Gay sinovi i njihove majke

Svjedočenja gayeva o njihovoj posebnoj vezi s majkom potpuno potvrđuju konstatacije iz jednog starijeg članka (link:”Što je potrebno da vam djeca postanu homoseksualna“). Zanimljivo je to čuti potvrđeno s druge strane. Isto tako ćete uočiti američke specifičnosti zbog kojih će homoseksualnost kod nas uvijek biti za nekoliko redova veličine manje zastupljena. Neka daleka sjećanja se čine kao gledanje američkih filmova iz 60-tih. U drugima se pak može prepoznati današnje vrijeme.

Mi smo, mnogi od nas, mamini sinovi. Možda za nijansu više nego heteroseksualni

images (4)

Flert

Baš kada počnete mutirati, mama ulazi u svoje drugo djevojaštvo. Kad god dovedete prijatelja iz škole (srednje), mama je sva u dekolteu i nogama dok migolji oko roštilja. Zatim na vašu sramotu zagrli obojicu oko ramena govoreći “vi dva zgodna momka” i prisjeća se glasno svojih dana kao navijačice (“cheerleader”).

Uši vam se zacrvene na svaki njen pretjerano iskren detalj, i na grleni smijeh. Čudno, tako nikada ne glumata oko tate. S njim je hladna, čak pomalo stidljiva. Ako bi je tata potapšao po stražnjici, ona bi se izmigoljila i zarežala: “Ne pred dječakom  koji se razvija!”

Međutim, kada ste sami s njom u kući, ili još gore, s jednim od vaših prijatelja – ona je sva dvosmislena i može izustiti bilo što: od opaske o prikladnosti auta za maženje na mjesečini do pitanja jeste li vas dvojica još djevci.

Vaši prijatelji misle da je ona super. Ali vama je pomalo izvještačena, kao da se osjeća dovoljno sigurnom za sexi glumatanje samo dok je s adolescentima.

Lutka za oblačenje

Kada ste bili mališan. oblačila vas je u male plave sakoiće sa zlatnim izvezenim monogramom, Paradirali ste duž šetnice kao perfektni dodatak njenoj otmjenoj odjevnoj kombinaciji .

Od malena su se vaši najintenzivniji razgovori odvijali ispred komode. Dok je majka nanosila sjenilo na kapke razgovarali biste preko zrcala. Imali ste jedva 4 godine kada je počela dolaziti k vama s mnogobrojnim dilemama o boji kose i koje bi dvije haljine trebala kupiti.

Na njena pitanja ste mogli samo odcvrkutati ono što vas je učila. Onda bi vas pohvalila za super ukus jer ste postali nova vrsta čudesnog zrcala – reflektirajući joj njena vlastita mišljenja. Činilo se da ne može napraviti niti jednu modnu odluku bez vas. I do dobi od sedam godina nudili ste savjete, pitala vas ili ne.

I danas razgovori s majkom uključuju ključno pitanje o tome koje cipele nositi, no sada nastojite promijeniti temu. Odjednom se pogleda u zrcalo i fiksira vas izmučenim očima “Dušo, da li ove dvije crvene idu zajedno?”. Bili ste od rođenja trenirani da budete njen osobni modni konzultant.

Dama u bijelim rukavicama

Ova dama odstranjuje zamišljene mrvice hrane s usana, govori o glazbi, i Bogu i čini se kao da vas je možda začela bezgrešnim začećem. Rukavice koje nosi u crkvu gotovo nikad ne skida.

Za vašu majku je uvijek nedjelja ujutro u katedrali. Pokušala je usaditi te vrijednosti u vas. Ozarila se kada ste rekli da biste učili za svećenika i prijekorno pogledala kada ste umjesto toga postali evelucijski biolog.

To što ste neoženjeni sa 37 nju ne zabrinjava. Sve dok se vaš osobni život ne spominje, imate uljudan suživot. Posjećujete je svake nedjelje poslije crkve. Ulazak u majčinu kuću je kao ulazak u sliku ženskog magazina. Sve je idealno, antiseptično.

Majka je učinila da sve bude na pravi način prema van. Zbog toga ste doveli djevojku da glumi buduću zaručnicu koja se nikada neće materijalizirati. Sve za vanjski izgled.

Muškomrzac

“Baš si kao tvoj otac!”

To je vještičja kletva s majčinih usana. Vaš otac (poznat kao “taj gad”) je pobjegao kada ste bili dijete i majka vas koristi kao vudu-lutku da iskaljuje svoj bijes prema muškarcima (poznati kao “te sebične svinje”).

Njeno najoštrije oružje je jezik. Ako dobiješ peticu u školi, bit će nezadovoljna neurednim rukopisom. Kada se smijete na telefonu s prijateljem, kaže da se “hihoćete kao cure”. Kada istegnete tetivu na odbojci i ležite cijeli tjedan, tada ste “tipično muško” koje očekuje da ga se dvori.

Niste ju mogli zadovoljiti. Na kraju ste se prestali truditi. To je bila faza pobune. Ošišali ste se onako kako se moglo sviđati samo drugom tinejdžeru, dilati ste lijekove, spuštali se niz planinu vratolomnom brzinom… Jednog dana tijekom uzajamnog vikanja, drmate majku za ramena govoreći joj da je toliko mrzite da ste postali gay. Po prvi put ste tada vidjeli da se “Strava u ulici brijstova” smanjila do veličine bezopasne starice. Ubrzo napuštate zauvijek kuću. Rijetko ju posjeite ili nazovete. Začudo, tražite svoju majku u muškarcima koje srećete, preferirajući one koji su majstori verbalnog zlostavljanja i torture.

Baš kao vaš otac.

Majka koja guši

Imali ste 10 godina i još se češljali, vezivali cipele i ubundavali poput Eskima. Za užinu vam je spremala da nosite izbor sendviča, termosica kakaa…

Zabranila vam je da se grubo igrate i ako ste ogrebli koljena preskačući uže s nekom djevojčicom potajno tamo niz ulicu, majka bi stavljala flaster i sumanuto zamatala ogrebotinu.

U srednjoj školi mami se nikada nije svidjela niti jedna brbljava djevojčica koju ste pozvali za školski ples. I tjednima se oko kuće na glas pitala da li su one zaista zainteresirane za vas ili za vaš polovni VW, tu neprocjenjivu krntiju.


To su zanimljive crtice iz sjećanja nekoliko gayeva. Iako misle da su rođeni takvi, odnosno od kada znaju za sebe, majke su isto tako ono s čime su od kada znaju za sebe. U suvremenoj epidemiji urušenih brakova i supružničkih odnosa, žena zacjeljuje sebe stvarajući neprirodnu zamjensku vezu sa sinom.

Nespominjanje oca je pak tišina koja odzvanja u ovim intimnim ispovjestima. Homoseksualnost je, čini se, prvenstveno obiteljski uzgoj.

Izvor:

http://www.johncalendo.com/gallery/gay-sons-their-mothers/Više takvih informacija za roditelje: Za roditelje – prevencija homoseksualnosti i rani znakovi


Svi članci s tematikom “Gay is not OK”:  https://homunizam.wordpress.com/category/gay-is-not-ok/


Vaš komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: