprednijih antifašista

Dok čovjek čita taj manifest, prva mu je asocijacija “koje su to Hrvatine“. Toliko im je jako stalo do Hrvatske, a tako slabo znaju povijest. Braća po antifašizmu bi svojevremeno dozvolili održavanje parade jedino pod nazivom Goli Otok Pride 2015. Metak u napredno čelo, tako su to radili antifašisti. Smatrali su da je homoseksualnost dekadencija s trulog Zapada.  Tako da vrlo nestvarno zvuči paradni poklič “Za antifašizam – bez kompromisa!”. Trebaš biti stvarno bolestan da si opet poželiš antifašističke metode.

Čovjek se uvijek zapita “čija su to djeca u paradi?”

Nekako ti bude žao tih roditelja. A treba li nam uopće biti žao? Ti ljubitelji duge, pirsinga i tetovaža imaju svoje mame i tate. Nakon iznošenja ove političke platforme postaje jasno da to nisu djeca hrvatskih branitelja, niti “šatoraša”. To je zlatna mladež naših liberala i ljevičara. Dobro situirani, obijesni, otvoreni da sve probaju. Zašto ljevica toliko zagovara ove parade? Zato jer su njihova djeca u paradama.

Ako je tata protiv šatora i protiv razbijanja ćiriličnih tabli, a djed izgradio karijeru na zatiranju “klerikalne desnice” (doslovno) – što očekivati od djece? Ili zaista mislite da su protiv “šatora” ovdje ustala djeca “šatoraša”, protiv skidanja ćirilićnih tabli sada ustala djeca onih koji ih skidaju?


Original:

Proglas/The Manifesto

Zagreb Pride 2015
Proglas XIV. Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji

Što je postala Hrvatska danas?

Dugovi, krediti i deložacije.
Napadi na reproduktivna prava i šovinizam.
Razbijanje ćiriličnih ploča, vojni rokovi i kvazi-patriotizam.
Šator.

Ovo nije stvarnost kakvu želimo, nego kakvu zajednički moramo mijenjati!

Mi smo lezbe, mi smo pederi, mi smo bi, mi smo trans, mi smo queer, mi smo sto drugih stvari uz to i mi nismo zadovoljni ovim stanjem u državi! Ovdje smo zajedno jer ovo nije samo Povorka ponosa – ovo je najveći politički prosvjed u Hrvatskoj. Došli smo ovdje odlučno i glasno poručiti da nikada nismo bili jači i da nas ne mogu uplašiti, ušutkati niti razjediniti. Od svojih ideala ne odustajemo!

Dok postoje oni koji neumorno zazivaju ratove, postojat ćemo i mi da se borimo za društvo mira, suživota i solidarnosti.

Dok vladaju pohlepa za moći i profitom, stajat ćemo snažno u obrani svojih javnih dobara, okoliša i blagostanja.

Dok mole ispred bolnica i pokušavaju nam oduzeti naše slobode, bit ćemo tu da očuvamo pravo na izbor i autonomiju.

Dok truju javnost govorom mržnje protiv svega sto je drugačije, naši glasovi orit će se u obranu otvorenog društva i demokracije.

Ne smijemo se prepustiti osjećaju apatije i cinizma. Pasivnost i skretanje pogleda luksuz su koji si više ne možemo priuštiti jer sve nas tlače iste strukture moći. Moramo ih zaustaviti u daljnjem političkom, ekonomskom i moralnom razaranju našega društva. Naša ljudska prava moraju biti neotuđiva. Na njima više nitko neće raditi kompromise radi vlasititih, sebičnih interesa!

Danas skidamo ružičaste naočale i krećemo u borbu, izlazimo van i marširamo ulicama. Danas se ne autamo samo kao LGBTIQ – danas se autamo kao građanke i građani koji neće mirno stajati i šutke gledati kako se kotač povijesti okreće unazad. Autamo se kao feministkinje, autamo se kao antifašisti, autamo se kao protivnici klerikalne desnice, autamo se kao borkinje za radnička prava.

Osnaživanjem široke fronte unutar koje djelujemo, želimo buditi nadu u to da su promjene ipak moguće. Ali ako želimo pravu borbu, a ne onu s vjetrenjačama, morat ćemo se više povezati. Morat ćemo biti glasnije, hrabrije i vidljivije! Odgovor radikalizaciji i mržnji mora biti zajednički glas široke i ujedinjene progresivne fronte!

Odavno smo sišli s margina i na njih se ne vraćamo. Pokažimo im koliko nas ima, jer mi smo snaga ovog društva!

Pokrenimo se i djelujmo!
Za solidarnost i demokraciju, za sestrinstvo i jedinstvo, za lezbijstvo i kvirstvo!
Za antifašizam – bez kompromisa!

Izvor: https://www.facebook.com/events/1609437089343212/_SP32-20150610-100924


Svi članci s tematikom “Gay is not OK”:  https://homunizam.wordpress.com/category/gay-is-not-ok/


Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: