Crkve koje prihvaćaju homoseksualnost su odbacile kršćanstvo

Crkve koje smatraju homoseksualnost moralno prihvatljivom su odbacile kršćanstvo i pripremaju sljedbenike da prihvate Anti-Krista – smatra vodeća figura Ruske pravoslavne crkve. Ruska pravoslavna crkva je prekinula formalne kontakte s nekim crkvama:

  • United Protestant Church of France
  • Church of Scotland

budući ove crkve odbacuju tradicionalni seksualni moral. Ekumenski dijalog je bez svrhe nakon što “France United Protestant Church” od prošlog mjeseca dozvoljava pastorima da vode obrede istospolnih “vjenčanja”, a “Church of Scotland” dozvoljava službovanje svećenicima koji su u istospolnim partnerstvima.

“Ruska pravoslavna crkva se drži čvrstog stava temeljenog na Svetom pismu i ponavlja da je homoseksualni “brak” nedopustiv za moralni nauk. Crkve koje nude “vjenčavanje” homoseksualcima gaze principe tradicionalnog morala”

religije zemljopisno
Geografska rasprostranjenost religija

Objašnjavaju da duže vrijeme izržavaju zabrinutost kršćanskim tijelima i upozoravaju na ekumenske konzekvence ako prihvate istospole “brakove”. Novi moralni nauk stavlja ove liberalne crkve izvan okvira kršćanstva.

“Mi smo se odmaknuli od njih kao od kuge, jer je to zarazno. Ruska pravoslavna crkva ne može podupirati svojim autoritetom nešto što je jednostavno griješno sa stanovišta Biblije. To više nisu kršćanske zajednice. To je nova zajednica s vlastitim imenom LGBT. Odbacivanjem kršćanskog nauka o seksualnom moralu bivši kršćani se pripremaju za svečano prihvaćanje Anti-Krista. Gay “brak” je nekompatibilan s kršćanskim učenjem”.

“Legalizacijom istospolnog siživota, tolerantnog stava prema eutanaziji i prostutuciji, uništavnjem stoljetne institucije braka i obitelji predstavlja jasnu prijetnju budućnosti čovječanstva.”

“Neke protestantske crkve su prešle granicu kršćanstva, čineći svaki daljnji dijalog besmislenim”

Razlog nije mržnja, nego briga za dobrobit svih.

“Gledamo na gay brak kao na ozbiljno narušavanje Božjeg plana za muškarce i žene.  Legalizacija istospolnih “brakova” će promijeniti shvaćanje o tome za što nas je Bog stvorio da budemo, i imati razorne posljedice za društvo.”

“Tragičan liberalni trend u protestantskom svijetu će biti još ozbiljniji u vremenima koja dolaze”

“Danas imamo novu podjelu u kršćanskom svijetu, ne samo u vezi teoloških tema, nego i u vezi moralnih pitanja. “

Prethodno je Ruska pravoslavna crkva raskinula veze s:

  • The Episcopal Church u SAD (2003. nakon  biskupa-homoseksualca)
  • Swedish Lutheran Church (2005. nakon sklapanja istospolnih partnerstava)

“Homoseksualnosti treba prilaziti kao rezultatu pobune čovječanstva protiv Boga, te protiv vlastite prirode i dobrobiti. To ne treba uzimati kao način života i djelovanja muškaraca i žena stvorenih na Božju sliku i priliku.”

“One koji pate od istospolne privlačnosti treba u Ruskoj pravoslavnoj crkvi tretirati sa suosjećanjem, razumijevanjem, prihvaćanjem, ljubavlju, milošću kao ljudskim stvorenjima. Trebaju tražiti pomoć u otkrivanju specifičnih uzroka njihove homoseksualne orijentacije i raditi da se prevlada štetan učinak na njihove živote. Homoseksualce koji žele zadržati svoje ponašanje ne treba pričešćivati jer im to neće pomoći, već odmoći.”

 Izvor: https://www.lifesitenews.com/news/churches-that-embrace-homosexuality-are-preparing-their-members-to-accept-t


Žalosno je da ovako jasnu poruku ne možemo čuti u vlastitoj konfesiji, koja još uvijek “važe” za i protiv. Kao da će se crkve napuniti ako će LGBT-pokret razbucati crkvu.

Katolička crkva je izgubila vjerodostojnost kada je 70-tih na smanjenje broja ljudi koji su išli u svećenike, olabavila kriterije, pa su se uvukli homoseksualci. Tako da danas postoji gay-lobi u Vatikanu. Uvukli su se i pedofili, a crkva je više mislila na imidž i interno sve rješavala – umjesto da je oštro išla od početka. Ovako je davala municiju medijima koji inače promoviraju svaku drugu sodomiju.

Ova sinoda, lutanje, Papa bez vlastitog stava na sinodi,.. Papine izjave “rekao-je-nije-rekao” i “što-je-mislio-kad-je-rekao” ostavlja vjernike zbunjene a liberale i ateiste oduševljene.

Velika je vjerojatnost da dođe do novog crkvenog raskola, kao 1054. i reformacija 1517. Ako prevagnu “napredni”, tada neće moći koegzistirati dvije prakse, te će se istočnoeuropski i afrički biskupi odvojiti u “tradicionalnu” Katoličku crkvu u nekom novom “Rimu”. Bojim se da nas čekaju teška i neizvjesna vremena.


Svi članci s tematikom “Gay is not OK”:  https://homunizam.wordpress.com/category/gay-is-not-ok/


Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: